Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ

Τη δίωξη του «φαινομένου κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών» Αρτέμη Σώρρα ζητεί με μηνυτήρια αναφορά του, που κατέθεσε ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε βάρος του εμπνευστή της ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις» και του συνεργάτη του, Εμμανουήλ Λαμπράκη, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.

Ο μηνυτής ζητά την ποινική δίωξη του Αρτέμη Σώρρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.


Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, τον Σώρρα «φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας».

Ειδικότερα αναφέρει ότι:

• «Το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το έχει επιβεβαιώσει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρεία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν».

• «Αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης, κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων».

Μάλιστα, στη μηνυτήρια αναφορά σχολιάζεται και η δικαστική απόφαση 67650/13 που αθώωσε τους Αρτέμη Σώρρα και Εμμανουήλ Λαμπράκη, για την οποία ο δημοσιογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πέραν του ότι υιοθέτησε το δικαστήριο αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων (...) δεν έλαβε και όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνταν για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως π.χ. τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης. Αντίθετα, η αθωωτική απόφαση έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ “Ελλήνων Συνέλευσις”».

Θύματα

Ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος υποστηρίζει ότι στην εν λόγω ΜΚΟ τα μέλη στρατολογούνται αφού ορκιστούν σε άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον «όρκο του πολεμιστή» και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής από 5 έως 50 ευρώ.

Επιπλέον η ΜΚΟ εισπράττει 50 ευρώ για το κόστος κοινοποίησης στις Αρχές του εξωδίκου με βάση το οποίο τα μέλη δηλώνουν άρνηση πληρωμής των χρεών τους προς το Δημόσιο, τράπεζες κ.λπ.

Ο μηνυτής αποκαλεί τα μέλη της ΜΚΟ «θύματα-μέλη τα οποία υποχρεούνται να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπαρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σώρρα».

Στη μήνυση γίνεται αναφορά σε πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πολιτειακών παραγόντων για ελλιπή αντιμετώπιση από την πλευρά τους, που οδήγησε στην εξάπλωση του φαινομένου Σώρρα. Μαρία Δήμα http://www.efsyn.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
19-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: