Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

ΤΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Κρατάει 4,5 χρόνια η δίωξη του αντιφασίστα Γιώργου Βραχνή που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012, όταν η Χρυσή Αυγή όχι μόνο επιτέθηκε στο μικρό καφενείο του στη Βέροια, αλλά τον έβαλε και στο στόχαστρο της γνωστής τακτικής των μηνύσεων που εφαρμόζει εναντίον των θυμάτων και των μαρτύρων των επιθέσεών της.

Μετά λοιπόν από αλλεπάλληλες αναβολές, ο κ. Βραχνής δικάζεται σήμερα στα δικαστήρια της Βέροιας με τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμησης.


Πρώτα του έσπασαν το μαγαζί, τραυματίζοντας έναν θαμώνα στο κεφάλι, και στη συνέχεια τον μήνυσαν (για εξύβριση και απειλή) με αποτέλεσμα να βρεθεί και ο ίδιος στο εδώλιο στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, μαζί με τους οκτώ συλληφθέντες χρυσαυγίτες.

Μόνο που από τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης μόνο ένας τελικά καταδικάστηκε (για τον τραυματισμό του θαμώνα), με τους υπόλοιπους να απαλλάσσονται από τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής, για τον τυπικό λόγο ότι δεν είχε καταβληθεί το σχετικό παράβολο από την πολιτική αγωγή.

Και κάπως έτσι το θύμα της χρυσαυγίτικης επίθεσης Γ. Βραχνής βρέθηκε και καταδικασμένος, και μάλιστα με την ποινή των τεσσάρων μηνών και 20 ημερών που του επιβλήθηκε να είναι μεγαλύτερη από τους τέσσερις μήνες που επιβλήθηκαν στον μοναδικό καταδικασθέντα χρυσαυγίτη.  Αλλά η δίωξη του κ. Βραχνή δεν τελειώνει εκεί, αφού οι χρυσαυγίτες φρόντισαν να τον μηνύσουν και για τις τρεις κατηγορίες που προαναφέραμε, για τις οποίες δικάζεται σήμερα, έχοντας βρεθεί σε μια πολύχρονη δικαστική ομηρία.

Την ίδια ακριβώς τακτική της Χρυσής Αυγής, των μηνύσεων με τις ίδιες κατηγορίες, την έχουμε δει και στην υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών, στην υπόθεση του μαχαιρώματος Αφγανού στον Αγ. Παντελεήμονα το 2011, όπως επίσης και στην υπόθεση του μαχαιρώματος στην Πανεπιστημιούπολη το 2007 με μήνυση σε βάρος της μάρτυρα Μ. Βαβαγιάννη, η οποία αθωώθηκε τελικά τον περασμένο Μάρτιο. http://www.efsyn.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: