Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΕΙ ΘΥΣΙΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Στο όνομα της Ευρώπης ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες εδώ και επτά χρόνια, και αυτό οφείλουν όλοι να το σεβαστούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, από όπου εξήγγειλε την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων για 30.000 μαθητές 151 δημοτικών σχολείων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Είπε συγκεκριμένα ότι στις πλάτες η Ελλάδα σηκώνει όλο το προσφυγικό και πως στο όνομα της Ευρώπης οι Έλληνες βιώνουν επτά χρόνια σκληρής λιτότητας.

Δίνοντας απάντηση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σχολίασε το μεσημέρι ότι έχει ζητήσει να αξιολογηθούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, συνδέοντας αυτές με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι όσα αποφασίζονται είναι «απολύτως μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας, την οποία τηρούμε από την πλευρά μας, και το ίδιο αφείλουν να κάνουν και οι εταίροι».


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, για την οποία είπε ότι είναι «ΔΝΤ-πολίτευση, η φωνή του ΔΝΤ στην Ελλάδα».

Δεν είναι παράλογο να ακούς τέτοια επιχειρήματα από τους πιο σκληρούς των δανειστών. Είναι όμως παράλογο να τα ακούς από την αντιπολίτευση, τη συμμαχία των προθύμων που επαναλαμβάνουν την ίδια κασέτα, είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με την αύξηση των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το κονδύλι ύψους 11,5 εκατ. ευρώ εντάσσεται στον προϋπολογισμό του 2017.

Στόχος του προγράμματος είναι να αμβλύνει τα φαινόμενα σχολικής διαρροής και να δώσει στήριγμα σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Το διαιτολόγιο θα καθοριστεί από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ώστε να είναι ένα πλήρες γεύμα.

Νένα Σώκου . in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: