Τρίτη, Απριλίου 26, 2016

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση-νόθευση συνελήφθη το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στη Μύκονο ο 55χρονος προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης του τοπικού δήμου.

Σύμφωνα  με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, εξέδωσε χθες, Μ.Δευτέρα, έγγραφο με το οποίο βεβαίωνε ψευδώς ότι είχε πραγματοποιήσει αυτοψία σε ακίνητο εταιρείας κοντά στον Αγιο Ιωάννη, όπου εκτελούνταν παράνομα χωματουργικές εργασίες.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι άντρες του ΑΤ Μυκόνου συνέλαβαν στο εν λόγω ακίνητο δύο εργάτες -χειριστή εκσκαφικού μηχανήματος και οδηγό φορτηγού- και τον ιδιοκτήτη των δύο οχημάτων που εμφανίστηκε στο σημείο, καθώς εκτελούσαν εργασίες παρά το γεγονός ότι αυτές είχαν απαγορευτεί εγγράφως από το περασμένο καλοκαίρι.


Τα μηχανήματα κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο ΑΤ του νησιού, όπου δύο ώρες αργότερα έφτασε εκεί με φαξ έγγραφο από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου, ο οποίος βεβαίωνε ψευδώς ότι είχε χορηγήσει παράταση μίας ημέρας για εργασίες επιχωμάτωσης στο επίμαχο ακίνητο, μετά από αυτοψία που διενήργησε σε αυτό, την οποία ωστόσο ουδέποτε έκανε, όπως παραδέχτηκε αργότερα στους αστυνομικούς.

Σε έρευνα στο γραφείο και στο σπίτι του προϊσταμένου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φάκελοι που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και με άλλες πολεοδομικές υποθέσεις.

Ο τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: