Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2016

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πηγές από την εγχώρια νομισματική αρχή, αποφασίστηκε μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου η οριστικοποίηση του πλαισίου για τις αδειοδοτήσεις εταιρειών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη διαχείριση των προβληματικών δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών.


Οι ίδιο κύκλοι αναφέρουν πως υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ωστόσο ακόμη δεν έχουν υποβληθεί αιτήσεις.

Προσθέτουν δε ότι στόχος είναι μέσω αυτής της διαδικασίας να υπάρχει προσέλκυση κεφαλαίων για τη στήριξη των υπερδανεισμένων εταιρειών που θα κριθούν βιώσιμες.

Σε σχέση με τα θέματα που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, από την εγχώρια νομισματική αρχή αναφέρουν πως υπάρχει νόμος, ο οποίος μαζί με τον κώδικα δεοντολογίας αποτελεί τον πιλότο για την αναδιάρθωση των στεγαστικών δανείων.

Εξάλλου, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει καταλήξει στην εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση των δανείων ύψους 9,5 δισ. ευρώ που έχουν μεταφερθεί στις «κακές» τράπεζες που δημιουργήθηκαν από την εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακτηθεί 700 - 800 εκατ. ευρώ από τους εκκαθαριστές, ωστόσο με την κεντρική διαχείριση αυτών των δανείων αναμένεται σημαντική αύξηση του ποσού αυτού.   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: