Τρίτη, Απριλίου 26, 2016

Η ΕΕ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΠΟΙΝΗ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να εξετάζει, σύμφωνα με αναφορές, επιβολή προστίμου στην Ισπανία και την Πορτογαλία για τη μη επίτευξη των στόχων μείωσης των ελλειμμάτων τους -ενδεχομένως όμως με «συμβολικό» τρόπο, δίνοντάς τους επιπλέον χρόνο.

Τις σχετικές αναφορές κάνει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση των διαδικασιών στις Βρυξέλλες. Επιβολή προστίμου δεν έχει γίνει από τη θεσμοθέτηση των σχετικών κανονισμών.

Η Επιτροπή ίσως προτείνει, ωστόσο, μια συμβολική ποινή, ώστε τα πρόστιμα, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και 0,2% του ΑΕΠ, να μηδενιστούν.


«Υπάρχει πιθανότητα η Επιτροπή να προτείνει κυρώσεις και την ίδια στιγμή να προτείνει αυτές να μειωθούν στο 0%» δήλωσε ο αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο.

Σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, η Επιτροπή έχει την αρμοδιότητα να επιτηρεί τους προϋπολογισμούς των 28 μελών της και να φροντίζει ότι αυτοί βελτιώνονται κάθε χρόνο, σε συμφωνία με τις προτάσεις που τίθενται από τους υπουργούς Οικονομικών.

Η Επιτροπή θα δημοσιεύσει τις προτάσεις της για το αν θα επιβληθούν πρόστιμα στις δύο χώρες στο δεύτερο μισό του Μαΐου, μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση.  .in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: