Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Την ώρα που οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά και προσωπικό έχουν αποδεκατίσει τον στόλο και τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων προσλαμβάνουν μουσικούς επιμελητές και τοποθετούν συστήματα τηλεματικής σε παροπλισμένα οχήματα...

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «αυτή τη στιγμή οι αστικές συγκοινωνίες παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης». Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να μειώνονται συνεχώς τα δρομολόγια και να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες που αναγκάζονται να περιμένουν για αρκετή ώρα στις στάσεις, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες γραμμές.

Σύμφωνα με Τα Νέα, από ένα σύνολο 2.023 λεωφορείων που έχουν απομείνει στην ΟΣΥ καθημερινά βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας για εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου μόλις 850-900.
Περίπου 280 λεωφορεία δεν μπορούν να κινηθούν λόγω έλλειψης προσωπικού (οδηγών) και άλλα 840 παραμένουν καθηλωμένα στα αμαξοστάσια με βλάβες που δεν επιδιορθώνονται εδώ και πολύ καιρό λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και τεχνικού προσωπικού. 


Στα ακινητοποιημένα λόγω βλαβών οχήματα υπάρχουν και 211 λεωφορεία που έχουν κριθεί μη επισκευάσιμα και έχουν αποχαρακτηριστεί. Τα συγκεκριμένα λεωφορεία «λεηλατούνται» καθημερινά από τους τεχνικούς, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εξαρτήματά τους (λάστιχα, μηχανολογικός εξοπλισμός, ακόμη και καθρέφτες) για επισκευή των άλλων.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα στα παροπλισμένα λόγω βλαβών λεωφορεία τοποθετούνται συστήματα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου! Είναι χαρακτηριστικό ότι συστήματα τηλεματικής (οθόνες που ενημερώνουν τον επιβάτη για τη διαδρομή, τις επόμενες στάσεις, τους χρόνους κ.λπ.) έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 196 παροπλισμένα.

«Προφανώς για να μη χάνονται στις υπαίθριες αλάνες των αμαξοστασίων...», σχολιάζουν με νόημα οι εργαζόμενοι.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο αμαξοστάσιο των ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) στην οδό Πέτρου Ράλλη, όπου βρίσκονται παροπλισμένα δεκάδες οχήματα. 

Από τα 366 του στόλου  για δρομολόγια βγαίνουν καθημερινά περίπου170 οχήματα. Τα υπόλοιπα είναι παροπλισμένα κυρίως λόγω έλλειψης γεννητριών και κεραιών. Επιπλέον, 3 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από αγνώστους στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ άλλα 10 έχουν αχρηστευθεί.  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: