Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016

ΠΝΙΓΗΚΕ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΥΡΣΙΝΗΣ

Ένα παιδάκι, ηλικίας περίπου δύο χρονών, έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Κυριακής, μέσα στο κέντρο προσφύγων στην Μυρσίνη Ηλείας. 

Πιθανολογείται ότι ο θάνατός του επήλθε από πνιγμό, όταν -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- το νήπιο έπεσε μέσα σε πισίνα που είχε γεμίσει νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Εθελοντές που βρίσκονταν στο κέντρο προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, το οποίο στην συνέχεια διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής. 


Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, εάν δηλαδή οφείλεται σε πνιγμό ή σε κτύπημα από την πτώση στην πισίνα, πρόκειται να διευκρινίσει η ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών.

Για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι κατά πάσα πιθανότητα το νήπιο ξέφυγε της προσοχής των γονιών του.

Αμέσως μετά, όπως πρόσθεσε ο Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ, εθελοντές προσπάθησαν να  παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο νήπιο, ενώ στην συνέχεια διακομίστηκε στο κέντρο υγείας στην Γαστούνη, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. 

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λίγη ώρα μετά το τραγικό γεγονός υπήξε αναστάτωση στο κέντρο φιλοξενίας, αφού πρόσφυγες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την έλλειψη μόνιμου γιατρού.  

Στο μεταξύ, η μητέρα του νηπίου η οποία είναι έγκυος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο,  διότι παραπονέθηκε για προβλήματα υγείας.

Η οικογένεια των προσφύγων έχει έλθει από την Συρία και εγκαταστάθηκε στο κέντρο της Μυρσίνης, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί.  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: