Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2017

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΜΜΕ | ΤΗΝ 1Η ΦΛΕΒΑΡΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Ψηφίστηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής με 12 ψήφους υπέρ, 8 κατά, 2 λευκά και 2 παρών (με την έννοια ότι αυτό πρέπει να το αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής). Στις 1 Φεβρουαρίου θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής ενώ κλείνοντας τις εργασίες της ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και όσους εργάστηκαν για αυτή. 

Με διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς το φαινόμενο της διαπλοκής και κάτω από υψηλούς τόνους, έπεσε η αυλαία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερεύνησε επί εννιά μήνες τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες, δίνοντας έτσι και το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου η συζήτηση του πορίσματος της στην Ολομέλεια.Το τελικό πόρισμα των 965 σελίδων, παραδόθηκε απόψε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαφώνησαν ως προς τα συμπεράσματα του πορίσματος της πλειοψηφίας και κατέθεσαν τις δικές τους γνώμες και θέσεις που συνοδεύουν το τελικό κείμενο.

Κατά την ψηφοφορία επί της πορισματικής εισήγησης της πλειοψηφίας, υπέρ ψήφισαν οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ την καταψήφισαν οι 8 βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή και δύο βουλευτές που εκπροσωπούσαν το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, δήλωσαν «παρών».

Υπερψηφίστηκε επίσης από όλα τα μέλη της Εξεταστικής πλην του κόμματος της ΝΔ, η πρόταση της πλειοψηφίας να σταλεί ως έχει το τελικό κείμενο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ερευνήσει τις υποθέσεις στις οποίες υπάρχουν αδικήματα.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση του Πορίσματος στην Ολομέλεια του Σώματος γίνεται μετά από πρόταση του ενός πέμπτου (1/5) του συνόλου των Βουλευτών.

Με την ψηφοφορία επί των τελικών προτάσεων από όλα τα κόμματα, έπεσε σήμερα η αυλαία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ. Η Επιτροπή αμέσως μετά θα παραδώσει το πόρισμά της στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Βούτσης, η συζήτηση επί του πορίσματος στην Ολομέλεια θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό αίτημα με την υπογραφή 60 βουλευτών, όπως απαιτείται από τον κανονισμό της Βουλής. left.grΔεν υπάρχουν σχόλια: