Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

«ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί η ΝΔ στη Χίο.  Η διοργάνωση πορείας διαμαρτυρίας «αγνώστου πατρός» που έχει εξαγγελθεί για το απόγευμα της Τετάρτης, με αφίσα που παραπέμπει σε μαύρη συνθηματολογία και διαθέσεις, φέρνει σε διάσταση την τοπική ΝΟΔΕ με τον βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη που έσπευσε να την στηρίξει.

«Οι πολίτες της Χίου αναγκάζονται να βγουν σήμερα στο δρόμο. Οι Χιώτες που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που στήριξαν την ίδρυση του hot spot της ΒΙΑΛ , που πίστεψαν ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαχειριστεί τα θέματα ασφαλείας, τα θέματα άσυλου, την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, απογοητεύτηκαν οικτρά.


Διαδηλώνουν σήμερα ειρηνικά γιατί η κυβέρνηση δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα και ζητά από τους Χιώτες νέα ανοχή για άλλα δύο (συνολικά 3) σημεία παραμονής των προσφύγων και μεταναστών. Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που η Χίος σηκώνει το δωδεκαπλάσιο βάρος σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν μπορεί άλλο!

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει τον κώδωνα κινδύνου που κρούουν οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασύλου. Και οφείλει να εφαρμόσει ένα σχέδιο που δεν θα επιτείνει τα προβλήματα αλλά θα διασφαλίζει την αξιοπρεπή ζωή στους πρόσφυγες και θα προστατεύει αποφασιστικά την ασφάλεια των κατοίκων της Χίου. Διαχωρίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες. Ολοκληρώνοντας όπως προβλέπει η συμφωνία άμεσα τις διαδικασίες ασύλου και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση του νησιού. Ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των κατοίκων αλλά και των μεταναστών» σημειώνει σε γραπτή του δήλωση.

Λίγες ώρες νωρίτερα πάντως η ΝΟΔΕ με αφορμή και το σχετικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για την εμπλοκή στελεχών της ΝΔ στην ανώνυμη «Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα» φρόντισε δια του προέδρου της Πρόδρομου Μανωλάκη να διαχωρίσει πλήρως τη θέση της.

Με δήλωση του στο  τοπικό ειδησεογραφικό σάιτ «astraparis.gr» o κ. Μανωλάκης ξεκαθάριζε ότι η ΝΔ θα απέχει από την συγκέντρωση τονίζοντας ότι «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις θέσεις του κόμματός μας για το προσφυγικό, που έχουμε διατυπώσει από τις 3 Ιουνίου 2016». 

«Επί της ουσίας δεν καταθέτει καμιά πρόταση. Λέει όχι σε όλα. Ποιες είναι οι προτάσεις της. Πού τις έχουν καταθέσει;» σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα . 

«Εμείς ως κόμμα δεν μπορούμε να συρόμαστε πίσω από ανώνυμους και ούτε να συμμετέχουμε» και διευκρινίζει ότι «όλα τα κεντρικά στελέχη του κόμματος στη Χίο είναι στην συγκεκριμένη γραμμή».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την προοπτική του προσφυγικού – μεταναστευτικού τονίζει ότι «απαιτείται μετριοπάθεια, συζήτηση και σύνθεση απόψεων, για να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί», καταλήγει το σχετικό ρεπορτάζ. 

Γιώργος Παγούδης
http://www.efsyn.gr/  

ΠΡΕΖΑ TV
28-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: