Δευτέρα, Δεκεμβρίου 26, 2016

INDYMEDIA, ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Η ανακοίνωση της  Αναρχικής ομάδας Cumulonimbus στο Indymedia.

"Πίσω βλαμμένα, εμπρός σύντροφοι."

Δεν τυχαίνει να γνωρίζουμε στην επαρχία πόσο "απαραίτητο"  είναι να ψωνίζεις ουσίες από τη μαφία, για να τις καταναλώσεις εντός, πέριξ, ή εκτός των Εξαρχείων. Ούτε πόσο "εξεγερτικό" είναι να καταστρέφεις φανάρια, στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ. Αυτό που  γνωρίζουμε, όμως, είναι πως παρά τις όποιες υπαρκτές πολιτικές μας διαφωνίες με τον Ρουβίκωνα, τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτόν, αλλά και όσοι/ες συμμετέχουν στη συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων,  βρίσκονται στην ίδια μεριά του οδοφράγματος με εμάς. Όπως επίσης γνωρίζουμε πως, όσο ριζικά κι αν διαφωνούν μεταξύ τους, τα πολιτικά υποκείμενα που τοποθετούν τον εαυτό τους στην έστω ασαφή και  ξεχειλωμένη έννοια του "ανταγωνιστικού κινήματος", οφείλουν να διαχειρίζονται, να επικοινωνούν, και να στηρίζουν τις πολιτικές τους διαφοροποιήσεις με μέσα σύμφωνα με τους σκοπούς τους, και πρωτίστως μέσω πολιτικών επιχειρημάτων και θέσεων.


Επειδή, λοιπόν, για εμάς η έννοια του κοινωνικού κανιβαλισμού δεν είναι καθόλου κενή περιεχομένου, αλλά αντιθέτως κατά τα φαινόμενα, το περιεχόμενό της διαστέλλεται για να περικλείσει ακόμα και πρακτικές επιστράτευσης των κατασταλτικών δυνάμεων του κράτους για να “σπάσουμε πλάκα”.


Επειδή αποτελούμε κι εμείς κομμάτι αυτής της κοινωνίας, και μόνο αποστροφή και αηδία μπορούμε να νιώσουμε προς όσους αντλούν ηδονή από τέτοιες “όμορφες αντικοινωνικές χειρονομίες”.

Επειδή αυτό που συνέβη με την εκπομπή του Ρουβίκωνα ήταν καθαρή και ατόφια λογοκρισία, πασπαλισμένη με μπόλικο αντικομμουνισμό.

Και επειδή, εν τέλει, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε με την "αλητεία” και την “άγρια νεολαία" που υιοθετούν πρακτικές και αντιλήψεις εγγενείς σε κατακάθια τύπου ΑΜΕ και ΧΑ, παρά σε οποιαδήποτε έννοια αλληλεγγύης, αναρχίας, μηδενισμού.

Πίσω βλαμμένα, εμπρός σύντροφοι.



ΥΓ: Για να μην ξεχνιόμαστε, όσο κάποιοι "σπάνε πλάκα", σύντροφοι από πολλές συλλογικότητες αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τη μαφία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό εκθέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

https://athens.indymedia.org/post/1567309/

ΠΡΕΖΑ TV
26-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: