Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2017

ΧΑΟΤΙΚΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ESM & ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι η εκτίμηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Μετά τη διαρροή της έκθεσης του Ταμείου, έρχεται η απάντηση του ESM που... δεν βλέπει κανένα λόγο ανησυχίας.

«Δεν βλέπουμε κανένα λόγο για μια ανησυχητική αποτίμηση της κατάστασης του ελληνικού χρέους», δήλωσε εκπρόσωπος του Ε.Μ.Σ., σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμο, αν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί εφαρμοστούν πλήρως», συμπλήρωσε.


Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άμεσο σχόλιο για την έκθεση του ΔΝΤ, αλλά υπενθυμίζει πως έχει ήδη δώσει στην Ελλάδα δάνεια «εξαιρετικά ευνοϊκά μακροπρόθεσμα» και ότι, επίσης, μόλις έχει πάρει μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους της βραχυπρόθεσμα.

«Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν για μια φιλόδοξη δημοσιονομική τροχιά στη διάρκεια του προγράμματος, που είναι αξιόπιστη», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του ESM.

Άλλα λέει το ΔΝΤ

Πριν από λίγες μέρες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαρακτήριζε ως «εξαιρετικά μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος.

Στην Έκθεση Βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους -η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου, ωστόσο ήδη έχουν διαρρεύσει σχετικά αποσπάσματα- υπογραμμίζεται πως δεν επαρκούν τα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup του Δεκεμβρίου και συνεπώς, απαιτούνται περαιτέρω και πιο δραστικά μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Είναι εμφανές πως η απόσταση που χωρίζει το ΔΝΤ με τον ESM είναι χαοτική. Πλέον, απομένει να αποσαφηνιστεί η στάση που θα κρατήσει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα γεγονός που θα «ξεκλειδώσει» την β' αξιολόγηση.    

http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: