Τρίτη, Απριλίου 26, 2016

ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΕ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Ουδεμία ειδική μεταχείριση θα υπάρξει σε περίπτωση Brexit και η διαπραγμάτευση επί διμερών οικονομικών συμφωνιών θα είναι δύσκολη προειδοποιούν δύο βουλευτές με επιρροή του γερμανικού μπλοκ Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, υπογραμμίζουν βουλευτές της Άνγκελα Μέρκελ και του αδελφού κόμματος της Βαυαρίας.


«Θα οριστούν δίχως αμφιβολία κανόνες για την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά. Συνομιλίες μεταξύ ηγετών θα λαμβάνουν χώρα ως είθισται και η Βρετανία δεν θα είναι εκεί» δήλωσε ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, υψηλόβαθμο κοινοβουλευτικό στέλεχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), μιλώντας την Τρίτη στους δημοσιογράφους.

«Για εμένα είναι ξεκάθαρο. Η έξοδος σημαίνει έξοδος. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι με αυτή την απόφαση δεν θα υπάρξει καμία ειδική μεταχείριση για τη Βρετανία» ανέφερε από πλευράς της η Γκέρντα Χάσελφελντ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ.

Οι προειδοποιήσεις από την πλευρά του γερμανικού συντηρητικού μπλοκ ακολουθούν την ηχηρή παρέμβαση κατά του Brexit από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με την προειδοποίηση ότι μπορεί να χρειαστούν έως και δέκα χρόνια για την επίτευξη εμπορικών συμφωνία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας.

Κατά την επίσκεψή του στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο Λονδίνο, πριν κατευθυνθεί εν συνεχεία στο Αννόβερο, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε πως η ισχύς και η ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μεγαλύτερη εντός της ΕΕ.in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: