Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑ ΦΥΓΕΙ Η #ΡΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

-Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟ 2012 ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΡΟΔΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΟΓΩ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής.
............
Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρόδα στο Σύνταγμα

Της Άννας Κανδύλη
Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εταιρείας αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για επικινδυνότητα στη χρήση της ρόδας που τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα για τις μέρες των γιορτών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και παράβαση καθήκοντος, αφού η ρόδα στήθηκε χωρίς να ληφθεί η απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας. enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: