Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Το κείμενο της ερώτησης:

Σχετικά με τη δράση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» και τον ιδρυτή της, Αρτέμη Σώρρα.

Μετά και από την πρόσφατη δολοφονία στη Λαμία, παιδοψυχίατρου, μέλους του «οργανισμού» «Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα η δράση της εν λόγω αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

Άγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των πολιτών που είτε έχουν κόκκινα δάνεια, είτε χρωστάνε στην εφορία και έχουν στείλει εξώδικα σε τράπεζες και Δ.Ο.Υ, μέσω του «οργανισμού» του Αρτέμη Σώρρα, διεκδικώντας να μην πληρώσουν τις οφειλές τους. Προκειμένου μάλιστα να μπορούν να καταθέσουν αυτά τα εξώδικά γίνονται μέλη του οργανισμού με κόστος εγγραφής περί τα 100 ευρώ και μηνιαία συνδρομή, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα


Από δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» στις 12/10/2014 φαίνεται να έχει ήδη αποδειχτεί, σύμφωνα και με απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι το «έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων που έθεσαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης οι «δωρητές» Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης, προκειμένου να διαγράψει το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος, ήταν απάτη.

Πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή για απόπειρα εκβίασης του δικηγόρου του, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Αρτέμης Σώρρας εξαπατά κατ’ εξακολούθησιν συμπολίτες μας υποσχόμενος διαγραφές τόσο του δημόσιου χρέους όσο και ιδιωτικών χρεών ενώ παράλληλα τρομοκρατεί όποιον του εναντιωθεί.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι ενέργειες έχει κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την έρευνα του φαινομένου;

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση του φακέλου;

Ο ερωτών Βουλευτής


Καραγιαννίδης Χρήστος 
ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: