Κυριακή, Δεκεμβρίου 25, 2016

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά, με αφορμή και την πρόσφατη συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, με την πρόεδρο του Συλλόγου «Ευ ζω με τον Καρκίνο».
Τη στιγμή που ο καρκίνος αποτελεί τη 2η αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας, οι ογκολογικοί ασθενείς έχουν τεράστιες ανάγκες για επισκέψεις στο νοσοκομείο, εργαστηριακές εξετάσεις, για μακροχρόνιες θεραπευτικές παρεμβάσεις, έχουν πολλαπλά συνοδά προβλήματα υγείας και επιβαρυμένη ψυχολογία, έρχονται αντιμέτωποι με μια άθλια κατάσταση.

Οι οικογένειες των καρκινοπαθών αναγκάζονται να καλύψουν τις ανάγκες με εθελοντική προσφορά και δωρεάν παροχή βοήθειας υποκαθιστώντας το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, χωρίς καμία γνώση, επιμόρφωση και μέσα. Στο νησί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα επιστημονικά τεχνολογικά μέσα, όπως είναι ο γραμμικός επιταχυντής ή το ενδοκοιλοτικό μηχάνημα που θα μπορούσε να καλύπτει και τις ανάγκες σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, γεγονός που αναγκάζει τους ασθενείς να πηγαίνουν στην Αθήνα πληρώνοντας υπέρογκα ποσά από την τσέπη τους. Απουσιάζει επίσης Ψυχολόγος Υγείας ειδικευμένος στον καρκίνο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ψυχολογική στήριξη των καρκινοπαθών.
Από τη μεριά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκης τόνισε ότι «η τραγική αυτή κατάσταση αποδεικνύει ότι το σύστημα βλέπει την υγεία του κόσμου στη λογική κόστους - οφέλους. Οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, η ανάπτυξή τους και η αξιοποίησή τους από το λαό δεν μπορεί να εξαρτάται από τη φιλανθρωπία, τον εθελοντισμό και την ατομική διάθεση προσφοράς», αντίθετα το κράτος πρέπει πλήρως να εξασφαλίζει αυτές τις δομές και τις υπηρεσίες.  http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
25-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: