Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

SOS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΛΟΥΤΖΑ - ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Εξαντλούνται τα φάρμακα και τα τρόφιμα των δεκάδων χιλιάδων άμαχων ιρακινών κατοίκων που βρίσκονται στην πόλη της Φαλούτζα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους το οποίο βρίσκεται υπό την πολιορκία των δυνάμεων ασφαλείας. 



Ο ιρακινός στρατός, η αστυνομία και η ιρακινοί σιίτες αντάρτες - οι οποίοι υποστηρίζονται από τη συμμαχία που πραγματοποιεί τις αεροπορικές επιδρομές με επικεφαλής τις ΗΠΑ - επέβαλαν σχεδόν πλήρη πολιορκία στα τέλη του περασμένου έτους. 

Σημειώνεται ότι η Φαλούτζα, βρίσκεται 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, κοντά στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη. 

Ο πληθυσμός της πόλης πάσχει από έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων και κατοίκων στο Reuters ενώ αναφορές κάνουν λόγο για θάνατο ανθρώπων λόγω πείνας και κακής ιατρικής περίθαλψης. 

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ανμπάρ, της επαρχίας στην οποία βρίσκεται η Φαλούτζα, απευθυνόμενος στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, είπε ότι η ρήξη ανθρωπιστικών προμηθειών από αέρος προς τους παγιδευμένους αμάχους είναι ο μόνος τρόπος για την παροχή βοήθειας αφού το Ισλαμικό Κράτος έκλεισε τις εισόδους της πόλης και απαγόρευσε την μετακίνηση των ανθρώπων.  


skai

 ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: