Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2016

«ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ» Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ MONTE DEI PASCHI

Σε κλοιό έντονων πιέσεων τελεί η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena, καθώς η υπαγωγή της ιταλικής τράπεζας σε πακέτο κρατικής βοήθειας θεωρείται πλέον «μονόδρομος».
Τις προηγούμενες ημέρες, η διοίκηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος επιχείρησε να αντλήσει, μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, ιδιωτικά κεφάλαια, ύψους 5 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η προσπάθειά της φαίνεται πως θα αποβεί άκαρπη, με αποτέλεσμα την εμπλοκή του ιταλικού δημοσίου στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής της.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας έχει ήδη λάβει έγκριση, προκειμένου να διοχετεύσει 20 δισ. ευρώ στο ιταλικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Μία τέτοια εξέλιξη - δηλαδή η υπαγωγή της ιστορικής τράπεζας σε πακέτο βοήθειας - θα συνεπάγεται την πρόκληση ζημιών στους κατόχους ομολόγων, όπως ορίζουν και οι νέοι κανόνες της Ε.Ε. για τις τραπεζικές διασώσεις.
Η μετοχή της τράπεζας της Τοσκάνης, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ιταλία και η γηραιότερη στην Ευρώπη, κατακρημνίζεται σήμερα έως -7,2% στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, δίνοντας συνέχεια στο πτωτικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων.
naftemporiki.gr
naftemporiki.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
22-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: