Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΚΥΜΑ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Την προδιαγραφόμενη ένταση του κύματος απληρωσιάς και απολύσεων συμβασιούχων στους δήμους καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη χτεσινή συνάντηση συνδικαλιστών του κλάδου με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, για τα σοβαρά ζητήματα σχετικά με τις παρατάσεις των συμβασιούχων και τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ.

Οπως σημειώνει η ΔΑΣ, «η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από νομικίστικα ζητήματα (...) Παραπέμπει για το νέο έτος τα σοβαρά αυτά θέματα, αφήνοντας στην ουσία εργαζόμενους απλήρωτους στις γιορτές και άλλους με την αβεβαιότητα για το νέο έτος. Οι απολύσεις φαίνεται ότι είναι δεδομένες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ, αφού η υπουργός έκανε καθαρό ότι δεν έχουν βρει νομική λύση για να παραμείνουν στη δουλειά τους οι συμβασιούχοι που ξεπερνάνε τους 24 μήνες στη δουλειά».
Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση της υπουργού και για τους λίγους εργαζόμενους που είναι εδώ και 7 χρόνια στη δουλειά τους από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Οπως υπογραμμίζει η ΔΑΣ, η κυβέρνηση υποστηρίζει «ότι οι "προσπάθειές" της προσκρούουν σε νομοθετικά προβλήματα που δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Πραγματικά, η υποκρισία περίσσευε στην συνάντηση, αφού από την μία συμπάσχουν και κατανοούν τους εργαζόμενους, αλλά, από την άλλη, είναι το άρθρο 103 (παρ. 2 και παρ. 7) του συντάγματος που τους δένει τα χέρια, αλλά και οι 24 μήνες. Από τη μία διαβεβαίωνε ότι θα πιέσει τους δημάρχους για να προχωρήσουν στην παράταση των συμβάσεων και από την άλλη έλεγε ότι δεν γίνεται να συνεχίσουν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι που έχουν παρατάσεις και έχουν ξεπεράσει τους 24 μήνες, δηλαδή ο κύριος όγκος των συμβασιούχων».
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ απαίτησαν από την κυβέρνηση «να αφήσουν τα νομικίστικα κόλπα, μέχρι να νομοθετήσουν να δώσουν πολιτική λύση στα ζητήματα αυτά, να παραμείνουν και να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, να μην φύγει κανείς. Το σύνθημά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αυτήν την στιγμή πιο επίκαιρο από ποτέ».   http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: