Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Μετά τους φαρμακοποιούς και οι φυσικοθεραπευτές αποφάσισαν να προσφύγουν δικαστικά κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε το θέμα καθορισμού των ασφαλιστικών εισφορών για το 2017 με βάση το φορολογητέο εισόδημα του 2015, μετά την Υπουργική Aπόφαση και των εγκυκλίων που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα. 


Οι φυσικοθεραπευτές θεωρούν ότι ο νέος νόμος είναι άδικος «καθώς δεν είναι ανταποδοτικές οι αυξημένες εισφορές», και θα επηρεάσει στην αύξηση της φοροδιαφυγής, καθώς δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους φοροδιαφεύγοντες. Ακόμα, υποστηρίζουν ότι η πλειονότητα των ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών έχει απόλυτα δηλωθέντα πραγματικά εισοδήματα, λόγω ΕΟΠΥΥ, και μάλιστα όχι μόνο δεν μπορεί να φοροδιαφεύγει, αλλά θα υπολογίζεται ασφαλιστική εισφορά σε εκδοθέντα τιμολόγια προς τον ΕΟΠΥΥ, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί.

«Τέλος, σε συνδυασμό με την φορολογία, το Κράτος καθίσταται συνέταιρος του επαγγελματία που θα του απομυζά το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος και θα του αφήνει 'ψίχουλα' για να καλύψει τις υποχρεώσεις του και να ζήσει την οικογένειά του», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΣΦ.

Το ΚΔΣ λοιπόν αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον νομικό σύμβουλο του, προκειμένου να διερευνήσει τον πλέον ορθό τρόπο προσβολής του ασφαλιστικο νόμου, σε συνεργασία με τους άλλους επιστημονικούς κλάδους, που επίσης θίγονται από τον συγκεκριμένο νόμο.

Μαίρη Μπιμπή in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: