Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ

Κλειστά εδώ και ενάμιση μήνα παραμένουν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, με τους κατοίκους του νησιού να αναγκάζονται να ταξιδεύουν με τα πλοία της γραμμής (που σημαίνει ότι θα περιμένουν έως την ώρα που έχει δρομολόγιο) και μετά στην καλύτερη περίπτωση να κάνουν άλλη μια ώρα δρόμο, για να πάνε σε νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πραγματοποίηση χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου διακόπηκε στις αρχές Δεκέμβρη, μετά το θάνατο 41χρονης γυναίκας και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές που παρουσιάστηκαν σε πέντε ασθενείς. Στο νοσοκομείο είχε μεταβεί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των επιπλοκών, χωρίς από τότε να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ...
Ούτε όμως στη χτεσινή ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Ζακύνθου, η οποία διακινήθηκε από το υπουργείο Υγείας, δεν προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα για την επαναλειτουργία των χειρουργείων. Αντ' αυτού σημειώνεται ότι διενεργήθηκε ιατροδικαστική διερεύνηση στο Νοσοκομείο Πατρών (στην εντατική μονάδα του νοσηλεύτηκε η 41χρονη), πραγματοποιήθηκαν τοξικολογικές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματά τους και έχει παραγγελθεί ΕΔΕ διερεύνησης των αιτίων που συνετέλεσαν στην απώλεια της ασθενούς. Κατά τ' άλλα, αναφέρεται ότι έχει συγκροτηθεί συντονιστική επιτροπή, «ώστε να καταστεί εφικτή η όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία των χειρουργείων με ασφάλεια και η όσο το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση των προτεινόμενων απαιτούμενων ελέγχων».
Ανάγκη από μόνιμες υποδομές με γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες
Με αφορμή τα παραπάνω, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ) καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας για το γεγονός ότι από τις 4/12 και μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, ενώ ακόμα δεν υπάρχει πόρισμα, παρά τους δύο ελέγχους για το θάνατο της άτυχης γυναίκας.
«Το ΕΚΖ καταγγέλλει διαχρονικά τη διάλυση της δημόσιας Υγείας από τις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Εχουμε προχωρήσει σε δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ανακοινώσεις, επιστολές, υπομνήματα τόσο το ΔΣ του ΕΚΖ, όσο και σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.
Και υπογραμμίζει: «Είναι έγκλημα η μεταφορά δεκάδων ασθενών με τα πλοία της γραμμής και μετά στην καλύτερη περίπτωση άλλη μία ώρα δρόμος έως την Πάτρα, ακόμα και για απλές εξετάσεις, για χημειοθεραπείες, για επείγοντα και μη περιστατικά. Η Ζάκυνθος έχει ανάγκη από μόνιμες υποδομές για τους χιλιάδες κατοίκους της και για τους επισκέπτες της. Λεφτά για το κεφάλαιο έχουν και δίνουν. Τα μνημόνια είναι για να τσακίσουν τους εργαζόμενους και το λαό. Απαιτούμε να λειτουργήσουν το νοσοκομείο σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουμε».
Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου απαιτεί: Αμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο. Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας στο νησί.   http://www.rizospastis.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: