Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

«Το κάναμε εμείς, μπορείτε να τα κάνετε κι εσείς, σας καλύπτουμε, πάμε από πάνω προς τα κάτω». Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στα μέλη τους, όταν κάνουν επιθέσεις με ακάλυπτα πρόσωπα, είπε ο Νίκος Ζύμαρης, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο μάρτυρας, που ήταν ανάμεσα στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου στο Πέραμα το 2013, απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε σε όσα έχουν δει τη δημοσιότητα, όπως π.χ. την επίθεση του τάγματος εφόδου με επικεφαλής τον Γερμενή στους πάγκους μεταναστών μικροπωλητών στο πανηγύρι της Ραφήνας το Σεπτέμβρη του 2012, τον Κασιδιάρη να χτυπάει δημόσια τη βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, τον Μίχο και τον Λαγό σε μοτοπορεία στο κοινωνικό στέκι της Ηλιούπολης όπου έγινε επίθεση και τραυματίστηκαν άνθρωποι κ.ά. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε σχετική πολιτική εκτίμηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, που είχε είπε ότι «μετά από κάθε τέτοιο περιστατικό (σ.σ. επίθεση σε βουλευτή του ΚΚΕ) οι κρυφές δημοσκοπήσεις μάς δίνουν 2 μονάδες πάνω». Ενώ επισήμανε και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ν. Μιχαλολιάκο.

Για τα τάγματα εφόδου είπε ότι προσιδιάζουν σε στρατιωτική οργάνωση και όχι σε κόμμα, αναφέρθηκε και στην εκπαίδευση των χρυσαυγιτών στον ποταμό Νέδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «στρατιωτική εκπαίδευση και μάλιστα θα λέγαμε και ειδικών δυνάμεων». Για την «αρχή του αρχηγού» επανέλαβε ότι «δε γίνεται τίποτα χωρίς να πάρουν την έγκριση του αρχηγού (...) Ετσι είναι η ιεραρχία. Εσύ το λες στον Γιάννη (σ.σ. Λαγό). Ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο (σ.σ. Μιχαλολιάκο) και αν δώσει το ΟΚ o Μεγάλος, πας», είπε αναφερόμενος σε σχετική συνομιλία χρυσαυγίτη. Ο μάρτυρας, απαντώντας στην Πολιτική Αγωγή, είπε ότι τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, γίνονται γιατί είναι ναζί: «Στον κόσμο τους δεν χωράνε όλοι. Δεν χωράνε ούτε κομμουνιστές, ούτε μετανάστες, ούτε άτομα με αναπηρία (...) Μόνο η Αρία Φυλή χωράει».
Ενοχλημένοι και θορυβημένοι, πάντως, για ακόμη μια φορά, φάνηκαν οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών στο δικαστήριο για τα όσα αποκάλυπτε και χτες ο μάρτυρας για τον εγκληματικό χαρακτήρα και τη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης. Διέκοπταν και ειρωνεύονταν συνεχώς, με αποκορύφωμα να αμφισβητήσουν μέχρι και την αξιοπιστία των ηχογραφημένων συνομιλιών και μηνυμάτων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, επιχειρώντας να τα παρουσιάσουν ως «αποσπασματικά», ως «προϊόν συρραφής» κ.ά.
Αναβολές στις δίκες των Γερμενή και Ηλιόπουλου
Στο μεταξύ, ήταν προγραμματισμένες για χτες αλλά πήραν αναβολή άλλες δυο δίκες για επιθέσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, αναβλήθηκε για τις 24 Νοέμβρη του 2017 η δίκη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλου για την επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στους πάγκους μεταναστών μικροπωλητών στο πανηγύρι της Ραφήνας το Σεπτέμβρη του 2012. Οι δύο χρυσαυγίτες κατηγορούνται για αντιποίηση αρχής, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εκτέλεση βιαιοπραγιών στο πλαίσιο διατάραξης κοινής ειρήνης. Θυμίζουμε ότι το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους Γερμενή και Ηλιόπουλο εμφανίστηκε στο πανηγύρι της Ραφήνας, έκανε αρχικά έλεγχο στους μετανάστες μικροπωλητές, ζητώντας τους να τους δείξουν τις άδειές τους και στη συνέχεια επιδόθηκε σε σπάσιμο πάγκων των μεταναστών και καταστροφή των εμπορευμάτων τους. Οι βουλευτές αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στο σπάσιμο.
Αναβολή πήρε και η δίκη για την επίθεση του Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, στις 2 Μάη 2013. Θυμίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει τη διοργάνωση συσσιτίου «μόνο για Ελληνες» στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο και απαγορεύτηκε από τη δημοτική αρχή. Μετά από τρεις μέρες, ο χρυσαυγίτης Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας», εισέβαλε επικεφαλής τάγματος εφόδου στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου, έβρισε και επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο, που εκείνη τη στιγμή διένειμε δώρα. Με τη γροθιά του χτύπησε ένα 12χρονο κοριτσάκι. Ο Γερμενής ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες της ασφάλειας του Γ. Καμίνη, οι οποίοι διαπίστωσαν εκείνη τη στιγμή ότι οπλοφορεί. Ταυτόχρονα, η αστυνομία απέτρεψε έφοδο χρυσαυγιτών που επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο. http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: