Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016

ΤΟ ΊΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ...ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...
Επίσημη πρόσκληση στο ελληνικό Δημόσιο να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών του Κέντρου Πολιτισμού, ώστε να ξεκινήσει η παραλαβή του έργου, θα απευθύνει σήμερα το Ίδρυμα Νιάρχος, ενώ η επίσημη τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου.   Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, το Ίδρυμα Νιάρχος «αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διοίκηση του οργανισμού Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ, αλλά ούτε και στη διαχείριση ή διοίκηση οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου οργανισμού».
 
Ωστόσο, προτίθεται «να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κέντρο Πολιτισμού έμπρακτα, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως 50 εκατομμυρίων ευρώ, που θα καλύπτουν λειτουργικά έξοδα του οργανισμού, καθώς και έξοδα εκδηλώσεων και προγραμματισμού».  
Επιπλέον, το Ίδρυμα σκοπεύει να συνεχίσει να διοργανώνει «με αποκλειστική δωρεά του ανοιχτές, δωρεάν εκδηλώσεις διάρκειας μίας εβδομάδας στο Κέντρο Πολιτισμού, κάθε Ιούνιο».  
Σημειώνεται, ότι έως τον Φεβρουάριο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση του οργανισμού και θα έχει οριστεί το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιό του.  
Δύο ή τρία μέλη θα προέρχονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Επίσης, θα εκπροσωπείται σε αυτό και ο εκάστοτε δήμαρχος Καλλιθέας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη θα διορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών.  
Ταυτόχρονα με την παράδοση στο Δημόσιο ξεκινά σταδιακά η διαδικασία μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού, η οποία, βάσει του τρέχοντος χρονοδιαγράμματος, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2017.  
Η συνολική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Κέντρου Πολιτισμού ανέρχεται σε 617 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής, ποσό που συμπεριλαμβάνει δύο επιμέρους δωρεές προς την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μία. http://news247.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙ ΜΕΓΑΡΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ.