Κυριακή, Δεκεμβρίου 25, 2016

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Κλειστές έμειναν οι πόρτες του υπουργείου Εργασίας, με την πολιτική ηγεσία τους να αρνείται ακόμη και να δει την αντιπροσωπεία των νοσοκομειακών γιατρών - διαμηνύοντας, μέσω του φύλακα, ότι είναι αναρμόδια - κατά τη διάρκεια της χτεσινής παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), απαιτώντας την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016.
Από 1η Γενάρη που αρχίζει η εφαρμογή του, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, μειώνονται οι συντάξεις και των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ οι γιατροί που ήταν υποχρεωτικά ασφαλισμένοι μέχρι το τέλος του 1992 και στο Δημόσιο και στο ΤΣΑΥ, πρέπει να επιλέξουν σε ποιο Ταμείο θα είναι ασφαλισμένοι.

«Η "παράλληλη ασφάλιση" που υπόσχονται είναι μια παράλληλη κοροϊδία. Στην ουσία, μας βάζουν να επιλέξουμε αν θα φορτωθούμε και την εισφορά του εργοδότη - η οποία είναι 280 ευρώ το μήνα κι άλλα 180 που πλήρωνε μέχρι τώρα, σύνολο 400 ευρώ το μήνα - για να έχουμε το δικαίωμα για μια δεύτερη σύνταξη ανταποδοτική, η οποία θα είναι δραστικά περικομμένη σε σχέση με αυτή που ήταν μέχρι τώρα. Η πόρτα του υπουργείου Εργασίας είναι κλειστή για τους εργαζόμενους και ανοιχτή για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι αξιώνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Αυτούς υπηρετεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, και αυτούς πρέπει να βάλουμε στο στόχαστρο το επόμενο διάστημα», κατήγγειλε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.
«Με το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, θα χάσουμε και πάνω από το 40% των συντάξιμων αποδοχών. Εκτός από το γεγονός ότι θα περικοπούν οι συντάξεις και θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, θα κληθούμε να χάσουμε εισφορές προς το δεύτερο ασφαλιστικό φορέα, προς το ΤΣΑΥ, που έχει πληρώσει ο καθένας από μας για 30 και 40 χρόνια. Ουσιαστικά, όλα αυτά τα χρήματα θα χαθούν στο μεγαλύτερό τους βαθμό. Αυτό το αίσχος δεν μπορούμε να το ανεχθούμε», υπογράμμισε ο Ηλίας Σιώρας, αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
25-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: