Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2016

ΤΟ BREXIT ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΆΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟ NATO

Η Βρετανία θα παραμείνει ένας «ισχυρός και αφοσιωμένος εταίρος» του ΝΑΤΟ παρά την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ, σε μια πρώτη αντίδραση μετά τη νίκη του Brexit στο χθεσινό δημοψήφισμα.

«Ξέρω ότι η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στο ΝΑΤΟ θα μείνει αμετάβλητη παρά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή οικογένεια. Η Βρετανία θα παραμείνει ένας ισχυρός και αφοσιωμένος σύμμαχος και θα συνεχίσει να παίζει τον ηγετικό της ρόλο στους κόλπους της Συμμαχίας μας», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.


Εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα και με μακρά παράδοση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, το Λονδίνο είναι ένας από τους σημαντικούς πυλώνες του ΝΑΤΟ. «Ένα ισχυρό, ενωμένο και αποφασισμένο ΝΑΤΟ παραμένει σημαντικός πυλώνας σταθερότητας μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο και βασικός παράγοντας διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δεσμεύτηκε για την αποφασιστικότητα της λυκοσυμμαχίας να προχωρήσει σε στενότερη συνεργασία με την ΕΕ (22 μέλη της οποίας είναι και μέλη του ΝΑΤΟ). 
902.GR

ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: