Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2016

Η ΔΕΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ

Ολα τα όπλα της στη μάχη με τον ανταγωνισμό επιχειρεί να ρίξει η ΔΕΗ, η οποία όχι μόνο είναι υποχρεωμένη να μειώσει το μερίδιό της κάτω από το μισό «χαρίζοντας» εκατομμύρια πελάτες στους ανταγωνιστές της, αλλά την ίδια στιγμή καλείται να βρει λύσεις για να διαχειριστεί το τεράστιο πρόβλημα των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος.

Στο μέτωπο της υποχρεωτικής απελευθέρωσης της αγοράς ρεύματος (49% μέχρι το τέλος του 2019), η ΔΕΗ ήδη έχει ενεργοποιήσει εκ νέου το σχέδιό της για «πώληση» περίπου 400.000-500.000 πελατών της σε άλλη εταιρεία λιανικής του ρεύματος.

Η παραχώρηση πελατολογίου θα γίνει μέσω ίδρυσης νέας εταιρείας από τη ΔΕΗ, η οποία στη συνέχεια θα πουληθεί στον ανταγωνισμό μέσω διαγωνισμού.


Το προηγούμενο διάστημα η ΔΕΗ ξεκίνησε τη διαδικασία αναζήτησης χρηματοοικονομικού συμβούλου, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό της το σχέδιό της αναμένεται να ενεργοποιηθεί σε περίπου 7-8 μήνες από σήμερα.

Με τον μήνα...

Την ίδια στιγμή στο μέτωπο ενίσχυσης της ρευστότητάς της, που βρίσκεται υπό πίεση λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 2 δισ. ευρώ, η ΔΕΗ προσανατολίζεται να αλλάξει τον χρόνο έκδοσης των λογαριασμών ρεύματος και να χρεώνει τους πελάτες της «με τον μήνα».

Σε πρώτη φάση οι μηνιαίοι λογαριασμοί θα εκδίδονται μόνο για όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά, με απώτερο στόχο στο μέλλον η μέθοδος να καθιερωθεί για όλους.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία μπορεί μεν να επιβαρυνθεί με υψηλά κόστη (περί τα 20 εκατ. ευρώ), αλλά υπολογίζει ότι θα επωφεληθεί από τις συχνότερες ταμειακές ροές και τη διευκόλυνση των καταναλωτών λόγω των χαμηλότερων μηνιαίων ποσών που θα πληρώνουν.

Νωρίτερα, ωστόσο, η εταιρεία προσανατολίζεται να διευρύνει τις εναλλακτικές πρακτικές διακανονισμού των χρεών και τα μπόνους στους καλοπληρωτές πελάτες της.

Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν σκέψεις να παρέχονται κλιμακωτές εκπτώσεις ανάλογα με το ύψος της οφειλής που μπαίνει σε διακανονισμό, ενώ για τους συνεπείς καταναλωτές η σκέψη είναι να αυξηθεί περαιτέρω η έκπτωση του 15% που παρέχεται σήμερα.
Βασίλης Γεώργας 
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: