Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2016

ΟΛΑΝΤ: ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στήριξη στην Ελλάδα σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους προσέφερε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Υποστηρίζω τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Eurogroup. Το Eurogroup αποφάσισε να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, μάλιστα όχι ικανοποιητικά ακόμα», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατό «να υπάρχει απαίτηση για επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα ή να αποτρέψουν την κυβέρνηση να πάρει κυρίαρχες αποφάσεις εντός του πλαισίου των δεσμεύσεων που έχει λάβει εδώ στις Βρυξέλλες προκειμένου να βρεθεί μία λύση για το μέλλον της Ελλάδας».


«Είμαι υπέρ της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης της Ελλάδας, προκειμένου να μείνει στην Ευρωζώνη και να επιτευχθεί μία λύση για το χρέος που θα επιτρέψει σταθερότητα στη χώρα και την Ευρώπη» κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Την άμεση εφαρμογή των μέτρων για το χρέος, με έμμεση επίθεση στη Γερμανία, ζήτησε νωρίτερα και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτά «υιοθετήθηκαν χωρίς κανέναν όρο».

H στάση του Eurogroup για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει από τις 5 Δεκεμβρίου, όταν συμφωνήθηκαν τα μέτρα για την ελάφρυνση χρέους, δήλωσε o Σαπέν, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο Γάλλος υπουργός, ερωτηθείς για την ανακοίνωση του ESM περί παγώματος των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι μόνο μια νέα απόφαση του Eurogroup μπορεί να παγώσει τα όσα ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου. 

Ο ίδιος σχολίασε πως «μπορεί να καταλάβει» την απόφαση της Ελλάδας για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, όμως πρέπει να ελεγχθεί αν είναι συμβατή με τη συμφωνία. 

Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Μόνο μια χώρα θέτει θέμα για τα μέτρα

Μόνο μία χώρα θέτει θέμα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός: Αυτό είπε στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, στο περιθώριο της Συνόδου των Ευρω-Σοσιαλιστών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος Επίτροπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στάση αυτή παραβιάζει τη συμφωνία που, ούτως ή άλλως, προέβλεπε την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση.

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την εκτίμηση ότι είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης τα εν λόγω μέτρα, δεδομένου ότι δεν έχει καμία επίπτωση στους στόχους της συμφωνίας η κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: