Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ BREXIT-ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ευρωπαϊκή οικονομία βραχυπρόθεσμα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το Brexit είναι προφανώς ένας κίνδυνος αυτή τη στιγμή και, βραχυπρόθεσμα, ίσως ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την οικονομία μας», είπε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.


Μολονότι θεωρεί ότι οι κίνδυνοι αφορούν κατά κύριο λόγο τη βρετανική οικονομία, τόνισε ότι ανησυχεί για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε το Brexit στην ευρωπαϊκή οικονομία, ιδίως στις χώρες της ευρωζώνης.

Πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα δημιουργούσε αβεβαιότητα για τις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες και θα αποθάρρυνε τις επενδύσεις στην Ευρώπη.

Προηγείται το «in»

H JPMorgan υποστηρίζει ότι το «στρατόπεδο» παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί προβάδισμα 7,6% -το υψηλότερο από τις αρχές του έτους.

Τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Survation έδειξε ότι 44% των ερωτώμενων θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ  στο δημοψήφισμα, σε σύγκριση με το 38% του περασμένου Ιουνίου.

Εντούτοις, άλλες δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν του Βρετανούς απολύτως διχασμένους.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
26-5-2016

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΜΗ GREXIT.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΜ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΥΣΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΑΝΕ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ (ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ)ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ (62% ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΕ 38% ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ).
ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΔΕΙΧΝΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΥΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΔΗΜΑΓΩΓΗΣΗ-ΑΛΗΤΕΙΑ?
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΞΕΥΤΙΛΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑΙ.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΟΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.