Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ CSII - Cyber Security International Institute

Την ίδρυση ενός ινστιτούτου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του CSII (), που θα έχει ως κύριο στόχο την εκπαίδευση των χρηστών του διαδικτύου, την πρόληψη των κινδύνων και την ανάδειξη θεμάτων του κυβερνοχώρου, ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε, σε ξενοδοχείο της Αθήνας.
Το ινστιτούτο, που θα είναι στα αμερικανικά πρότυπα, θα έχει τρεις πυλώνες: Εκπαίδευση, Πρόληψη και Ανάδειξη

«Το ινστιτούτο, που θα είναι στα αμερικανικά πρότυπα, θα έχει τρεις πυλώνες: Εκπαίδευση, Πρόληψη και Ανάδειξη», τόνισε ο Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ πρόσθεσε πως το όραμά του πρόκειται να πάρει «σάρκα και οστά» σε 20 με 25 ημέρες και σε περίπου δύο μήνες θα είναι απόλυτα έτοιμο. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως θα λειτουργεί και στους 52 νομούς της χώρας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν σε αυτό.
Ο Μαν. Σφακιανάκης υπογράμμισε στην συνέχεια, ότι «πρώτος χορηγός του CSII θα είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα», ενώ επισήμανε πως μέχρι στιγμής 12 ιδιώτες θέλουν να προσφέρουν σε αυτό, μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Αναφερόμενος στο ξεκίνημά του στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πριν από 22 χρόνια ξεκίνησα σε ένα μικρό γραφείο. Κανένας δεν πίστευε πως από τα καλώδια θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο ηλεκτρονικό έγκλημα. Υπηρέτησα με πάθος αυτό που έκανα. Σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας μας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη».
Πάντως ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο

Όταν ο Μανώλης Σφακιανάκης ρωτήθηκε πως νοιώθει που αποχώρησε πλέον από την Ελληνική Αστυνομία, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω θυμό. Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς μίση και πάθη. Πάθος έχω μόνο με τη δουλειά μου. Πάντως ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο…»
ΑΠΕ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ....

Έβαλαν αθώο στη φυλακή με ψεύτικα στοιχεία ως παιδόφιλο

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2005, το σύνολο σχεδόν των εφημερίδων στη χώρα κυκλοφορεί με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, που αφορούν κύκλωμα παιδεραστίας. Το κύκλωμα, του οποίου ως εγκέφαλος φωτογραφίζεται ένας 72χρονος από το Μαρούσι, φαίνεται πως είναι τμήμα διεθνούς κυκλώματος. Η Αστυνομία διαρρέει και όλες οι εφημερίδες έχουν τις ίδιες λεπτομέρειες για τον 72χρονο, που φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε βιασμούς παιδιών και στη συνέχεια εμπορευόταν τις φωτογραφίες στο ίντερνετ.

του Κώστα Βαξεβάνη

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο άθλιος παιδόφιλος βρέθηκε με CDs και σκληρούς δίσκους στην κατοχή του, με χιλιάδες φωτογραφίες μικρών παιδιών, ενώ η ΔΗΕ οδηγήθηκε στα ίχνη του σε συνεργασία με το FBI.

Οι τίτλοι των ημερών εκείνων είναι χαρακτηριστικοί: «Βιασμοί δίχρονων παιδιών» (Καθημερινή), «Διεθνές κύκλωμα παιδόφιλων πίσω από τη δράση του 72χρονου. Κάποιες από τις 3.000 φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο σπίτι του» (Espresso), «Ο 72χρονος “κορυφή” του κυκλώματος παιδεραστίας στην Ελλάδα» (Ελευθεροτυπία). Ο παιδόφιλος, κατά τις πληροφορίες της Αστυνομίας, είχε αρνηθεί να δώσει τους αμαρτωλούς κωδικούς στη ΔΗΕ, λέγοντας μάλιστα «αν είσαστε μάγκες σπάστε τους», και πηγαινοερχόταν στην Αμερική όπου συναντούσε τον οργανωτή του διεθνούς κυκλώματος...

Δεν πρόκειται όμως για σενάρια των δημοσιογράφων. Στις 3 Φεβρουαρίου 2005, ο αστυνομικός της ΔΗΕ, Κωνσταντίνος Λακκοβικιώτης, καταθέτει στην ανακρίτρια όσα γράφουν οι εφημερίδες. Λέει συγκεκριμένα: «Στην υπηρεσία μου περιήλθε, μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας, πληροφορία των αμερικανικών Αρχών ότι γίνεται διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας από έλληνα χρήστη με στοιχεία harburas@otenet.gr, ο οποίος εντοπίστηκε κατόπιν ανακριτικής έρευνας από τις αμερικανικές Αρχές ότι είχε και αυτός τους κωδικούς της ιστοσελίδας εκτός από τον αμερικανό ιδρυτή αυτής... 

Από τα αρχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος μετέβαινε συχνά στην Αμερική, δούλευε στην Αμερικανική Βάση στην Ελλάδα και μετέβαινε σε τακτά χρονικά διαστήματα στη Ν. Υόρκη, όπου συνελήφθη ο ιδρυτής της ιστοσελίδας και ήταν και η βάση της ιστοσελίδας. Η γνώση από τον κατηγορούμενο των κωδικών πρόσβασης στην ανωτέρω ιστοσελίδα, συνεπάγεται τη δυνατότητα του κατηγορούμενου να διαμορφώνει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συντηρώντας και ανανεώνοντας αυτό, δυνατότητα την οποία δεν έχει οποιοσδήποτε χρήστης, ο οποίος μπορεί να δει μόνο το υλικό της... Στην οικία του κατηγορούμενου βρέθηκαν πλήθος από δισκέτες και CD H/Y όπου επίσης περιέχεται υλικό παιδικής πορνογραφίας αποτυπωμένο σε περίπου 1.000 φωτογραφίες...

Το υλικό αυτό το έχει κατασκευάσει ο ίδιος ο κατηγορούμενος είτε μόνος του είτε σε συνεργασία με άλλους, κατόπιν φωτογραφίσεων και βιντεοσκοπήσεων των ανηλίκων, δραστηριότητα την οποία είχε και κατά τη μετάβασή του στη Ν. Υόρκη όπου συνεργαζόταν με τον ιδρυτή της ιστοσελίδας... Το γεγονός ότι μετέβαινε και είχε συναλλαγές με την Αμερική, την ύπαρξη πολλών ιστοσελίδων με τις οποίες συνεργαζόταν, τη μοναδικότητα των εκτιθέμενων και διακινούμενων από αυτές φωτογραφιών, τη συνεργασία μας με τις αμερικανικές διωκτικές Αρχές, πιστεύουμε ότι αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος παρασκευής, κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας».

Μετά από τις διαβεβαιώσεις και τις καταθέσεις του αστυνομικού της ΔΗΕ Λακκοβικιώτη, ο κατηγορούμενος, Χαράλαμπος Μπούρας, στα 72 του χρόνια, προφυλακίζεται και παραμένει προφυλακισμένος επί 17 μήνες στη φυλακή, όπου υπέστη δύο εγκεφαλικά. Στις 6 Ιουνίου 2006, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας κηρύσσει ομόφωνα αθώο τον Χαράλαμπο Μπούρα με απαλλακτική πρόταση και του εισαγγελέα.

Τα στημένα και πλαστά στοιχεία

Ήταν η αθώωση του Χαράλαμπου Μπούρα, ο οποίος εμφανίστηκε ως ο οργανωτής του κυκλώματος της παιδοφιλίας στην Ελλάδα, μια διαφορετική αποτίμηση των στοιχείων από το δικαστήριο; Ένα σύνολο αμφιβολιών που έγειρε την υπόθεση υπέρ του κατηγορούμενου;

Η ακροαματική διαδικασία απέδειξε πως όσα περιέγραφε το κατηγορητήριο δεν ήταν απλώς φουσκωμένα, αλλά κατασκευασμένα.

Ο Χαράλαμπος Μπούρας, από γεροντική βαρεμάρα και περιέργεια, μπήκε σε ένα site σεξουαλικού περιεχομένου και έδωσε τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας προκειμένου να δει φωτογραφίες. «Το έκανα από περιέργεια, με την ίδια ακριβώς λογική που κάποιος μπαίνει για να δει ταινίες Δράκουλα», λέει στο δικαστήριο.
Το FBI, το οποίο έκανε επιχείρηση εναντίον του κατόχου της ιστοσελίδας παιδικής πορνογραφίας στο Μίτσιγκαν της Αμερικής, συνέλαβε τον Έντουαρντ Χάρβεϊ. Στις 14 Ιανουαρίου 2005, το FBI ενημέρωσε τη ΔΗΕ πως ο έλληνας Χαράλαμπος Μπούρας είχε μπει σε αυτή τη σελίδα και ζήτησε, όπως γράφει το έγγραφο, «να επικοινωνήσετε με τον Χαράλαμπο Μπούρα και να τον εξετάσετε σε σχέση με την πιθανή κατοχή, από αυτόν, παιδικής πορνογραφίας καθώς και με συναλλαγές του με τον Έντουαρντ Χάρβεϊ. Τυχόν στοιχεία, που θα συγκεντρωθούν σε σχέση με το ζήτημα αυτό, παρακαλούμε να δοθούν στο Νομικό Γραφείο της Αθήνας».

Το FBI, δηλαδή, ζητά να παρθούν πληροφορίες από τον Μπούρα. Αντί γι’ αυτό, ξεκινά η επικοινωνιακή και ποινική χιονοστιβάδα που θέλει τον Μπούρα εγκέφαλο κυκλώματος παιδόφιλων. Όλα τα στοιχεία, που εμφανίζονται ως αποδεικτικά, αποδεικνύονται ψευδή. Ενώ ο αστυνομικός της ΔΗΕ έχει καταθέσει πως από τα αρχεία της υπηρεσίας προκύπτει πως ο Μπούρας ταξίδευε συχνά στην Αμερική για να έρθει σε επαφή με τον Έντουαρντ Χάρβεϊ, αποδεικνύεται στο δικαστήριο πως ο Μπούρας είχε ταξιδέψει τελευταία φορά στην Αμερική το 1987, δύο χρόνια δηλαδή πριν ανακαλυφθεί το ίντερνετ.

Ενώ η κατηγορία εναντίον του, σύμφωνα με τον αστυνομικό της ΔΗΕ, προκύπτει από το έγγραφο του FBI, το έγγραφο που προσκομίζεται στο δικαστήριο δεν έχει καμία ενοχοποιητική αναφορά στον Μπούρα. Ο αστυνομικός Λακκοβικιώτης στο δικαστήριο εξεταζόμενος δηλώνει πως δεν θυμάται ακριβώς κι ότι μάλλον οι πληροφορίες προέρχονταν από αμερικανούς πράκτορες.

Στο δικαστήριο καταθέτει ως μάρτυρας ο πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας, Χρήστος Μπούμπαλος, ειδικός στα ηλεκτρονικά πειστήρια, ο οποίος εξετάζοντας όσα υπάρχουν στη δικογραφία ως πειστήρια είναι κατηγορηματικός πως:

1ον.

Ο Μπούρας απλώς αγόρασε πρόσβαση συνδρομητή και δεν είναι διακινητής ή ιδιοκτήτης ή συνδιαχειριστής της σελίδας.

2ον.

Αν ήταν διαχειριστής, δεν θα χρειαζόταν να πληρώσει για να μπει στη σελίδα. Αν δηλαδή είχε κωδικούς διαχειριστή, δεν θα αγόραζε με την κάρτα του κωδικό πρόσβασης.

3ον.

Αποδεικνύεται, από τα έγγραφα των αμερικανικών Αρχών που έλαβε η ΔΗΕ, πως ήταν πελάτης πληρώνοντας 49,9 δ ο λ ά ρ ι α.

4ον.

Δεν υπάρχουν πουθενά στοιχεία στη δικογραφία πως είχε οποιαδήποτε συναλλαγή με τον Έντουαρντ Χάρβεϊ.

5ον.

Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη πως διακίνησε με οποιονδήποτε τρόπο υλικό, όπως απαιτεί ο νόμος προκειμένου να κατηγορηθεί.

6ον.

Οι αγορές που εμφανίζεται να κάνει και περιέχονται στη δικογραφία είναι πακέτα κοινής αναβάθμισης λογισμικού του υπολογιστή και antivirus.

7ον.

O κατηγορούμενος δεν είχε καν τον τεχνικό εξοπλισμό για να κάνει τέτοιες ενέργειες.

Εξάλλου, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, μετά από εργαστηριακό έλεγχο, συμπέρανε πως οι μηχανές του Μπούρα, τις οποίες σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού της ΔΗΕ «προφανώς είχε για το σκοπό αυτό» (σ.σ. για φωτογράφηση παιδιών), δεν είχαν καμία σύνδεση με κάτι τέτοιο.

Παρουσίασαν τα λογιστικά φύλλα ως αποδείξεις αγοραπωλησίας παιδόφιλου

Το στοιχείο, όμως, που εμφανίζεται από τη ΔΗΕ με τον πιο προκλητικό τρόπο ως ενοχοποιητικό, είναι ένα λογιστικό φύλλο που εμφανίζει διάφορα ποσά να έχουν διακινηθεί το 2000, προφανώς από τον Μπούρα, με την ένδειξη «DK» δίπλα σε κάθε ποσό.

Όπως προέκυψε στο δικαστήριο, οι «πληρωμές» ήταν έκθεση κάποιου συνονόματου λογιστή Μπούρα και βρίσκονταν στη διάθεση της Αστυνομίας από άλλη υπόθεση. Σε δήλωσή του για αυτό το έγγραφο, που εμφανίστηκε ως αποδεικτικό στοιχείο της συναλλαγής, ο λογιστής Δημήτρης Μπούρας δηλώνει στο δικαστήριο εγγράφως:

«Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση αλλά έχει αποσπαστεί από έκθεσή μου, σχετικά με κατάσταση αμοιβών προσωπικού και διοίκησης, που εκπόνησα με την ως άνω ιδιότητά του λογιστή πραγματογνώμονος... διά την οποία διατάχθηκα να ενεργήσω λογιστική διαχειριστική πραγματογνωμοσύνη και να αποφανθώ για την εταιρία Σιγάλας Α.Τ.Ε.». Όπως σημειώνει ο λογιστής, το «DK» δίπλα στα ποσά σημαίνει δηνάρια Κουβέιτ.

Το ερώτημα είναι ποιος έβαλε μια πραγματογνωμοσύνη άλλης υπόθεσης στην υπόθεση του Χαράλαμπου Μπούρα και μάλιστα για να τον ενοχοποιήσει;

Τη λεπτομέρεια αυτή δηλώνει πως δεν την θυμάται ο αστυνομικός της ΔΗΕ και μάρτυρας κατηγορίας, όπως και πολλά άλλα ενοχοποιητικά, τα οποία με ευκολία δηλώνει στην ανάκριση αλλά αναιρεί στο δικαστήριο υπό τις ασφυκτικές ερωτήσεις του δικηγόρου Μανώλη Παπαδάκη.

Ο δρόμος προς τη δόξα

Η υπόθεση του αθώου Μπούρα είναι ιστορικά η πρώτη μεγάλη επιτυχία για τη ΔΗΕ. Τα κανάλια βοούν για το τέρας που συνελήφθη και το οποίο ήταν εγκέφαλος κυκλώματος που κατάφερε να εξαρθρώσει η ομάδα του Σφακιανάκη. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο Μανώλης Σφακιανάκης, αμέσως μετά τη σύλληψη του αθώου Μπούρα, δηλώνει:

«Η συγκεκριμένη μορφή εγκληματικότητας συνεχώς φουντώνει, παρουσιάζονται συνεχώς νέες υποθέσεις, ιστοσελίδες ξεφυτρώνουν από παντού. Πριν από δύο χρόνια θα θεωρούσαμε πολύ σημαντικό να βγάλουμε δυο-τρεις τέτοιες υποθέσεις μέσα σε μια χρονιά και τώρα απαριθμούμε δεκάδες».

Έκτοτε, ο επικεφαλής της ΔΗΕ θα κάνει πολλές αντίστοιχες δηλώσεις σε ΜΜΕ και συνέδρια, εμφανίζοντας την υπηρεσία ως τον σύγχρονο προστάτη των παιδιών μας.
http://www.koutipandoras.gr/
................................................

Το Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνά τον Σφακιανάκη

Έρευνα για τις δραστηριότητες του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη κατά την περίοδο που ήταν επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξάγει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή, μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc.

Συγκεκριμένα, από τους «αδιάφθορους» της Αστυνομίας, ελέγχονται υποθέσεις παιδεραστίας τις οποίες φέρεται να εξάρθρωσε τα προηγούμενα χρόνια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οδηγήθηκαν εν τέλει σε δίκη, όμως τα στοιχεία καταρρίφθηκαν και οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc το οποίο κυκλοφορεί στα περίπτερα και παρουσιάζει μια σειρά περίεργων υποθέσεων στις οποίες ο Μανώλης Σφακιανάκης φαίνεται να πρωταγωνιστεί. Πρόκειται για σκοτεινές υποθέσεις, οι οποίες καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η Διεύθυνση της οποίας προΐστατο ο Σαφακιανάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ τα οποία ερευνά το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας για τη δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά κυρίως του ίδιου του Σφακιανάκη, η Υπηρεσία εμφανίζεται συχνά να παραπέμπει ανθρώπους οι οποίοι τελικά αθωώνονται, άλλοτε να κατασκευάζει στοιχεία που δεν είναι αληθή, να ερμηνεύει νόμους κατά το δοκούν κάνοντας εξυπηρετήσεις σε φίλους, ακόμη και να μεθοδεύει συλλήψεις.

«Παιδόφιλοι» που τελικά αθωώνονται

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζει το Hot Doc η Δίωξη συνέβαλε τα μέγιστα ώστε αθώος να παρουσιαστεί ως παιδόφιλος και τελικά να καταλήξει στη φυλακή. Στην πραγματικότητα, όπως αποδείχθηκε στην υπόθεση του κατηγορούμενου είχε μπει λάθος πραγματογνωμοσύνη, η οποία τον εμφάνιζε ένοχο. Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε, όμως το όνομα του είχε σπιλωθεί και ο Τύπος είχε προλάβει να κυκλοφορήσει εξώφυλλα που εξυμνούσαν την ομάδα του Σφακιανάκη γιατί δήθεν εξάρθρωσε το κύκλωμα των παιδόφιλων.

Σε άλλη περίπτωση, πολίτης ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, τόλμησε να καταγγείλει αστυνομικούς ως μαστροπούς. Αντί έρευνας των καταγγελιών του, η Δίωξη του Σφακιανάκη τον εμφάνισε ως παιδόφιλο. Τα μέσα ενημέρωσης βιάστηκαν να τον καταδικάσουν. Όταν αργότερα η καταγγελία του για μαστροπεία έφτασε στο ακροατήριο, οι συνήγοροι των κατηγορούμενων αστυνομικών εμφάνισαν εξώφυλλο που τον ήθελε παιδόφιλο. Η μαρτυρία του είχε αυτομάτως αχρηστεύει και οι αστυνομικοί αθωώθηκαν. Αντιθέτως, η δικαστική περιπέτεια του δήθεν παιδόφιλου δεν είχε τελειώσει. Τελικά, μετά από 14 χρόνια, αθωώθηκε. Και σ’ αυτή την περίπτωση κανένας δεν απολογήθηκε. Η Δίωξη αντιθέτως, εμφανίστηκε να κάνει σωστά τη δουλειά της, παρότι τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει καταρρίφθηκαν στο δικαστήριο.

Μεθοδεύσεις και ερμηνείες νόμων κατά το δοκούν

Πέρα από τις σκοτεινές υποθέσεις παιδεραστίας, η Δίωξη του Σφακιανάκη καταγγέλλεται για μεθοδεύσεις υπέρ μηνυτών, για ερμηνεία νόμων κατά το δοκούν ώστε να αποκαλυφθούν τα ονόματα μη φιλικών bloggers, ακόμη και για μεθοδεύσεις ώστε να συλληφθούν πρόσωπα που έχουν τυχόν ενοχλήσει.

Όπως αποκαλύπτει το Hot Doc στην περίπτωση μιας απλής αντιδικίας μιας δημοσιογράφου κι ενός blogger, ο Σφακιανάκης φρόντισε αρχικώς να αποκαλυφθούν τα στοιχεία του blogger, όταν σε ανάλογες περιπτώσεις έχει κάνει τα στραβά μάτια. Το κυριότερο όμως είναι ότι εμφάνισε παράβολο τον οποίο δεν είχε κατατεθεί εγκαίρως, μεταγενέστερα. Το παράβολο ήταν απαραίτητο ώστε η μήνυση της δημοσιογράφου να σταθεί, όπως όμως αποδείχθηκε, την ημέρα που κατέθεσε τη μήνυση, αυτό δεν είχε καν διοχετευθεί στην αγορά. Ο Σφακιανάκης όχι μόνο το εμφάνισε μεταγενέστερα, αλλά διαβεβαίωσε ενόρκως ότι είχε πληρωθεί στην ώρα του και δεν εντάχθηκε στο φάκελο της μήνυσης λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας της υπηρεσίας του. Τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα, όμως ο Σφακιανάκης δεν ελέγχθηκε ποτέ. Αντιθέτως η μήνυση που αρχικώς είχε αρχειοθετηθεί, ανασύρθηκε και ο blogger οδηγήθηκε σε δίκη.

Στην περίπτωση τέλος, μιας δημοσιογράφου, η οποία ασχολείται με το ερευνητικό ρεπορτάζ εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, η Δίωξη, λειτούργησε παράτυπα για να φτάσει τελικά στη σύλληψή της. Συγκεκριμένα, αξιωματικοί της Διεύθυνσης στην οποία προΐστατο ο Σφακιανάκης τηλεφώνησαν στη δημοσιογράφο ζητώντας της να καταθέσει για μια υπόθεση την οποία είχε αποκαλύψει. Στην πραγματικότητα ήθελαν να τη συλλάβουν. Όταν η υπόθεση έφτασε να δικαστεί η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κατηγορούμενη δεν είχε συλληφθεί νόμιμα. Ούτε γι’ αυτή την υπόθεση έχει ποτέ ελεγχθεί ο Μανώλης Σφακιανάκης και η υπηρεσία του.
http://www.koutipandoras.gr/
..........................................................................

Περί Σφακιανάκη

Του Κώστα Βαξεβάνη

Ποιός είναι αυτός ο Μανώλης Σφακιανάκης που κατάφερε να καταργήσει το να λέμε Σφακιανάκης και να εννοούμε Νότης; Είναι υποστράτηγος της Αστυνομίας, αξιωματικός δηλαδή που έχει ορκιστεί πως θα τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους και θα τα υπηρετήσει όπου επιλέξει η υπηρεσία του. Σε αυτό θέλω να μείνω και όχι στην αγιογραφία που στήνεται από το πρωί της Πέμπτης αφού ανακοινώθηκε η μετάθεσή του σε άλλη θέση.

Σε αυτή τη χώρα έχουμε ζήσει στρατηγοί να αποστρατεύονται για να δημιουργηθούν τρύπες στην επετηρίδα απ’ όπου θα περάσουν ημέτεροι και κομματικά βαμμένοι. Έχουμε ζήσει κρίσεις στην Αστυνομία και το Στράτευμα που εξευτέλιζαν και Σώματα και τους ανθρώπους. Η τακτική αυτή κατάντησε να γίνει θεσμός παραγκωνίζοντας και τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της μετάθεσης του Μανώλη Σφακιανάκη μετά από αξιολόγησή του από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, δημιούργησε ένα κύμα τεχνητών αντιδράσεων που κατέληξε να εμφανίζεται από τα ΜΜΕ ως κρίση της κυβέρνησης.

Κατ’ αρχήν σύσσωμη η διαπλοκή, οι πολιτικοί της εκπρόσωποι, τα κανάλια της και οι γητευτές της, στάθηκαν στο πλάι του Σφακιανάκη. Αυτό δεν ξέρω αν επιβεβαιώνει την τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα που μίλησε για καλούς δημοσιοσχεσίτες, πάντως κάτι λέει. Στήθηκε ένα μιντιακό παιχνίδι με πολιτική φιλοδοξία, στηριγμένο σε απλές κινήσεις διαπλοκής. Αρχικά, μεταδόθηκε η είδηση με ιδιαίτερη χροιά (πετάχθηκε ο υπεράξιος Σφακιανάκης), στη συνέχεια δημιουργήθηκε μια εντύπωση χάους στο εσωτερικό της κυβέρνησης (επιστρέφει ο Σφακιανάκης εντολή Τσίπρα) και επιμελώς κατασκευάστηκε η σύγχυση. Στο επόμενο βήμα, η σύγχυση δεν αποδόθηκε σε αυτούς που μετέφεραν ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες αφού ο Σφακιανάκης τελικώς απομακρύνθηκε, αλλά στην κυβέρνηση (η κυβέρνηση δεν ξέρει τι κάνει).

Γενικώς το μιντιακό σύστημα, ιδιαίτερα ευαίσθητο από τη σύγκρουση με την κυβέρνηση, φροντίζει να συντονίζεται και να δημιουργεί εντυπώσεις, δημιουργώντας συχνά προβλήματα στην κυβέρνηση που κοιτάει αμήχανα και δεν προλαβαίνει να κάνει τον τερματοφύλακα στην αλληλουχία των ανακριβών ειδήσεων, είτε πρόκειται για τον Κατρούγκαλο και το Φλαμπουράρη είτε ακόμη και για τις μεταθέσεις των αστυνομικών.

Στην ουσία τώρα της υπόθεσης Σφακιανάκη, αξιοσημείωτο είναι πως ο υποστράτηγος της αστυνομίας υπηρετεί στη θέση με τα λιγότερο μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν αποτρέπει ληστείες ή τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά αστυνομεύει το διαδίκτυο. Θα το πω χοντροκομένα: οι επώνυμοι αυτής της χώρας, πολιτικοί και επιχειρηματίες, διαπλεκόμενοι και αθώοι, θύτες και θύματα, θεοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία προσέφευγαν κατά καιρούς για να αποτρέψουν δημοσιεύματα από ανώνυμους μπλογκερς. Αυτό δημιούργησε μια ιδιαίτερη σχέση αυτού του τμήματος εν αντιθέσει με άλλα τμήματα της Αστυνομίας

Η φήμη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Σφακιανάκη κατ’ επέκταση, στηρίχθηκε επίσης σε ένα απεχθές έγκλημα, την παιδοφιλία. Κατά καιρούς ανακοινώθηκαν συλλήψεις παιδοφίλων και κανένας δεν θέλησε να μπει στα σκοτεινά νερά της παιδοφιλίας για να δει ποιά ήταν η αλήθεια.

Ως δημοσιογραφική ομάδα έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες για τον τρόπο που λειτουργούσε η συγκεκριμένη Διεύθυνση (μία από αυτές μπορείτε να δείτε εδώ (Τον βάφτισαν παιδόφιλο επειδή κατήγγειλε κύκλωμα μαστροπών αστυνομικών).

Θα έχει ενδιαφέρον να γίνει μια έρευνα στο εσωτερικό της Αστυνομίας για το πόσο παιδόφιλοι ήταν τελικώς όσοι έχουν συλληφθεί ως παιδόφιλοι, τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της Υπηρεσίας, τότε που δημιουργούσε τη δημοφιλία της. Εμείς πάντως θα την κάνουμε.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι αναμφισβήτητα ένας αξιωματικός με επικοινωνιακά πλεονεκτήματα. Βγαίνει στα κανάλια, μιλάει σε συνέδρια, μπαίνει στα σπίτια μας και μας έχει πείσει πως έχει αποτρέψει πολλά παιδιά από αυτοκτονίες . Η αξιολόγησή του δεν μπορεί να γίνει από τα πάνελ στα οποία συχνά ήταν φιλοξενούμενος αλλά από την υπηρεσία του. Προσωπικά θα θέσω ένα ερώτημα: γιατί τόσο ο ίδιος ο οποίος υπηρέτησε στη θέση αυτή επί 20 χρόνια, όσο και πολλοί από αυτούς που φροντίζουν να ανακαλύπτουν «χούντα του ΣΥΡΙΖΑ» πίσω από τη μετάθεση ενός αστυνομικού, επιμένουν τόσο στο να παραμείνει;
http://www.koutipandoras.gr/
........................................

Τον βάφτισαν παιδόφιλο επειδή κατήγγειλε κύκλωμα μαστροπών αστυνομικών

Του Βαγγέλη Τριάντη

Η είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Βήχου έχει σκορπίσει θλίψη στο χώρο της Αριστεράς και όχι μόνο. Ο γνωστός μουισκοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια έπειτα από χρόνια μάχη με την επάρατη νόσο. Γνωστός για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση, συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες μέχρι το τέλος της ζωής του. Η υπόθεση όμως που τόν σημάδεψε για πολλά χρόνια ήταν αυτή του κυκλώματος σωματεμπορίας στη Σαντορίνη, την οποία αποκάλυψε ο ίδιος και έκτοτε ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος εναντίον του.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 1998. Ο Παναγιώτης Βήχος με άρθρο του σε εφημερίδα κατήγγειλε κύκλωμα σωματεμπορίας στη Σαντορίνη. Σε αυτό σύμφωνα με τον ίδιο εμπλέκονταν μεταξύ άλλων και ο αστυνομικός διοικητής του νησιού. Αμέσως μετά την καταγγελία ο κ. Βήχος μετέβη στη Νάξο όπου και παρέδωσε τα σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα και ανακριτή του νησιού. Εκεί, όπως κατήγγειλε, διαπίστωσε ότι τις ίδιες καταγγελίες είχε κάνει και ο δεσπότης του νησιού, ο οποίος μάλιστα είχε συγκεντρώσει και 330 υπογραφές από ένα και μόνο χωριό. Αντί να διερευνηθούν όμως οι καταγγελίες ο δεσπότης του νησιού μετατέθηκε.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να παραπέμψουν με βούλευμα το διοικητή. Μαζί του παραπέμφθηκαν και άλλοι δύο αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορήθηκαν για σωματεμπορία. Οι δίκες ξεκίνησαν. Στη Σύρο όμως, όπου στο μεταξύ είχε μετατεθεί ο διοικητής, ο οποίος είχε μάλιστα είχε προαχθεί. Στις τρεις πρώτες δίκες ο εν λόγω αστυνομικός απουσιάζει παντελώς. Είχε επικαλεστεί φόρτο και εργασίας και δεν είχε παραβρεθεί στη δίκη.

Μπήκαν στο σπίτι του λίγο πριν τη δίκη

Στο μεταξύ, τα χρόνια περνούσαν. Η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια και πλησίαζε η τέταρτη δίκη. Μέχρι που συνέβη κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Πέντε ημέρες πριν την τέταρτη δίκη και συγκεκριμένα στις 21 Φεβροαρίου 2003 κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλής τον Μανώλη Σφακιανάκη, εισέβαλε στο σπίτι του κ. Βήχου παρουσία εισαγγελέα. Όπως ανέφεραν, ενεργούσαν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης καθώς υπήρχε καταγγελία ότι από τον υπολογιστή του γινόταν διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Μάλιστα, όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος οι αστυνομικοί του ανέφεραν ότι είχαν ανακαλύψει το IP του σε μήνυμα που είχε γραφτεί σε πορνοσελίδα με το τηλέφωνο μιας δικηγόρου από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε μετά, το τηλέφωνο της δικηγόρου είχε τοποθετηθεί από μία πρώην φίλη του φίλου της δικηγόρου, η οποία και καταδικάστηκε.

Την ίδια μέρα ο κ. Βήχος μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου και έδωσε κατάθεση για την υπόθεση. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή δήλωσε αθώος και ότι δεν είχε καμία σχέση με όλο αυτό για το οποίο κατηγορούνταν.

Δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου 2003, η εφημερίδα Espresso, δημοσιεύει ένα άρθρο για υπόθεση σωματεμπορίας. Το δημοσίευμα έφερε τίτλο «ένα δίκτυο οργανώνει όργια – σύλληψη γνωστού μουσικού που φωνάζει την αθωότητα του». Μέσα σε αυτό υπήρχαν φωτογραφίες του κ. Βήχου καθώς επίσης και αναλυτικό ρεπορτάζ για την επιχείρηση της Αστυνομίας. Ο κ. Βήχος βρέθηκε να εμπλέκεται σε μια υπόθεση ανάλογη με αυτή που είχε καταγγείλει, φωνάζοντας από την πρώτη στιγμή ότι ήταν αθώος.

Στο δικαστήριο το δημοσίευμα της Espresso έγινε «σημαία» από τους δικηγόρους του διοικητή. Κρατώντας το δημοσίευμα έλεγαν δεξιά και αριστερά «Να, ποιος είναι ο Βήχος», σε μια προσπάθεια απαξίωσης του καταγγέλλοντα. Τελικά, ο διοικητής αθωώθηκε. Παρά το γεγονός ότι εναντίον του είχε καταθέσει και υφισταμένός του αστυνομικός.

Δικαστικός Γολγοθάς 14 χρόνων

Οι περιπέτειες όμως για τον κ. Βήχο είχαν μόλις ξεκινήσει. Από τη στιγμή της εισβολής των αστυνομικών στο σπίτι του και της εμπλοκής του στην υπόθεση σωματεμπορίας, ξεκίνησε ένας δικαστικός Γολγοθάς που κράτησε 14 ολόκληρα χρόνια.

Ο κ. Βήχος αθώωθηκε δύο φορές από το Πλημμελειοδικείο. Όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος κάποιες από τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο δεν βρέθηκαν ποτέ σε φάκελο στον υπολογιστή του. Δεν ήταν καν φωτογραφίες αλλά ίχνη, σκιές που υπάρχουν σε όλους όσους κατέχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Η πρώτη αθώωση έγινε στις 7 Ιανουαρίου 2008. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών απάλλαξε τον κ. Βήχο με την κατηγορία της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων. Δυόμιση χρόνια μετά, στις 22 Οκτωβρίου 2010, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απάλλαξε τον κ. Βήχο και από την κατηγορία της μαστροπείας.

Η Ελλάδα καταδικάστηκε

Στο μεταξύ το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) ανέλαβε τη Νομική του υποστήριξη. Με συνοπτικές διαδικασίες εντόπισε πολλαπλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του κ. Βήχου για δίκαιη δίκη και σεβασμό της ιδιωτικής του ζωής. Τις παραβιάσεις αυτές συμπεριέλαβε στην προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δικαίωνε πλήρως τον κ. Βήχο και καταδίκαζε τη χώρα μας.

Στο δελτίο τύπου του ΕΠΣΕ με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2011, αναφέρονταν χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα, κατά το ΕΔΔΑ, παραβίασε το άρθρο 6.1 (δικαίωμα σε δίκαιη δίκη μέσα σε λογική προθεσμία) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) γιατί η μια ποινική διαδικασία σε βάρος του Παναγιώτη Βήχου κράτησε πέντε χρόνια ενώ η άλλη εκκρεμεί επί οκτώ χρόνια στο στάδιο της προδικασίας. Η Ελλάδα παραβίασε επίσης το Άρθρο 13 (δικαίωμα πραγματικής προσφυγής) της ΕΣΔΑ γιατί δεν υπάρχει στο εσωτερικό δίκαιο ένδικο μέσο για να προσφύγει το κάθε θιγόμενο άτομο από την παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη μέσα σε λογική προθεσμία που προβλέπεται από το Άρθρο 6.1 της ΕΣΔΑ. Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει 6.500 ευρώ στον Παναγιώτη Βήχο για ηθική βλάβη και 1.000 ευρώ στο ΕΠΣΕ για έξοδα προσφυγής στο ΕΔΔΑ».

Η ελληνική Δικαιοσύνη όμως αποφάσισε να παραπέμψει ξανά το Βήχο σε δίκη. Μία απόφαση η οποία ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις. Στις 7 Δεκεμβρίου 2011 ήρθε άλλη μια δικαίωση για τον κ. Βήχο. Το τριμελές Κακουργιοδικείο τον απάλλαξε και αυτή τη φορά από τις κατηγορίες. Δύο χρόνια μετά και την τελευταία αθώωση η υπόθεση εξακολουθεί να εγείρει πολλά ερωτηματικά. Τόσο για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι αρχές όσο και για τη δικαστική περιπέτεια του κ. Βήχου. Η εντύπωση που αποκομίζει κανείς είναι ότι όποιος καταγγέλλει στην Ελλάδα, αντί να επιβραβεύεται τιμωρείται.

Ακούστε τη συνέντευξη που είχε δοθεί στον Ελευθεριακό- eleftheriahtipota.blogspot.gr


http://www.koutipandoras.gr/
 .................................................................................

Όταν ορισμένα χρόνια πριν, ξεκινούσαμε το osarena, μου ήταν αδύνατο να φανταστώ πως θα ερχόταν η στιγμή που θα ασχολούμασταν με ειδησεογραφία ή με κάτι άλλο πέραν των Linux how-to's, εφαρμογών και διανομών. Ευτυχώς όμως, στην πορεία αυτό άλλαξε, καθώς ό,τι αφορά το διαδίκτυο έγκειται στην σφαίρα της ενημέρωσης που πρέπει να παρέχουμε, αφού είναι θέματα τα οποία αφορούν πρωτίστως εμάς τους ιδίους.

Μένοντας λοιπόν στην τρέχουσα ειδησεογραφία και μετά τα όσα έγιναν την 17η Φλεβάρη, σχετικά με την υποβάθμιση και στην ουσία μετακίνηση του Μανώλη Σφακιανάκη, νυν προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ), θα θέλαμε να μείνουμε στο θέμα και οι λόγοι γι' αυτό είναι συγκεκριμένοι.
Αφ' ενός από την μια πλευρά έχουν ξεσαλώσει μερικές ιστοσελίδες οι οποίες έχουν κάθε λόγο να υποστηρίζουν τον Σφακιανάκη και αφ' ετέρου επειδή τα όσα άλλα αντίθετα λέγονται είναι χαζομάρες, με αποτέλεσμα να έχουμε πνιγεί σε μια γλίτσα δημοσιεύσεων και απόψεων που μπάζουν από παντού.


ΔΗΕ: Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ

Πριν περάσουμε στα υπόλοιπα, θα κάνουμε ένα μικρό ταξίδι αρκετό χρόνια πίσω, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν σαν ελληνόφωνο διαδίκτυο νοούνταν το in.gr του Λαμπράκη και 4-5 ακόμα σελίδες/forums.
Την εποχή εκείνη λοιπόν, ήταν και μια παρέα νέων παιδιών, με άριστες σπουδές και γνώσεις της πληροφορικής που είχαν ιδρύσει μια τεχνολογική εταιρεία και πιο συγκεκριμένα παροχής υπηρεσιών ίντερνετ. Οι τύποι προφανώς ήταν πολύ καλοί στην δουλειά τους και έτσι τους πλησιάσανε ιθύνοντες της ελληνικής αστυνομίας, προτείνοντάς τους να στελεχώσουν την υπό δημιουργία υπηρεσία, την οποία στην πορεία γνωρίσαμε ως ΔΗΕ. Σαν ανταλλάγματα, τους προσεφέρθη υψηλός μισθός και όλα τα έξοδα για μετεκπαίδευσή τους στις ΗΠΑ. Μια πρόταση η οποία και έγινε δεκτή από τους περισσότερους αυτής της ομάδας.
Να θυμίσουμε πως εκείνη την εποχή, ήταν σε εξέλιξη και τα καθέκαστα με την Ε.Ο 17 Νοέμβρη, ενώ συγχρόνως οι ευρυζωνικές ταχύτητες έμπαιναν στην ζωή όλων και περισσοτέρων ελλήνων.

Όπως είναι ευνόητο, η νέα αυτή υπηρεσία, ήθελε διακαώς να κάνει την εμφάνισή της στην κοινή γνώμη. Έτσι, μια από τις πρώτες τους κινήσεις (όχι η πρώτη), ήταν να στοχοποιήσει τον  μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Βήχο, φορτώνοντάς του κατηγορίες για "μαστροπεία", "πορνογραφία ανηλίκων" και "διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας".
Κάτι που σαν καλό χάπατο, η τότε κοινή γνώμη - σε ένα ελληνόφωνο διαδίκτυο που μόλις γεννιόταν - το δέχτηκε αδιαμαρτύρητα, ξεχνώντας πως κάποια χρόνια πριν (το 1998) ο Βήχος, ήταν αυτός που είχε κάνει επώνυμα την καταγγελία για τα κυκλώματα σωματεμπορίας με εμπλοκή αξιωματικού της αστυνομίας στην Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα του αστυνομικού διοικητή του νησιού. Συν τα άλλα, ο Βήχος, ήταν και ένας άνθρωπος με έντονη αντιεξουσιαστική δράση, κάτι που ενοχλούσε αφάνταστα το τότε κατεστημένο της εποχής.
Η υπόθεση αυτή βέβαια, έπαιρνε συνεχώς αναβολές, με την πρόφαση του φόρτου εργασίας και ενώ η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια και πλησίαζε η τέταρτη δίκη (2003), κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλής τον Μανώλη Σφακιανάκη, εισέβαλε στο σπίτι του κ. Βήχου παρουσία εισαγγελέα. Όπως ανέφεραν, ενεργούσαν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης καθώς υπήρχε καταγγελία ότι από τον υπολογιστή του γινόταν διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Μάλιστα, όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος, οι αστυνομικοί του ανέφεραν ότι είχαν ανακαλύψει την IP του σε μήνυμα που είχε γραφτεί σε πορνοσελίδα με το τηλέφωνο μιας δικηγόρου από το Ηράκλειο της Κρήτης. Ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε μετά, το τηλέφωνο της δικηγόρου είχε τοποθετηθεί από μία πρώην φίλη του φίλου της δικηγόρου, η οποία και καταδικάστηκε.

Όπως είναι ευνόητο επιστρατεύτηκαν και τα ΜΜΕ της εποχής, με κάποιες εφημερίδες να παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία εις βάρος του μουσικοσυνθέτη, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος σε μια υπόθεση ανάλογη με αυτήν που είχε καταγγείλει, φωνάζοντας από την πρώτη στιγμή πως ήταν αθώος. Τελικά, ο διοικητής αθωώθηκε παρά το γεγονός ότι εναντίον του είχε καταθέσει και υφιστάμενός του αστυνομικός. Τα δικαστήρια εις βάρος του Βήχου συνεχίστηκαν μέχρι το 2011, όταν το τριμελές Κακουργιοδικείο τον απάλλαξε οριστικά από τις κατηγορίες.
Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να σχηματίσετε μια καλύτερη άποψη:


ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ":

Θα ήταν χάσιμο χρόνου να αναφερθούμε στις "επιτυχίες" της ΔΗΕ, τα χρόνια που ακολούθησαν από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Θα σταθούμε όμως, σε κάποιες περιπτώσεις τις οποίες έχουν κάνει σημαία τους και που καταμαρτυρούν αρκετά και προφανή:

- Περίπτωση Παστίτσιου. Γνωστή σε όλους, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι περισσότερο.
- Περίπτωση της σελίδας "Save the ottoman monuments of Greece", ενός κοινωνικού δικτύου για την διάσωση των οθωμανικών μνημείων. Η δημιουργός της Ειρήνη Κακουλίδου, συνελήφθη και η σελίδα έκλεισε. Έτσι, επειδή ενοχλούσε τους έλληνες νεοναζί, η άποψη της διάσωσης κάποιων μη χριστιανικών μνημείων. Η ΔΗΕ είχε πρωτεργατικό ρόλο σε αυτό.
- Περίπτωση DVD-movies και Gamato. Πειρατεία, δισεκατομμύρια χαμένα για δημόσιο και εταιρείες και άλλα τέτοια γραφικά που διαβάσαμε. Και πάλι η ΔΗΕ ανέλαβε τα πάντα για λογαριασμό των ιδιωτών.
- Και πολύ πιο πρόσφατα (Φλεβάρη '16), το κλείσιμο της σατιρικής σελίδας (στο Facebook) με τον Ελύτη.
- Περίπτωση ελικοπτέρου.

Όμως, σχετικά με τις μεθόδους της ΔΗΕ και του διοικητή της Μανωλη Σφακιανάκη, υπάρχει και μια ακόμα περίπτωση, που έλαβε χώρα το 2013, η οποία αν και δεν έγινε ευρέως γνωστή, δείχνει τον τρόπο που δρούσαν. Αναφέρομαι στην περίπτωση που η ΔΗΕ ζήτησε από μια δημοσιογράφο (δεν θα αναφέρουμε τ' όνομά της), η οποία διατηρούσε ένα προσωπικό ιστολόγιο, να μεταβεί στην ΓΑΔΑ προκειμένου να τους βοηθήσει για την αποτροπή αυτοκτονίας ανθρώπου που είχε σχολιάσει στην σελίδα της (blog στην ουσία). Όταν η ίδια ανταποκρίθηκε και πήγε στο κτήριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, συνελήφθη για ρεπορτάζ που είχε γράψει κατά του τότε διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου.


ΟΜΩΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΕ ΚΑΙ Ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ;

Τα πιο κάτω που θα διαβάσετε, θα πρέπει όχι μόνο να θορυβήσουν, αλλά και να εξοργίσουν:

ΔΗΕ και χορηγοί.

Η ΔΗΕ έχει στην διάθεσή της εξοπλισμό που μάλλον θα ζήλευε και η ΕΥΠ. Η διαφορά είναι πως η ΔΗΕ στηρίζεται από ένα οικονομικό κατεστημένο της ελλάδας, το οποίο αυτήν την στιγμή είναι κράτος εν κράτει. Ίσως δεν το γνωρίζετε, μα η Τράπεζα Πειραιώς και το διαπλεκόμενο αφεντικό της Μιχάλης Σάλλας, είναι στην κυριολεξία χρυσοί χορηγοί της ΔΗΕ. Πολλά, πάρα πολλά χρήματα έχουν δοθεί σε αυτήν την υπηρεσία από έναν ιδιωτικό φορέα. Το γιατί, ας το υποθέσει ο καθένας/μιά.

Όμως οι χορηγίες, δεν σταματούν εκεί.
Εξοπλισμός, εργαλεία και χρήματα συρρέουν από αρκετές πλευρές ακόμα. Ως ακόμα και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Αν νομίζετε πως η ΔΗΕ, τεχνολογικά, είναι της πλάκας, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.
Το επίπεδό τους σε αυτόν τομέα είναι ελάχιστα κατώτερο από αντιστοίχων υπηρεσιών των ΗΠΑ, Γερμανίας και Ισραήλ.


ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

Προσωπικά, δεν έχω κανέναν λόγο να αμφιβάλλω πως η ΔΗΕ έχει επιτελέσει έργο σε κάποιους τομείς, όπως στο ότι έχει προλάβει αυτοκτονίες και έχει συλλάβει παιδεραστές.
Όμως...

Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ίδια της υπηρεσίας όλα αυτά τα έχει καταφέρει, απλά και μόνο παρακολουθώντας τα social-media και κάποια blogs. Τα sites κοινωνικής δικτύωσης δηλαδή, με προεξέχον το Facebook. Διαβάζοντας όμως τα όσα σχετικά αναφέρει στις ανακοινώσεις της η ΔΗΕ, ένα ρίγος διαπέρασε την ραχοκοκαλιά μας.
Ας τα δούμε αναλυτικότερα:

Σχεδόν 1230 αποτροπές από αυτοκτονία, ισχυρίζεται πως έχει στο ενεργητικό της Η ΔΗΕ. Η ελλάδα, έχει πληθυσμό 11 εκατομμύρια. Αντιστοιχίστε τα ποσοστά. Αναλογικά, με στοιχεία των ΗΠΑ που έχει πληθυσμό σχεδόν 346 εκατομμυρίων, οι απόπειρες αυτοκτονίας στην ελλάδα είναι κάπου 3,2 φορές περισσότερες. Συγκριτικά με τα στοιχεία της γερμανίας, μιας χώρας των σχεδόν 81 εκατομμυρίων ανθρώπων, τα ποσοστά στην ελλάδα είναι ακόμα πιο υψηλά κάπου 5 φορές! Να σημειωθεί μάλιστα πως αυτές οι χώρες έχουν περισσότερες υπηρεσίες πρόληψης (6 ή 7 οι ΗΠΑ και 4 η γερμανία).

Στα ίδια σχεδόν επίπεδα κινούνται και οι περιπτώσεις παιδεραστίας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των "επιτυχιών" της ΔΗΕ, η Ελλαδα ανάγεται στην πρώτη χώρα του πλανήτη με ανθρώπους που έχουν τέτοιες τάσεις, ξεπερνώντας ακόμα και τα ποσοστά ολόκληρης της υπόλοιπης ευρώπης!


Η ΛΕΥΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Σε όλα αυτά όμως, έρχεται και ένα ακόμα τεράστιο θέμα.
Έχουμε γράψει αμέτρητες φορές για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και μάλιστα έχουμε κατηγορηθεί από αρκετούς ως γραφικοί. Σήμερα, τα προσωπικά δεδομένα είναι χρυσάφι και αποτελούν το "άγιο δισκοπότηρο" ενός ολόκληρου και καλά δομημένου συστήματος. Και για να μην παρερμηνευτεί για μια ακόμα φορά αυτό, να διευκρινίσουμε πως σαν προσωπικά ή καλύτερα, ευαίσθητα δεδομένα, νοούνται όλα εκείνα που φωτογραφίζουν το ιδεολογικό, οικονομικό, κοινωνικό και βιολογικό προφίλ του κάθε ανθρώπου. Αυτά ακριβώς τα δεδομένα έγιναν αντικείμενο υφαρπαγής όχι μόνο από πολυεθνικές, αλλά και από κρατικές και ιδιωτικές αρχές. Ψηφιακά κυνηγόσκυλα, βρίσκονται στο κατόπι του/της καθενός/μιάς από εμάς. Δεν έχει σημασία να αναλύσουμε ξανά τα προσχήματα. Τα ξέρετε λίγο πολύ, τα επαναλαμβάνουν με ρυθμούς πολυβόλου: "τρομοκρατία, παιδεραστία, ασφάλεια" και τέλος πάντων "για το καλό μας."
Γνωρίζω καλά πως στο προσωπικό μου προφίλ στα social-media έχω "φίλο" υπάλληλο της ΔΗΕ. Το ίδιο και στους αναγνώστες του osarena. Έχουν υπάρξει φορές που με σχόλια έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν ένα δεδομένο. Και για να το κάνω πιο σαφές αυτό:.
Ας πούμε πως έχετε μια σελίδα, ένα απλό blog και έρχεται κάποιος/α ανώνυμος/η αναγνώστης/ρια και σας ζητάει συμβουλές, επειδή βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Ή σας λέει πως είναι χρήστης/ρια ναρκωτικών. Και αυτά τα αναφέρει απλά με κάποιο σχόλιο.
Εδώ λοιπόν, παρεμβαίνει η ΔΗΕ και σας ενοχοποιεί. Σας τραβάει στα κρατητήρια και σας φορτώνει με οτιδήποτε μπορείτε ή δεν μπορείτε να φανταστείτε, διαπομπεύοντάς σας στην συνέχεια και παρουσιάζοντάς το κατόπιν σαν μια ακόμα επιτυχία της. Τόσο απλά..
To φακέλωμα εκατομμυρίων ανθρώπων αυτήν την στιγμή στον πλανήτη είναι γεγονός. Με στοιχεία τα οποία συλλέγονται από οπουδήποτε. Από τράπεζες, ασφαλιστικές, από προσωπικούς λογαριασμούς και απ' ό,τι άλλο στοιχείο μπορεί να υφαρπαχτεί (καθώς περί αρπαγής πρόκειται). Δείτε σχετικά: Μα πώς ξέρουν τα στοιχεία μου; Εγώ δεν τους τα έδωσα ποτέ! και Τα Προσωπικά Δεδομένα στη νέα εποχή της Επιτήρησης.
Πλέον, οι εταιρείες και οι δυνάμεις καταστολής έχουν μια άγαστη συνεργασία η οποία φυσικά υπάγεται σε ένα πολιτικό πλαίσιο που υπαγορεύουν οι νομοθεσίες των αστικών δημοκρατιών.

Και αυτό γίνεται με τις "λευκές εισαγγελικές παραγγελίες". Λευκές, όπως ακριβώς το διαβάζετε. Βάσει αυτών, μπορεί όποια ώρα και στιγμή θέλει, να μπουκάρει στο σπίτι σας η αστυνομία και να σας συλλάβει για κάποια αφορμή / πρόσχημα την οποία και φυσικά θα την έχουν στοιχειοθετήσει κατά το δοκούν. Και αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές. Δεν μπορούμε να βγάλουμε στοιχεία και ονόματα ανθρώπων (ακόμα και ανεξάρτητων δημοσιογράφων) που τους έχει συμβεί αυτό, μα είναι στην διάθεσή μας. Με μια καλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε ορισμένες περιπτώσεις. Και μιλάμε φυσικά για περιπτώσεις που έχουν συμβεί εδώ, στην ελλάδα.
Σκεφτείτε, πως με τα επίσημα στοιχεία της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούν περισσότερα από 50.000 κινητά τηλέφωνα για λόγους "εθνικής ασφάλειας". Και μιλάμε για τα επίσημα, έτσι;
Θυμηθείτε την περίπτωση με τις υποκλοπές της Vodafone, χρόνια πριν, μια υπόθεση που ποτέ δεν διαλευκάνθηκε (φυσικά) και αναλογιστείτε πόσο εύκολη είναι η αρπαγή και η παρακολούθηση ακόμα και των υποτιθέμενων ιδιωτικών τηλεφωνικών σας συνδιαλέξεων. Σκεφτείτε τι υπηρεσίες προσφέρει αυτή η νέα βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί με την συνεργασία των Vodafone και Wind [τα λέμε και σε ένα πιο πρόσφατο άρθρο μας αυτά: Μητρώο 11, παραβιάσεις απορρήτου και ΕΕΤΤ].

  - Θυμηθείτε αυτά:

Ανοιχτή επιστολή προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Είμαστε παράνομοι
Προς ΔΗΕ: Θα εφαρμόσετε το άρθρο 191 του ΠΚ [ή θα κυνηγάτε κατά φαντασίαν τρομοκράτες και Παστίτσια];
Ηλεκτρονικές κατηγορίες, παιδεραστία και φιάσκα
ΕΥΠ: Εσείς μιλάτε - Εμείς σας ακούμε, μα για το καλό σας


ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΩΝ MEDIA

Κλείνοντας, να σταθούμε και λίγο στο πρόσωπο του επί μιας 20ετίας διοικητή της ΔΗΕ.

Σκεφτείτε μόνοι/ες, τι σημαντικό θέμα προκύπτει, όταν ένας άνθρωπος είναι επί 20 συναπτά έτη προϊστάμενος μιας τέτοιας υπηρεσίας. Σκεφτείτε τι δύναμη έχει αποκτήσει και τι στοιχεία μπορεί να έχει στα χέρια του.
O Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, με αφορμή την χθεσινή (17/2/16) απόφαση περί μετακίνησης του Μ. Σφακιανάκη, δήλωσε το εξής:

[...] η αντίληψη του υπουργείου είναι να αξιοποιούνται στελέχη που έχουν πραγματικές δυνατότητες, αστυνομικές και όχι εκείνοι που έχουν ικανότητες επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και κάνουν δημόσιες σχέσεις.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση, σαν άνθρωποι και σαν οsarena, δεν θα μπορούσαμε να συνταχθούμε με τα λεγόμενα ενός πολιτικού και δη ενός υπουργού που αντικείμενό του είναι η πάταξη των ανθρώπων οι οποίοι αντιδρούν, μα στα όσα σχετικά είπε, έχει δίκιο. Εύλογο είναι άλλωστε, όταν επί 20 χρόνια βρίσκεται σε ένα τόσο ευαίσθητο πόστο, να έχει δικτυωθεί πολύ. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος/α που να μην έχει δει ή διαβάσει συνέντευξη του Μ. Σφακιανάκη σε κάποιο κανάλι / εφημερίδα / site. Καταλαβαίνετε τώρα λοιπόν καλύτερα τις αντιδράσεις εναντίον της απόφασης αυτής (που σημειωτέον ήταν οι συνήθεις κρίσεις αξιωματικών που γίνονται στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό). Ελπίζω τώρα να γίνεται πιο σαφής ο λόγος ύπαρξης ορισμένων ιστοσελίδων που οι συντελεστές τους αναμφίβολα έχουν αποκομίσει οφέλη από την προσωπική τους επαφή με τον προϊστάμενο της ΔΗΕ:Υπάρχει αμφιβολία άραγε, πως τα όσα γνωρίζει ο προϊστάμενος της ΔΗΕ, δεν τα γνωρίζουν ούτε καν πρωθυπουργοί ή ακόμα και αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών;
Εκπλήσσει άραγε, το γεγονός πως η σημερινή (18/2/16) ανακοίνωση του αρχηγείου της αστυνομίας ανακαλεί την χθεσινή απόφαση;:Ήρωας των παιδιών

Έτσι τον έχουν αποκαλέσει ανά καιρούς τα συστημικά ΜΜΕ, ψηφιακά και άλλα. Προσωπικά, την έκφραση αυτή, την είχα ακούσει για πρώτη φορά, το 2013, όταν ο κύριος Σφακιανάκης, παρουσίαζε ένα βιβλίο του, σχετικά με το ασφαλές διαδίκτυο, παρέα με έναν μαυροφορεμένο δημόσιο υπάλληλο και συγκεκριμένα τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β΄.

Όμως, οι αρμοδιότητές του και το εύρος των ενασχολήσεών του ξεπερνάει πολύ συχνά τα αθώα παιδιά. Άλλωστε, ασχέτως του προσώπου, η υπηρεσία (ΔΗΕ), δεν πρόκειται να πάψει να λειτουργεί.

Μα, για τι πληροφορίες και συμβουλές μιλάμε, περί ασφαλούς διαδικτύου;

Μια ματιά στο πιο κάτω σύντομο βίντεο αρκεί για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος:Κλείνοντας, θέτουμε κάποιους απλούς προβληματισμούς:

- Υπάρχει διασφάλιση δημοσίου συμφέροντος με ανθρώπους που παραμένουν επί 20 χρόνια και ποιος ξέρει για πόσα ακόμα σε μια τόσο ευαίσθητη θέση;
- Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι στοχοποιήσεις ανθρώπων της υπηρεσίας Σφακιανάκη θα σταματήσουν;
- Υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει με βεβαιότητα πως οι δραστηριότητες της ΔΗΕ περιορίζονται μόνο σε αυτά που θέλει να προβάλλει;

Σαφώς και είμαστε αντίθετοι σε κάθε κατασταλτικό μηχανισμό και ενάντια σε κάθε εξουσία. Δεν είμαστε ενάντια σε κανένα σύστημα. Το σύστημα είναι εναντίον μας, το οποίο πέρα από πρόσωπα και χρονολογίες, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει.

Θα κλείσω με μια φράση της Έμμα Γκόλντμαν:

Το ισχυρότερο προπύργιο της εξουσίας είναι ομοιομορφία· η ελάχιστη απόκλιση από αυτή είναι το μέγιστο έγκλημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το άρθρο αυτό είναι μια συλλογική δουλειά που σαν ιδέα ξεκίνησε λίγο μετά τα συμβάντα με τον Παστίτσιο, μα άρχισε να υλοποιείται μετά τα συμβάντα με το DVD-movies και το Gamato. Μιλήσαμε με πολλούς ανθρώπους που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Ψάξαμε δικτυακά και με άλλους φυσικούς τρόπους πολλά στοιχεία και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα δημοσιεύσουμε όλα, τόσο για λόγους μήκους του άρθρου, όσο και έλλειψης διασταύρωσης αρκετών. Αν και ημιτελές, λόγω της ειδησεογραφίας το βγάζουμε τώρα, έχοντας πλήρη γνώση των συνεπειών που μπορούν να προκύψουν.
http://osarena.net/die-kai-manolis-sfakianakis-erga-kai-imeres

.......................

ΠΡΟΣ ΔΗΕ: ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 191 ΤΟΥ ΠΚ [Η ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΤΙΤΣΙΑ];

Πριν κάποιους μήνες (Νοέμβρη του 2013), ο ταξίαρχος Σφακιανάκης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δήλωνε:

Δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο, το πάρτι τελείωσε, τέρμα οι εκβιασμοί, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει κράτος, υπάρχει έλεγχος.

προφανώς επειδή διάφορες δημοσιεύσεις ενοχλούσαν τους πολιτικούς του προϊσταμένους.

Κύριε ταξίαρχε, παρακάμπτω το γεγονός πως δεχόσαστε εντολές από ανεπάγγελτους ανθρώπους, από ανθρώπους που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους και αναρριχήθηκαν στα έδρανα λόγω μπαμπά, θείου, παππού. Π
αρακάμπτω και το γεγονός πως στην διπλανή πόρτα της κοινωνίας μας υπάρχουν κουστουμάτοι παιδεραστές οι οποίοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Παρακάμπτω και πως επίσης σας έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία τους και δεν πράξατε το παραμικρό.
Παρακάμπτω και πως στους εκβιαστές (ήμασταν και εμείς κάποια στιγμή τέτοια θύματα εκβιασμού, μα φυσικά δεν ζητήσαμε την βοήθειά σας) δεν πράττετε το παραμικρό, αυτεπάγγελτα όπως πρέπει.
Προφανώς θα νοιώθετε περήφανοι που συλλάβατε «αδίστακτους εγκληματίες» που διαταράσσουν την κοινωνική γαλήνη, όπως για παράδειγμα τον Παστίτσιο. Πως δείχνετε υπερβάλλοντα ζήλο για να μπλοκάρετε σελίδες αντιενημέρωσης όπως πχ το Indymedia.

Όλα αυτά είναι σίγουρα σπουδαία για εσάς και άξιος ο μισθός σας. Αναμφίβολα θα δικαιολογούν και τις σπουδές σας στο θέμα και όλον αυτόν τον κόπο/μόχθο που καταβάλλατε, επί δεκαετίες, ως έμμισθος εργαζόμενος. Και σίγουρα θα νοιώθετε ασφαλής που έχετε δίπλα σας ένα σώμα από ένστολους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία κάνουν κατάχρηση εξουσίας, καθώς και ένα δικονομικό σύστημα που ενεργεί κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντα των πολιτικών του προϊσταμένων.

Νόμος και Τάξη, κύριε ταξίαρχε. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών.

Αυτά βέβαια με τα δικά σας πρότυπα και προφανώς κυνηγώντας εκφοβιστικά, μη αρεστά άρθρα και δημοσιεύσεις στην "δημοκρατία" που υπηρετείτε. Φλομώσαμε πια στην καταστολή και στον εκφοβισμό και αυτό δεν είναι επάγωγο μιας δημοκρατίας σε καμία περίπτωση. Επικαλείστε νόμους και ηθική για όλα αυτά, την επιλεκτική καταστολή, αγνοώντας ηθελημένα προφανώς πως η ηθική και η κρίση πάνε χέρι-χέρι.
Η κρίση κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους σε ένοχους και αθώους- και η ενοχή είναι ένα από τα πιο σοβαρά όπλα της καταστολής.
Όταν κρίνουμε και καταδικάζουμε τους εαυτούς μας ή κάποιον άλλον, καταστέλλουμε την εξέγερση- αυτός είναι ο σκοπός της ενοχής. Αλλά βέβαια όλη αυτή η ηθικολογία που κατά κόρον επικαλούνται οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι, εσείς, οι συνάδελφοί σας και οι υφιστάμενοί σας (και που εφαρμόζεται βίαια και χωρίς την παραμικρή ηθική), έχει συγκεκριμένο σκοπό και είναι ένα από τα πρώτα που σας μαθαίνουν στις σχολές που πάτε για να γίνετε εξουσιαστικά όργανα:

Το να κυβερνόμαστε από ηθικές αξίες έκανε αδύνατον για εμάς να είμαστε οτιδήποτε άλλο παρά παθητικοί μπροστά στο μπάτσο· αυτή είναι η αιτία της σκλαβιάς μας.

Το ερώτημα, για κάποιον που πιστεύει στους θεσμούς σας, ή για κάποιον άλλον που θέλει να επισημάνει την αδικία που επιφέρουν οι θεσμοί σας, είναι το εξής:

Εφαρμόζονται προς πάσα κατεύθυνση τα όσα επικαλείστε, τελικά;

Και για να το πω όσο πιο ήπια μπορώ, το ελληνόφωνο διαδίκτυο, βρίθει από παραπληροφόρηση, hoaxes και το πασίγνωστο FUD (Fear, Uncertainty, Doubt = Φόβος, Αβεβαιότητα Αμφιβολία), κυριαρχεί, κάνοντας την ηλιθιότητα να έχει την πρώτη θέση. Βέβαια, αυτό είναι καλό και θετικό για την εξουσία που υπηρετείτε.
Παραπληροφορημένοι άνθρωποι, ηλίθια μυαλά και αποχαυνωμένα με θέαμα (πχ: Mundial, Eurovision, κλπ) είναι μια χαρά για την άρχουσα τάξη, καθώς πατάσσουν κάθε είδος αντίδρασης και διεκδίκησης, με την χειρότερη και ακίνδυνη για την εξουσία δράση, να βλέπεις τις μάζες να μουτζώνουν την βουλή και να βαράνε κατσαρόλες.
Ελάτε τώρα, το ξέρουμε καλά, πως το μυαλό είναι ο στόχος. Η ποινικοποίηση της σκέψης είναι το ζητούμενο και το εφαρμόσιμο με κατά παραγγελία νομοθετικές διατάξεις, την οποία εφαρμόζετε τα όργανα, κάνοντας την "δουλειά" σας. Όλο περηφάνια δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα σας τις διώξεις, φυλακίσεις και την ταφόπλακα στην ζωή ανθρώπων οι οποίοι, κατ' εσάς, έκαναν έγκλημα.
Και αυτό το "έγκλημα" ήταν τα παράνομα downloads (ddl). Δηλαδή τι; Πράξαττε κατά παραγγελιά και κατά τα συμφέροντα των εταιρειών εις βάρος των πολιτών. Πράξαττε δόλια εκμεταλλευόμενοι το σίχαμα που ονομάζεται "τρομονόμος", ώστε να μπορέσετε να παραβιάσετε το απόρρητο των ip. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, είχατε ήδη κινηθεί και εσείς παράνομα παραβιάζοντάς το, μα σας εμπόδιζε η ισχύουσα, τότε, νομοθεσία περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών. Θα τρίβατε τα χέρια σας όλοι εκεί μέσα, όταν εφαρμόστηκε εν' μια νυκτί ο τρομονόμος.
Φαντάζομαι πως αυτό θα έδωσε γαλόνια και αναμφίβολα περισσότερες απολαβές σε πολλούς εκεί μέσα, συν τα credits των πολιτικών προϊστάμενων που σαν κηφήνες, νέμονται παρασιτικά τα πάντα προς όφελός τους.

Μα για ποιους δουλεύετε τελικά; Για την προστασία του πολίτη ή για την προστασία των πολυεθνικών; Ποιοι σας πληρώνουν; Οι πολυεθνικές ή ο καθημερινός άνθρωπος που δεν έχει πλέον στον ήλιο μοίρα; Άραγε ποιος αμφιβάλει πως είμαστε αντιμέτωποι με μια ρατσιστική καπιταλιστική δομή εξουσίας που τροφοδοτεί πολέμους, καταστρέφει το περιβάλλον και κατασκοπεύει κάθε μας κίνηση;
Κλειδώνετε ανθρώπους σε κλουβιά για “εγκλήματα” που διεφθαρμένες κυβερνήσεις και πολυεθνικές εταιρείες κάνουν σε καθημερινή βάση και σε μεγαλύτερη κλίμακα, κι όμως εμείς είμαστε οι “εγκληματίες”.
Μας μπουζουριάζεται για όπλα και ναρκωτικά όταν οι εταιρίες αμυντικών συστημάτων και οι φαρμακοβιομηχανίες είναι οι μεγαλύτεροι διακινητές.
Μας αποκαλείτε κλέφτες ενώ είναι η ελίτ της Σοφοκλέους που μας κλέβουν στα τυφλά, εκμεταλλεύονται την εργασία μας, μας πετάνε έξω από τα σπίτια μας και παίρνουν για “διασώσεις”, δισεκατομμύρια ευρώ.
Έχετε γεμίσει τις φυλακές με αθώους ανθρώπους, έχετε δημιουργήσει έναν υπερπληθυσμό με απάνθρωπες συνθήκες εκεί μέσα, ενώ δίπλα μας κυκλοφορούν τα κουστούμια και τα ταγιέρ, με τα οποία χαριεντίζεστε στις κοσμικές εκδηλώσεις και στα τηλεοπτικά πάνελ.
Συμπεριφέρεστε δόλια, έχοντας δημιουργήσει τετραψήφιους αριθμούς, όπου καλείται τους πολίτες, εάν δουν κάτι να το καταγγείλουν, να το ρουφιανέψουν για να είμαστε πιο ακριβείς, λες και τα εκτεταμένα συστήματα καμερών δεν είναι αρκετά, θέλοντας εμείς οι ίδιοι να γίνουμε τα μάτια και τα αυτιά των μπάτσων ακόμη και για τους γειτόνους μας.
Αλλά αλίμονο, όλοι αυτοί δεν ξέρουν την αλήθεια, πως εάν καταδείξουν ύποπτες δραστηριότητες της κυβέρνησης, αν διαρρεύσουν πληροφορίες που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι ελεύθερες και δημόσιες, τότε θα τους κυνηγήσετε μέχρι και το τέλος της γης για να καταφέρετε να τους χώσετε στην φυλακή.
Ακόμη και όταν απλά κάνουν αναφορά σε αυτές τις διαρροές θα τους δυσφημήσετε, θα τους κλητεύσετε, μηνύσετε για να μάθετε τις πηγές τους ή απλά θα τους βάλετε φυλακή με ένα πλήθος χαλκευμένων κατηγοριών. Και υπάρχουν δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που σαπίζουν στις ελληνικές φυλακές και χιλιάδες, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μα είναι πολλά τα λεφτά (και τα παρελκόμενα κέρδη), Μανώλη:

Για κάθε 1GB download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το οποίο είχε κυκλοφορήσει στην ελλάδα νόμιμα κατὰ τὴν ημερομηνία έναρξης τοῦ download θὰ χρεώνονται ἀπὸ 1.000 ἕως 10.000 ευρώ ανάλογα μὲ τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Για κάθε 1GB download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει στην ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομηνία έναρξης του download θὰ χρεώνονται ἀπὸ 10.000 ἕως 50.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις τοῦ νόμιμου κάτοχου τῶν πνευματικών δικαιωμάτων στο ἐξωτερικό.
Οι τιμὲς εἶναι πιὸ τσουχτερές γιὰ τὸ upload μιας και νομικά θεωρείται ότι αυτός που "μοίραζε" τὰ αρχεία είχε κέρδος ἀπο αὐτό. Οπότε τα ποσά είναι περίπου τὰ 10πλάσια.
Για κάθε 1GB upload παράνομου περιεχομένου τὸ οποίο είχε κυκλοφορήσει στην ελλάδα νόμιμα κατὰ τὴν ἡμερομήνια έναρξης τοὺ upload θα χρεώνονται ἀπὸ 10.000 ἕως 100.000 ευρώ ανάλογα μὲ τις αξιώσεις τοῦ νόμιμου κάτοχου τῶν πνευματικών δικαιωμάτων.
Τα δε πρόστιμα αυτά επιβάλλονται χωρίς δίκη, απολύτως εξωφρενικά και ἀβάστακτα και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Αναφέρθηκα πιο εκτεταμένα στα πνευματικά δικαιώματα, καθώς είναι ένα σαφές και αδιαμφισβήτητο γεγονός και αποτελεί μια πραγματικότητα για όλα τα υπόλοιπα.
Και ξέρετε γιατί; Επειδή δόθηκε δικαιοδοσία σε ιδιωτικές εταιρείες (πίσω από την ταμπέλα του οργανισμού) να επιβάλουν πρόστιμα, ακόμα και να κάνουν κατασχέσεις καθώς δεν υπάρχει κρατικός πάροχος διαδικτύου.

σύνθημα της δεκαετίας του 80. Αληθινό και πραγματικό. Επεκτείνετε το και στο σύγχρονο σήμερα σύνθημα της δεκαετίας του 80. Αληθινό και πραγματικό. Επεκτείνετε το και στο σύγχρονο σήμεραΜεγάλη η εισαγωγή, κυρίως για όσους έχουν άγνοια και πιστεύουν στην ανεξαρτησία και στην δικαιοσύνη των θεσμικών πλαισίων της αστικής δημοκρατίας. Μετά το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, οι αστικές δημοκρατίες, ιδίως αυτές της δυτικής ευρώπης, προβάλλουν με έμφαση το επιχείρημα ότι δεν επιτρέπεται η δίωξη των ιδεών. Ακόμη περισσότερο υποστηρίζεται πως οι σκέψεις και τα φρονήματα βρίσκονται ολοκληρωτικά εκτός πεδίου του ποινικού δικαίου. Όλοι όμως ξέρουμε -και αρκετοί το έχουμε βιώσει- πως η πραγματικότητα διαψεύδει την απολυτότητα του συγκεκριμένου ισχυρισμού.
Η διαχρονικότητα των αστικών δημοκρατιών βρίθει αντίθετων παραδειγμάτων.
Η κάμψη της διακηρυσσόμενης αρχής, ότι δεν διώκονται ιδέες και φρονήματα αλλά μόνο πράξεις, παρατηρείται ήδη από την επικράτηση των καπιταλιστικών σχέσεων ως κατάλοιπο της φεουδαρχίας και στη συνέχεια ως μέσο καταπολέμησης της ανερχόμενης εργατικής τάξης και του κινήματός της. Ενίοτε, η απομάκρυνση από την εξαγγελλόμενη θεωρητική αρχή αξιοποιήθηκε και για την επίλυση των ενδοαστικών διαφορών και συγκρούσεων.
Ο στόχος της ποινικοποίησης των ιδεών, του φρονήματος, ήταν και είναι, φυσικά, ο περιορισμός της διακίνησης και της εμβέλειας των ανατρεπτικών ιδεών, εκείνων που μετατρεπόμενες σε υλική δύναμη αμφισβητούν, λιγότερο ή περισσότερο, το υπάρχον κοινωνικο-οικονομικό και πολιτικό σύστημα.
Η παρεμπόδιση των ανατρεπτικών ιδεών έρχεται να επιτείνει τα κάθε είδους εμπόδια, οικονομικά, πολιτικά, νομικά, που θέτει το αστικό κράτος και το νομικό σύστημα στις δραστηριότητες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Kαι με όλα αυτά ας περάσουμε στην ουσία που είναι και η κεφαλίδα του άρθρου η οποία θα είναι πιο μικρή, μα πολύ σαφής: Ο Ποινικός Κώδικας, του οποίου έχετε διοριστεί εκτελεστικό του όργανο, στην παράγραφο περί:

Διατάραξης της ειρήνης των πολιτών

και συγκεκριμένα στο άρθρο 191, αναφέρει το εξής:

Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει σε οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση 6 μηνών κι σε χρηματική ποινή τουλάχιστον πεντακοσίων ενενήντα (590) ευρώ [200.000 δρχ.]
Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
Σύμφωνα λοιπόν με το 1ο άρθρο θα πρέπει να σιγήσουν όλα τα κανάλια της χώρας και η συντριπτική πλειοψηφία ραδιοφωνικών σταθμών και ιστολογίων. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αναρίθμητους λόγους για τέτοιες διασπορές ψευδών ειδήσεων (FUD), μα σαφώς εσείς τα βλέπετε και ερμηνεύετε με διαφορετική οπτική.
Άλλωστε οι νόμοι, με τις παραγράφους και υποπαραγράφους, είναι ελαστικοί σαν πλαστελίνη, προς όφελος της εξουσίας.

Ας πούμε, όμως, για χάριν της συντόμευσης του άρθρου, ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1. Η περίπτωση της "μαγνητικής καταιγίδας" που θα έφερνε καταστροφές, ένα θέμα που συνέβη πέρυσι (2013) και αναμεταδόθηκε από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και από όλα τα "ειδησιο-γραφικά sites των μεγαλοδημοσιογράφων και όχι μόνο.

2. Η περίπτωση με την έξοδο από το ευρώ και όλες τις υποτιθέμενες συνέπειες αυτού. Όχι, δεν πρόκειται για προβλέψεις ή υποθέσεις, όπως θα μπορούσε να επικαλεστεί κάποιος νομικός, καθώς ήταν απόλυτη διασπορά ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρησης και διασποράς φόβου στους πολίτες (και πάλι FUD).

3. Η πολύ πρόσφατη περίπτωση (Μάιος 2014), στην προεκλογική (σας) περίοδο, όταν το κόμμα του οποίου είσαστε στέλεχος, διακίνησε παραποιημένο υλικό, χωρίς διασταύρωση από τα μέσα ενημέρωσης, το οποίο εκτός από παράβαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας συνιστά και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Και σίγουρα θα γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν ήταν η πρώτη φορά (περίπτωση (2012) με την παραποίηση φωτογραφίας, από το μέγαρο μαξίμου όπου το γραφείο της νέας δημοκρατίας παραποίησε φωτογραφία απεικόνισης από την ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Αυγής αφαιρώντας την ημερομηνία δημοσίευσης του άρθρου, του 2009).

4. Δηλώσεις μητροπολιτών και δημοσιεύσεις θρησκευτικών ιστολογιών με αναμετάδοση από εθνικόφρονα ιστολόγια, με εκφοβιστικές και διχαστικές δηλώσεις προς το κοινωνικό σύνολο και την συνοχή του (το απόλυτο fud).

5. Δημοσιεύσεις εμπόλεμου και διχαστικού χαρακτήρα με προβλέψεις" και "οράματα" γερόντων, για πολέμους, κατακτήσεις της κωνσταντινούπολης, για ασθένειες και την καταπολέμηση τους με γιατροσόφια άκρως επικίνδυνα για την ζωή των (αφελών) ανθρώπων, ιστολόγια που έχουν στήσει κανονικές πυραμίδες απομυζώντας αφελείς και απελπισμένους.
Η συνεχής δημοσίευση τα τελευταία χρόνια, περί μιας επικείμενης καταστροφής, προτρέποντας τους ανθρώπους να χτίσουν καταφύγια και να αγοράσουν αποθέματα τροφών και εξοπλισμού.

6. Δηλώσεις και δημοσιεύσεις φασιστικών (=εθνικοφρόνων) blogs και κομμάτων με εμφυλιοπολεμικές ρητορικές μίσους, δημιουργώντας την απόλυτη διχόνοια, φόβο και εκφοβισμό στον κοινωνικό ιστό. Η λίστα, αν έβαζα συγκεκριμένα παραδείγματα, ονόματα και urls, δεν θα είχε τελειωμό, μα αναμφίβολα  είναι κάτι που γνωρίζετε.

Όπως είπαμε εξ' αρχής, αυτά εξυπηρετούν τους σκοπούς της καθεστηκυίας τάξης και δεν αποτελούν τον παραμικρό κίνδυνο γι' αυτήν. Αντιθέτως μάλιστα. Και αυτά υπάρχουν όχι μοναχά σε μικρά ιστολογία, τα οποία τα έχουν αφελείς ηλίθιοι, μα σε μεγάλες εμπορικές δημοσιο-γραφικές ιστοσελίδες ("έγκυρες"). Το θέμα είναι να εφαρμοστεί η πάταξη και καταστολή της αντίθετης άποψης και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο εφαρμόζεται η ποινικοποίηση των ιδεών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνιμη επωδός της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, όπως και της νομοθεσίας δικτατορικών μορφών του αστικού κράτους, είναι η ανοιχτή αναφορά στην ασφάλεια του κοινωνικο-οικονομικού και πολιτικού συστήματος.
Γι’ αυτό και η απόφαση-πλαίσιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας του 2002 προσδίδει στα αδικήματα χαρακτήρα τρομοκρατικό όταν έχουν σκοπό και είναι δυνατό «να αποσταθεροποιήσει σοβαρά ή να καταστρέψει τις θεμελιώδεις πολιτικές, συνταγματικές, οικονομικές ή κοινωνικές δομές μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού».
Με τον ίδιο τρόπο τίθεται το ζήτημα στο άρθρο 40 του ν. 3251/2004.
Η ποινικοποίηση των ιδεών που έστω και σε εμβρυώδη μορφή, πάντοτε υπήρχε στις αστικές δημοκρατίες, μετατρέπεται στη σημερινή περίοδο σε σημαντικό εργαλείο καταπολέμησης των ιδεών που ενδέχεται να αμφισβητήσουν την κοινωνικο-οικονομική και πολιτική τάξη πραγμάτων, στο πλαίσιο της γενικότερης ενίσχυσης της κατασταλτικής λειτουργίας του κράτους.
Η ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και η προϊούσα ποινικοποίηση των ριζοσπαστικών ιδεών απαλλάσσουν την αστική δημοκρατία από τις, περιττές σήμερα, υποχωρήσεις που είχαν γίνει στο εργατικό κίνημα σε προηγούμενες δεκαετίες, αλλά κυρίως θωρακίζουν την αστική δημοκρατία έτσι ώστε να μην καταστεί αναγκαία η προσφυγή στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης όταν οι κοινωνικές αντιθέσεις θα οξυνθούν σε σημείο επικίνδυνο για το κυρίαρχο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα.
Σχεδόν όλα τα παραπάνω, ίσως να συνοψίζονται στα λόγια του Frederick Douglas:

Η εξουσία δεν παραχωρεί τίποτα χωρίς απαίτηση. Ποτέ δεν το έκανε και ποτέ δεν θα το κάνει . Απλά ανακαλύψτε τι δέχονται στωικά οι πολίτες και θα έχετε βρει το ακριβές μέγεθος της αδικίας και των λαθών που θα τους επιβληθούν και αυτό θα συνεχίζεται μέχρι να βρουν αντίσταση είτε με διάλογο είτε με χτυπήματα είτε και με τα δυο. Τα όρια των τυράννων καθορίζονται από την αντοχή αυτών που καταπιέζονται.

Είναι αηδιαστικό να τελειώνετε την ζωή ανθρώπων προς όφελος της καριέρας και των απολαβών. Κανέναν μας δεν εκπλήσσει όταν βλέπουμε υψηλόβαθμους πρώην ένστολους να αναρριχώνται στα βουλευτικά έδρανα και υπουργικούς θώκους, με αυτές ακριβώς τις τακτικές, έχοντας στα χέρια τους αίμα αθώων. Κλείνοντας το ερώτημα είναι:

για ποιους θα "τελειώσει το πάρτι";

Εκεί έξω υπάρχει ένα έντονο κίνημα αντίδρασης ακτιβισμού/χακτιβισμού που μεγαλώνει μέρα με την μέρα, ως μια πράξη κοινωνικής ανυπακοής. Η υποκρισία του “νόμου και της τάξης” και οι αδικίες που προκαλούνται από τον καπιταλισμό δεν μπορούν να διορθωθούν με θεσμικές μεταρρυθμίσεις, αλλά με κοινωνική ανυπακοή και άμεση δράση. Οι πράξεις πολιτικής ανυπακοής και άμεσης δράσης για τις οποίες καταδικάζονται οι άνθρωποι συμβαδίζουν με τις αρχές της κοινότητας και της ισότητας που καθοδήγησαν τη ζωή τους.
Από ανθρώπους που αισθάνονται υποχρέωση να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους για να εκθέσουν και να αντιμετωπίσουν την αδικία φέρνοντας την αλήθεια στο φως.
Και για να ξεκαθαρίσω, αν δεν έχει γίνει σαφές, δεν αποδέχομαι το σύστημά σας, δεν αποδέχομαι τους νόμους σας που με έχουν καταστρέψει, απλά θέτω ερωτήματα (ρητορικά προφανώς), βάση του δικού σας σκεπτικού και πράξης. Και σίγουρα φωτογραφιες, και στοιχεία παιδεραστών δεν θα δούμε ποτέ δημοσιευμένα (αλλωστε στις φάτσες αυτών δεν θα χρειαζεται κακό phοtοhop-ιασμα, για να είναι αναγνωρίσιμοι, ούτε οροθετικοί). Θα βλέπουμε όμως δημοσιεύσεις από ιστοσελιδες που ανάφερα πριν και κάποιες φερέφωνα σας, πως βρίσκεστε στα ίχνη.

Νισάφι πια, το βαρεθήκαμε το παραμύθι...
http://osarena.net/opinions/pros-die-tha-efarmosete-to-arthro-191-tou-pk-i-tha-kinigate-kata-fantasian-tromokrates-ke-pastitsia.html

...........................

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΦΙΑΣΚΑ

Εισαγωγή
Δεν υπάρχει ούτε καλή ούτε κακή χρήση της ελεύθερης έκφρασης, υπάρχει μονάχα ανεπαρκής χρήση της

αναφέρει ο Ραούλ Βάνεγκεμ σ’ ένα δοκίμιο που είναι αφιερωμένο στην πιο θεμελιώδη ελευθερία του ανθρώπου και προασπίζεται ότι μια ελευθερία η οποία δεν πρέπει να υπόκειται σε περιορισμούς, είτε πολιτικούς είτε ηθικούς είτε νομικούς. Απέναντι στις απαράβατες αλήθειες και τα κρατικά μυστικά, απέναντι στους νόμους για τη συκοφαντία, το ρατσισμό και την πορνογραφία, ο συγγραφέας θεωρεί πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να νικήσουμε την ανοησία και την ατιμία, παρά μόνο αν αντιπαλέψουμε τις συνθήκες που τις καθιστούν δυνατές. Άλλωστε, ξέρουμε πως η απαγόρευση κεντρίζει την παράβαση.

Ό,τι μένει απωθημένο γεννάει τη λύσσα της εκτόνωσης και τις πονηριές της μνησικακίας. Καταδιώκοντας τη βλακεία και τη χαμέρπεια, απλώς τελικά τις κάνεις πιο ύπουλες και μοχθηρές. Αν πατάσσεις την ατιμία, την ανασταίνεις υπό άλλη μορφή και δεν βοηθάς ώστε η ατομική ευτυχία να σβήσει ακόμη και την ανάμνησή της. Ο χειρότερος τρόπος να καταδικάσεις ορισμένες ιδέες είναι να τις κατηγορήσεις ως εγκληματικές. Ένα έγκλημα είναι έγκλημα και μία άποψη δεν είναι ποτέ έγκλημα –όση επιρροή και αν της καταλογίζουμε. Όταν απαγορεύεις λόγια υπό το πρόσχημα ότι μπορεί να είναι βλαβερά ή σκανδαλιστικά, δείχνεις περιφρόνηση γι’ αυτούς που τα ακούν και προϋποθέτεις ότι είναι ανίκανοι να τα απορρίψουν ως παράλογα ή ποταπά. Στην πραγματικότητα είναι σαν να τους πείθεις υπόρρητα, σύμφωνα με τη μέθοδο που ακολουθεί η πελατειακή πολιτική απέναντι στους εκλογείς και η πολιτική της κατανάλωσης απέναντι στους καταναλωτές, ότι έχουν ανάγκη από καθοδηγητή, από γκουρού, από αφέντη.
Η ελευθερία της έκφρασης είναι ανθρώπινη αξία ακόμη και ως ελευθερία να λέει το απάνθρωπο. Οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές, σεξιστικές, σαδιστικές γεμάτες μίσος, περιφρονητικές απόψεις, έχουν εξίσου το δικαίωμα να εκφέρονται, όπως και οι εθνικισμοί, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι αιρετικές ιδεολογίες, οι συντεχνιακές κλίκες που τις ενθαρρύνουν ανοιχτά ή ύπουλα, ανάλογα με τις διακυμάνσεις της δημαγωγικής χαμέρπειας. Καταδικαστέα δεν είναι τα λόγια αλλά οι κάθε λογής πράξεις.

Οι κάθε λογής πράξεις.

Ακόμα και αυτές που γίνονται στο όνομα της ηθικότητας από αυτούς που μπορούν να τις κάνουν, στρέφοντας πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και παίρνοντας διαστάσεις σύγχρονων ηρώων. Βέβαια, η σύγχρονη εποχή, προστάζει και πως "οι σύγχρονοι ήρωες", δημιουργούνται για να εξυπηρετούν σύγχρονα συμφέροντα και να κάνουν την βρώμικη δουλειά των αφεντικών τους, αμειβόμενοι με σύγχρονα χρήματα. Το πολιτικό/κοινωνικό τοπίο και οι καταστάσεις, διαχρονικά έδιναν και δίνουν την ευκαιρία στους φεουδάρχες/μονάρχες/πρωθυπουργούς/προέδρους/δικτάτορες/τυράννους να δημιουργούν τις καταστάσεις, ώστε να ελέγξουν τα πλήθη.

Τα πράγματα πάντα ήταν ίδια. Η άρχουσα τάξη με τα πιστά σκυλιά της από την μια και ολοκληρη η κοινωνία από την άλλη. Όσο πιο φοβικό ήταν/είναι το κλίμα, όσο πιο μεγάλη είναι η εκάστοτε κρίση που χρησιμοποιείται ως πρόσχημα, αιτία και αφορμή, τόσο και πιο ισχυρά τα πλήγματα της άρχουσας τάξης προς το κοινωνικό σύνολο. Όσο περισσότεροι νόμοι υπάρχουν και όσο περισσότερες και ισχυρότερες δυνάμεις καταστολής, τόσο πιο αντιδημοκρατικά είναι τα όσα αποφασίζονται για την κοινωνία, εντελώς ειρωνικά στο όνομα αυτής. Τα ΜΜΕ φροντίζουν και δημιουργούν ένα φοβικό κλίμα, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και μισές αλήθειες (που είναι χειρότερες από ένα ψέμα). Προβοκατόρικες ενέργειες, ανεξαρτήτως τιμήματος, αρκεί να ωφελήσουν την εκάστοτε άρχουσα τάξη και την αυλή της. Σχεδόν τα πάντα είναι φτιαχτά και δημιουργημένα, όπως το ίδιο το σύστημα που υπηρετούν. Μια φούσκα, ένα τεράστιο ψέμα.

Η κοινωνία που ξεχνά, η κοινωνία που αυνανίζεται, οι προκάτ ένοχοι και προκάτ σωτήρες
Ο πρόλογος ήταν αναγκαίος για να συνεχίσουμε στην ουσία του άρθρου και στα γεγονότα. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα με μια κάποια σειρά. Τα τελευταία τρία χρόνια (τρέχον έτος 2014), θα έχετε παρατηρήσει πως υπάρχει μια αυξημένη δημοσιότητα σχετικά με το διαδίκτυο ακόμα και στα ΜΜΕ, προβάλλοντας δηλώσεις και ενέργειες τις υπηρεσίας "δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος" και του διοικητή της. Σαν χιλιο-πιπιλισμένη καραμέλα, αναφέρουν την καταπολέμηση της παιδεραστίας και μιλάνε για ένα τέλεια οργανωμένο σώμα που ακόμα και οι αμερικάνοι των μυστικών υπηρεσιών υποκλίνονται μπροστά του. Παρατηρώντας τα πράγματα καλύτερα μετά τις αποκαλύψεις του Snowden, βλέπουμε μια διεθνή κινητοποίηση των ηλεκτρονικών κατασταλτικών δυνάμεων που τελειοποιούν τις δυνατότητες παρακολούθησης και ελέγχουν με απόλυτο θράσος.
Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο απ' ό,τι θα περίμενε κάποιος να συμβεί μετά από όλον αυτόν τον σάλο. Φυσικά και είναι ανησυχητικό. Το να έχουν λίγοι στα χέρια τους τον έλεγχο των πολλών είναι ακραίως επικίνδυνο, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με δημοκρατία, μα είναι ένα φονικό όπλο στα χέρια αυτών που θα το έχουν. Ο εύπλαστος και ξύλινος λόγος που χρησιμοποιεί η εξουσιαστική ελίτ και τα ΜΜΕ, έχει το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο και αναλώνεται σε έναν μόνο σκοπό:

την δημιουργία φοβικού κλίματος στην κοινωνία και εμφύτευση της ιδέας πως χρειάζεται προστασία και σωτήρες.

Χρησιμοποιούν, γι' αυτό, κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά, που ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη, χρησιμοποιούν προσχήματα με κινδύνους, εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς, ενθαρρύνουν τον εθνικισμό καθώς βοηθάει σε αυτό το έργο, κάνουν πλύσεις εγκεφάλου με τα δελτία των 8, εφημερίδες και ιστοσελίδες και τα μέτρα καταστολής και ελέγχου περνάνε αδιαμαρτύρητα, στο όνομα του κοινού καλού. Κι' όμως η κοινωνία ξέρει πως οι αυτοκτονίες, οι θάνατοι από ελλείψεις, οι άστεγοι, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που το συνάντα καθημερινά στον δρόμο της. Συνεπώς χρειάζεται κάτι που θα αποπροσανατολίσει την κοινωνία, θα της θυμίσει πως βρίσκεται σε κίνδυνο και θα την ξεγελάσει. Κάτι που να την ευαισθητοποιεί.
Πόσες και πόσες φορές δεν ακούσατε άραγε από τα χείλη κυβερνώντων και αξιωματούχων την έκφραση:

τα παιδιά μας

απευθυνόμενοι στο κοινωνικό σύνολο; Σε ποια παιδιά αλήθεια; Σε αυτά που βρίσκονται στον δρόμο, σε αυτά που υποσιτίζονται, σε αυτά που δεν έχουν ρεύμα, σε αυτά που δεν έχουν πρόσβαση σε υγεία και παιδεία, σε αυτά που οι γονείς τους αυτοκτόνησαν έχοντας από πάνω τους το "πιστόλι" της εφορίας και των τραπεζών, σε αυτά που ζουν σε μια καταθλιπτική ατμοσφαίρα λόγω των πιέσεων που προκαλεί το κράτος μπαμπούλας, για τα συμφέροντα των λίγων; Για ποια παιδιά, ρε σεις; Η κοινωνία όμως ξεχνάει εύκολα, καθώς αποκοιμιέται με τις πυτζάμες στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση.
Η κοινωνία, είναι πεπεισμένη πως έχει ανάγκη από προστάτες και καθοδηγητές. Και αυτούς, μαζί με τους "κακούς" που διασαλεύουν τον ύπνο της κοινωνίας, φροντίζει το σύστημα να τα προσφέρει σε αφθονία όποτε υπάρχει ανάγκη. Και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα, σε ένα σύστημα που βασίζεται σε κατασταλτικές δυνάμεις με χουντική νοοτροπία και ένα δικονομικό σύστημα ιδίας απόχρωσης, κομμένο και ραμμένο στα εκάστοτε συμφέροντα αυτών που μπορούν να το δημιουργούν και ελέγχουν.
Ας το δούμε σε σημερινή πραγματικότητα αυτό, χωρίς μεγάλη ανάλυση και επεξήγηση, άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος:

Ένα μικρό χρονικό:
Αν παρατηρούμε πιο πολύπλευρα τις καταστάσεις και τα συμβάντα των τελευταίων 3-4 χρόνων, θα δούμε πως έχουν συμβεί δραματικές αλλαγές στα θεμέλια της κοινωνίας. Δεν είναι μόνο η οικονομική αθλιότητα, μα επήλθαν αλλαγές στον τρόπο σκέψης και πράξης μας, επήλθαν αλλαγές με νομοθεσίες στο παρασκήνιο της οικονομικής κρίσης οι οποίες θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής που ξέραμε και θα δημιουργήσουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα για τις αμέσως επόμενες γενιές που, το μόνο βέβαιο, είναι πως θα πρόκειται για ένα απόλυτα δυστοπικό μέλλον.

Στα πλαίσια όλων αυτών, θα έχετε δει/ακούσει/διαβάσει, τις ανά καιρούς ειδήσεις που αφορούν "εξαρθρώσεις σπειρών, συλλήψεις τρομοκρατών, εντοπισμούς παιδεραστών, με τις ανάλογες ξύλινες δηλώσεις από ένστολη και γραβατωμένη εξουσία και την συνεχή μετάδοσή τους από τα ΜΜΕ, έχοντας ως βασικό αποτέλεσμα να κλείσουν τα μάτια της κοινωνίας, να δείξουν ως γίνεται έργο για την προστασία της, να υπενθυμίσουν στον καθέναν και καθεμία πως πρέπει να φοβάται και έχει ανάγκη από σωτήρες και κάποιους να τους φυλάνε. Νομίζω δεν έχει νόημα να αναφέρουμε μια-μια αυτές τις ειδήσεις -άπαντες τις διαβάσαμε, μα ούτε και έχει νόημα να αντιπαραθέσουμε μια διαφορετική άποψη για την κάθε μια εξ' αυτών. Άλλωστε, στο τέλος αυτό που γίνεται πάντα είναι αυτό που θέλει όποιος ελέγχει την δύναμη και τον "νόμο".

Όμως, θα σταθούμε λίγο στο ευαίσθητο θέμα της παιδεραστίας, καθώς είναι ένα από αυτά που αποτελεί αίτιο και πρόφαση για πολλά άλλα: Για κάποιον λόγο, τα τελευταία δυο χρόνια επανήλθε έντονα το φαινόμενο της παιδεραστίας και του διαδικτύου. Στην αρχή με διάφορα άρθρα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, με αναφορές σε τηλεοπτικές/ραδιοφωνικές ειδήσεις/εκπομπές, παράλληλα με ημερίδες για "ασφαλές διαδικτυο" ή "παιδιά, έφηβοι και διαδίκτυο" και άλλα τέτοια εύηχα και καθησυχαστικά. Τέλος πάντων, στην πλειοψηφία αυτών των άρθρων/ημερίδων κλπ, αυτά που αναφέρονται, είναι πράγματα που τα αντιλαμβάνεται -χωρίς να του τα πουν- και κάποιος που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για πρώτη φορά στην ζωή του. Ένα how-to, χωρίς νόημα, αποτέλεσμα που προσωπικά και σαν ερασιτέχνης αρθρογράφος που είμαι, θα ντρεπόμουν να δημοσιεύσω.
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σχεδόν όλων αυτών, ακόμα και χωρίς να το αναφέρουν άμεσα, είναι πως υπαίτιο για την παιδεραστία είναι το διαδίκτυο και πως όλα αυτά συμβαίνουν δικτυακά. Λες και αυτοί δεν υπήρχαν πιο πριν, δεν δρούσαν, δεν εγκληματούσαν σε παιδιά. Λες και είναι ένα νέο "φρούτο" που προέκυψε στην ηλεκτρονική εποχή και με το διαδίκτυο. Από την άλλη θυμάστε αυτά που αναφέραμε πιο πριν -τα οποία και σαφώς τα γνωρίζετε- πως οι ένοχοι εύκολα κατασκευάζονται και πως όλα αυτά γίνονται για συγκεκριμένους σκοπούς, μέσα από το δημιουργημένο αστυνομικό-δικονομικό κράτος και σύστημα;
Θα ξανα-μεταφέρω, κάποια λόγια του Frederick Douglas που το συνοψίζει σαφέστατα:

Η εξουσία δεν παραχωρεί τίποτα χωρίς απαίτηση. Ποτέ δεν το έκανε και ποτέ δεν θα το κάνει. Απλά ανακαλύψτε τι δέχονται στωικά οι πολίτες και θα έχετε βρει το ακριβές μέγεθος της αδικίας και των λαθών που θα τους επιβληθούν και αυτό θα συνεχίζεται μέχρι να βρουν αντίσταση είτε με διάλογο είτε με χτυπήματα είτε και με τα δυο.
Τα όρια των τυράννων καθορίζονται από την αντοχή αυτών που καταπιέζονται.

Στη συνέχεια, είδαμε να γίνεται μια πολύ μεγάλη προβολή στον διοικητή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς λόγω θέσης (προφανώς), παρουσίασε ένα βιβλίο του, σχετικά με τι λέτε; Ακριβώς, σωστά μαντέψατε, το βιβλίο είχε τίτλο:

Εθισμός στο Διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου

Αμέσως μετά, γνωστό blog που συνεχώς προβάλλει την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, τον προϊστάμενό της, τις ημέρες και τα έργα της, ξεκινάει μια εκστρατεία που προέτρεπε στην δημιουργία μιας Android app για παιδόφιλους. Δηλαδή, αυτό που ζήταγε ήταν να σημειώνονται στους χάρτες τα σπίτια τους, πλήρες ονοματεπώνυμο, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία γι' αυτούς.
Με το πρόσχημα, φυσικά, για το καλό της κοινωνίας. Και, εκ' πρώτοις, αυτό ακούγεται σωστό έτσι;

Προστασία από τα κτήνη που μόνο θάνατος τους αξίζει.

Όμως, το πως αυτός/η το κτήνος, μπορεί να έχει παιδιά, οικογένεια που δεν φταίνε σε τίποτα και που θα στοχοποιηθούν, ίσως να κινδυνέψει η ζωή και ακεραιότητά τους; Το πως δεν είσαι σε θέση να το παίξεις τιμωρός και Batman, όταν από την μια λες αυτό και από την άλλη κάνεις πλύση εγκεφάλου για το facebook, παρακινώντας όλα τα παιδιά του κόσμου που τόσο σε νοιάζουν, να πέσουν εκεί με τα μούτρα;
Δεν τους μιλάς για την απώλεια της ιδιωτικότητάς τους, δεν τους λες πως αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος στο διαδίκτυο, πάρα μόνο φροντίζεις να προβάλλεις με κάθε τρόπο το πιο μεγάλο -ως τώρα- μέσον ηλεκτρονικής παρακολούθησης του πλανήτη.
Το αμέσως επόμενο διάστημα αρχίσαμε να βλέπουμε ειδήσεις που κυκλοφορούσαν πρώτα από αυτό blog και άλλες δυο συγκεκριμένες σελίδες και μόνο, αναπαραγόμενες μετά από παντού, όπως γίνεται συνήθως, σχετικά με το πως η δίωξη βρίσκεται στα ίχνη παιδεραστών στην τάδε και παρατάδε ιστοσελίδα.
Αμέσως πιο μετά, ο ταξίαρχος Σφακιανάκης της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, δήλωνε:

Δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο, το πάρτι τελείωσε, τέρμα οι εκβιασμοί, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει κράτος, υπάρχει έλεγχος.

Και, "φυσικά", πιο μετά είχαμε δημοσιεύσεις γα συλλήψεις παιδεραστών, μέσω του διαδικτύου, με φωτογραφίες και ονοματεπώνυμα σε δυο-τρεις περιπτώσεις. Βέβαια, αν το σκεφτείτε ή και αν το ψάξετε, σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν ακούσαμε τι είχε να πει ο κατηγορούμενος, ο δικηγόρος του έστω. Συγχρόνως, επειδή το ψάξαμε, δεν είδαμε κανέναν να δημοσιεύει τι είχε συμβεί λίγα χρόνια πριν, το 2011, το φιάσκο της δίωξης, με την υπόθεση του 24χρονου -τότε- Rudd-o. Να θυμίσουμε πως ο 24χρονος δέχθηκε την εισβολή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος πριν λίγες μέρες επειδή απλά τρόλλαρε. Τελικά, αυτό που προέκυψε ήταν:

Οι κατηγορίες στοιχειοθετήθηκαν πάνω σε logs που όχι μόνο δεν ανήκουν στον Rudd-o, αλλά προέρχονται από IP που αντιστοιχούν σε διαφορετικούς παρόχους από αυτόν που χρησιμοποιεί ο Rudd-o (από forthnet, hol και όχι Otenet που χρησιμοποιεί).
Παρότι η εισβολή στην οικεία του έγινε με κατηγορίες για εξύβριση, απειλές κλπ, έγινε έλεγχος στον υπολογιστή του ειδικά για παιδική πορνογραφία (αναζητώντας λέξεις κλειδιά).
Στον υπολογιστή του 24χρονου τεχνικού υπολογιστών βρέθηκαν 7 αρχεία παιδικής πορνογραφίας -που προέρχονταν από backup πελάτη του το 2008- και είχαν κατέβει από το διαδίκτυο μεταξύ του 2002-2005, χρονολογίες όπου ο Rudd-o υπήρξε ανήλικος.
Τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκαν στον υπολογιστή του ήταν 7 και προέρχονταν από έναν σκληρό δίσκο. Οι κίτρινοι δημοσιογράφοι του zougla.gr ανέφεραν πως «στην κατοχή του ΤΡΟΛΛ βρέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας».
Οι σκληροί δίσκοι του τεχνικού υπολογιστών, εξακολουθούν και βρίσκονται κατασχεμένοι, πράγμα που αποτελεί πλήγμα για την δουλειά του.
Δείτε μια συνέντευξη που είχε δώσει πιο μετά στον GiaNt για το OmniaTV:
Να σας φρεσκάρω λίγο καλύτερα την μνήμη, για τις -τότε- σχετικές δημοσιεύσεις που ξεκίνησαν από έναν γνωστό ρουφιάνο και επεκτάθηκαν παντού;:

Screenshot

Να προσθέσω και μια έκφρασή στο εν' λόγω "ρεπορτάζ" που δεν μπορεί, δεν είναι η πρώτη φορά που την διαβάζετε:

[...] Οι άνδρες της Δίωξης δεν πίστευαν στα μάτια τους. Στην κατοχή του «TROLL» βρέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Τόσο σκληρό, που οι έμπειροι αστυνομικοί αλλά και ο εισαγγελέας απέστρεφαν το βλέμμα τους. Μίλησαν για πολύ άρρωστα πράγματα που αντίκρισαν [...]

Και φυσικά, την ανακοίνωση τύπου -τότε- της δίωξης:


Screenshot

Τι πάει να πει "κάτι σας θυμίζει"; Αλλά εντάξει, τα σοβαρά και στο ίδιο κύματος, ρεπορτάζ μας καθησυχάζουν πως ο κίνδυνος δεν υπάρχει παντού, το διαλευκάνανε άλλωστε:

Screenshot

Κοινώς, εξάχρονα και δεκάχρονα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο twitter άφοβα...

Συμβαίνει τώρα
Την στιγμή που συντάσσονταν κάποιες από τις γραμμές αυτού του άρθρου, βρίσκονταν σε εξέλιξη ανακοίνωση από την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας, περί εντοπισμού ενός κρησφύγετου του Μαζιώτη στον Βύρωνα και για εύρεση -λέει- βιολογικού υλικού στο έγγραφο του ενοικιοστασίου. Το πολιτικό σκηνικό σε επίπεδο εξουσίας είναι τεντωμένο, καθώς όλοι όσοι την περιτριγυρίζουν την θέλουν.

Μπορεί τα συμφέροντα να είναι κοινά, ωστόσο την θέλει ο καθένας για τον εαυτό του και του δικούς του. Εκλογή πρόεδρου της "δημοκρατίας" που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, σειρά από αντικοινωνικά μέτρα, όλο και πιο μεγάλες στρατιές απελπισμένων, είναι δυσοίωνη προοπτική για τον κάθε κυβερνώντα. Από την άλλη βέβαια, το σύστημα είναι τέτοιο που χειραγωγεί -σαν τον τσοπάνη- τα πρόβατα στο μαντρί επιβάλλοντάς τους δια του εκλέγειν μια άλλη εξουσία και όχι φυσικά την ισοτιμία, δικαιοσύνη και ισοπολιτεία. Ο περιβόητος τρομονόμος που υπάρχει εδώ και χρόνια εξελίχτηκε. Πλέον μιλάμε για εισαγωγή βιομετρικής παρακολούθησης, συλλογή dna και βιομετρικών στοιχείων, αύξηση του γενικότερου εξοπλισμού επιτήρησης (πχ, κάμερες) και -όλα αυτά- νόμιμα.

Η αποθήκευση και μετέπειτα του γενετικού υλικού του καθενός, θα καθορίζεται από ορισμένους μόνο. Και ας μην πει κανείς, πως αυτά τα δεδομένα είναι ασφαλή. Εκτός του ότι είναι εντελώς λάθος αυτό, δείτε τι γίνεται με τα απλά ψηφιακά δεδομένα, τι μάχη γίνεται για την απόκτησή τους, τι χορός χρημάτων έχει στηθεί με αυτά. Αναλογιστείτε λοιπόν τι πρόκειται να συμβεί με τα βιομετρικά δεδομένα. Αναλογιστείτε πώς θα μπορουσε να τα χρησιμοποιήσει η εκάστοτε εξουσία. Αναλογιστείτε το τέλος των βασικών ανθρώπινων ελευθεριών, που θα επιφέρει αυτό, στο άμεσο μέλλον.

Δείτε τον τρόπο που περνάνε αυτά στην ζωή μας, χωρίς να δημιουργείται αντίδραση και ας γνωρίζουμε την υποκρισία. Και για συμπλήρωμα στα συγκεκριμένα νομοθετήματα, η περίσσια δημοκρατία μας, έχει προβλέψει πολλά περισσότερα. Ακόμα και ένας πρωτοετής της νομικής, διαβάζοντας αυτόν τον νέο νόμο, μπορεί να βεβαιώσει πως το συγκεκριμενο άρθρο αποτελεί ένα καλό κατηγορητήριο από τις κατασταλτικές δυνάμεις, όπως και αντίστοιχα ή και άλλα άρθρα, όπου και αν αυτά δημοσιεύονται (και προφανώς όχι σε συστημικές ιστοσελίδες). Και επειδή όλα έχουν σημασία, τίποτα δεν είναι αποκομμένο από το άλλο, δεν είναι καθόλου τυχαίο που -το ίδιο ακριβώς διάστημα- ζητήθηκαν με νομικές διαδικασίες στοιχεία για το athens-indymedia. Δείτε την σχετική ανακοίνωση της σελίδας:

Την Παρασκευή 12/9/14 ειδοποιηθήκαμε από την συλλογικότητα Mayfirst, η οποία φιλοξενεί ένα μέρος της υποδομής του Athens Indymedia, ότι δέχτηκαν κλήτευση από το Υπ. Δικαιοσύνης των Η.Π.Α σχετικά με έρευνα που διενεργεί το FBI. Συγκεκριμένα το FBI απαιτούσε την παράδοση των προσωπικών στοιχείων των διαχειριστών του Athens Indymedia, χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση για τους λόγους αυτής της απαίτησης ή για περαιτέρω έρευνα στο περιεχόμενο του μηχανήματος. Απαίτηση που βέβαια δεν έγινε αποδεκτή απο την συλλογικότητα της Mayfirst, και σε γνώση των κινδύνων που αυτό συνεπάγεται για τα μέλη και τις υποδομές της. Για εμάς η εξέλιξη αυτή, σε μεγάλο βαθμό προδίδει την εμπλοκή των ελληνικών αρχών σε αυτή την υπόθεση.
Οι μηχανισμοί καταστολής γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οποιαδήποτε έρευνα ή κατάσχεση του εξοπλισμού μας δεν θα έθετε σε κίνδυνο τους χρήστες ούτε θα σταματούσε την λειτουργία του μέσου. Δεν το έχουν πετύχει άλλωστε σε καμία προσπάθειά τους στα 14 χρόνια λειτουργίας του athens indymedia.

Ούτε είναι άσχετες οι ειδήσεις, με ελάχιστο διάστημα αναμεταξύ τους, σχετικά με τις διορθώσεις σε μισθούς δικαστικών και ένστολων.

Επίλογος
Νομίζω, είναι προφανή τα πράγματα και το πώς καθοδηγούνται, με τον δρόμο της προπαγάνδας και της αποπλάνησης της κοινής γνώμης, με ισχυρές δόσεις φόβου. Είστε δηλαδή πεπεισμένοι πως όλα αυτά γίνονται σαν σταυροφορία για την προστασία της κοινωνίας; Είσαστε σίγουροι πως όσοι κατηγορούνται και διαπομπεύονται δημόσια είναι πραγματικά ένοχοι, έστω για αυτό που τους προσάπτουν; Είσαστε σίγουροι πως έτσι δρουν οι δημοκρατίες; Είσαστε σίγουροι πως η αλήθεια είναι στις ξύλινες ανακοινώσεις, στην φοβία, στον "ψυχολογικό" εκβιασμό;
Ό,τι στοίχημα θέλετε, πως το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν ειδήσεις "τεχνολογικού" περιεχομένου για την ασφάλεια που παρέχουν τα βιομετρικά στοιχεία στις συσκευές μας και την έμμεση αμεσομελλοντική αποδοχή τους, επειδή "είναι ασφαλή". Και σίγουρα θα δούμε αρκετές συλλήψεις "κακών", εξιχνιάσεις και άλλα τέτοια που "φυσικά", γίνονται στο όνομα της προστασίας της κοινωνίας και της ασφάλειας. Μόνο αυτό δεν είναι ο σκοπός. Να είσαστε βέβαιοι πως το καθόλου μακρινό αύριο θα είναι πολύ σκληρό και βίαιο για όλους μας εκεί έξω.
Προσπαθείτε να δείτε τα πράγματα πίσω από τις ειδήσεις και την προπαγάνδα. Εύχομαι όσες/οι δεν το έχετε κάνει, να το προσπαθήσετε και να οργιστείτε, να δείτε την αλήθεια που ήταν πάντα εκεί ολοφάνερη μα κρυμμένη από την προπαγάνδα και την φοβία...

Την πρώτη νύχτα πλησιάζουνε και κλέβουν ένα λουλούδι από τον κήπο μας και δεν λέμε τίποτα. Την δεύτερη νύχτα δεν κρύβονται πλέον περπατούνε στα λουλούδια, σκοτώνουν το σκυλί μας και δεν λέμε τίποτα. Ώσπου μια μέρα -την πιο διάφανη απ' όλες- μπαίνουν άνετα στο σπίτι μας ληστεύουν το φεγγάρι μας, γιατί ξέρουνε τον φόβο μας που πνίγει την φωνή στο λαιμό μας. Κι επειδή δεν είπαμε τίποτα, πλέον δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Σημείωση: η αρχική εικόνα του άρθρου, δεν μπήκε τυχαία. Πιστεύω πως αρκετοί είναι αυτοί που θα κάνουν τους παραληλισμούς.

http://osarena.net/news/ilektronikes-katigories-pederastia-ke-fiaska.html

..................................................

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :
ΔΗΕ και Μανώλης Σφακιανάκης: Έργα και ημέρες
http://osarena.net/die-kai-manolis-sfakianakis-erga-kai-imeres

Προς ΔΗΕ: Θα εφαρμόσετε το άρθρο 191 του ΠΚ [ή θα κυνηγάτε κατά φαντασίαν τρομοκράτες και Παστίτσια];
http://osarena.net/opinions/pros-die-tha-efarmosete-to-arthro-191-tou-pk-i-tha-kinigate-kata-fantasian-tromokrates-ke-pastitsia.html

Ηλεκτρονικές κατηγορίες, παιδεραστία και φιάσκα
http://osarena.net/news/ilektronikes-katigories-pederastia-ke-fiaska.html

Ανοιχτή επιστολή προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Είμαστε παράνομοι
http://osarena.net/opinions/anichti-epistoli-pros-ti-dioxi-ilektronikou-egklimatos-imaste-paranomi.html

Η μετά PopCorn-Time και μετά Gamato εποχή: Μύθοι, θύτες, θύματα, εναλλακτικές
http://osarena.net/i-meta-popcorn-time-kai-meta-gamato-epohi-mythoi-thytes-thymata-enallaktikes

ΕΥΠ: Εσείς μιλάτε - Εμείς σας ακούμε, μα για το καλό σας
http://osarena.net/opinions/efp-esis-milate-emis-sas-akoume-ma-gia-to-kalo-sas.html

Ο «Νόμος του Aaron» θα διορθώσει τον νόμο Ηλεκτρονικής Απάτης και Κατάχρησης
http://osarena.net/news/o-nomos-tou-aaron-tha-diorthosi-ton-nomo-ilektronikis-apatis-ke-katachrisis.html

Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΜΑΝΩΛΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

http://prezatv.blogspot.gr/2016/02/blog-post_926.html


ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: