Κυριακή, Δεκεμβρίου 25, 2016

ΡΩΣΙΑ: ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕ 91 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους ΤU-154, στο οποίο επέβαιναν 91 άνθρωποι και το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ σήμερα το πρωί μετά την απογείωσή του, βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
........
Αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154), στο οποίο επέβαιναν 91 άτομα, συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τα ίχνη του αεροσκάφους είχαν χαθεί από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν «σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων».
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις υπηρεσίες διάσωσης, μετέδωσαν νωρίτερα ότι μια ομάδα διάσωσης εντόπισε το πιθανό σημείο της συντριβής στη θάλασσα του Σότσι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη στη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες. Όπως ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές, το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στο αεροπλάνο επέβαιναν Ρώσοι στρατιώτες και καλλιτέχνες μουσικού συγκροτήματος που μετέβαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία. Εννέα ρώσοι δημοσιογράφοι επέβαιναν επίσης στο αεροπλάνο.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια: