Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΑΛΙ ΓΕΙΤΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ απάλλαξε από τα καθήκοντά της, την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, μετά την εντολή που έδωσε η ίδια, προς τους νομικούς του υπουργείου, αναφορικά με τη μη τήρηση των περιορισμών στη μετανάστευση που επέβαλε ο Τραμπ, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου, του Λευκού Οίκου, στο Twitter.

Η Γέιτς δήλωσε τη Δευτέρα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα υπεραμυνόταν της διαταγής Τραμπ, με την αιτιολογία πως κατά την άποψη της «δεν θα ήταν σε αντιστοιχία με την υποχρεώση του υπουργείου να αναζητά πάντα τη δικαιοσύνη και να υπερασπίζεται το σωστό». Λίγες ώρες μετά απομακρύνθηκε, ενώ ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι «η Γειτς πρόδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης λόγω της άρνησής της να ενισχύσει τη νομική τάξη με απώτερο στόχο την προστασία των Αμερικανών πολιτών».


Ο Τραμπ ανέθεσε στον Ντάνα Μποέντε, Γενικό Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια να αντικαταστήσει τη Γέιτς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter. Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Ντάνα Μπέντε διαβεβαίωσε αμέσως ότι θα εξασφαλίσει την εφαρμογή του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ περί μετανάστευσης.

«Δίνω εντολή στους άνδρες και τις γυναίκες του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως έχουμε ορκισθεί να κάνουμε, και να υπερασπισθούν τα διατάγματα του προέδρου μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.  
http://www.kathimerini.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: