Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017

ΈΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Γονείς και κάτοικοι, που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Σχιστού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου, έχοντας κατακλύσει την αίθουσα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ήλθαν σε μεταξύ τους έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι το συμβούλιο καταδικάζει την δράση της Χρυσής Αυγής. «Είναι επιβεβλημένο» όπως είπε «να στηριχθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Των παιδιών μας».

«Ενημερώθηκα για μία αυθαίρετη απόφαση του δημάρχου να φοιτήσουν παιδιά προσφύγων στο Νέο Ικόνιο. Ποτέ πήρε αυτή την απόφαση και γιατί; Δεν με εκφράζει αυτή η απόφαση του δημάρχου» είπε από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος Γιώτα Βοϊδονικόλα, γνωρίζοντας την αποθέωση από μερίδα γονέων.

«Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να ξεκαθαρίσουμε τις παρεξηγήσεις από την παραπληροφόρηση την οποία έκανε η Χρυσή Αυγή η οποία και πρωτοστάτησε στα επεισόδια στο δημοτικό σχολείο» είπε ο δήμαρχος. «Σήμερα θα πάρουν τον λόγο όσοι είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν σωστά. Ελπίζω ότι θα δείξει ανθρωπιά αυτό το σχολείο στους πρόσφυγες» πρόσθεσε.

«Είναι απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τρία σχολεία του Πειραιά να φοιτήσουν παιδιά προσφύγων. Ένα στη Νίκαια ένα στο Κερατσίνι και ένα στο Πέραμα. Από 25 παιδιά στο καθένα», συνέχισε ο δήμαρχος.

Εκείνη τη στιγμή επικράτησε ένταση μεταξύ μερίδας γονέων που αντέδρασαν έντονα ρωτώντας ποιος επέλεξε το σχολείο του Νέου Ικονίου και στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια.

Ο κ. Νίκας της πρωτοβάθμιας Πειραιά κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό δασκάλων μέσα στο σχολείο με μερίδα των γονέων να αμφισβητούν ότι συνέβη οτιδήποτε τέτοιο. Συνεχίζοντας ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται και είπε ότι το πρόγραμμα θα γίνει είτε υπάρχουν αντιδράσεις είτε όχι. Όπως είπε ή καθυστέρηση οφειλόταν ακριβώς στο γεγονός ότι λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει πρόβλημα και να κυλήσουν ομαλά. «Έχουμε υποχρέωση να υποδεχτούμε τα παιδιά με αγάπη όπως θα κάναμε και στα δικά μας», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο


Πηγή: koutipandoras.gr
ΠΡΕΖΑ TV
19-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: