Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017

ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ: «Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΧΑ»

Διεκόπη για τις 23 Φεβρουαρίου η δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο δήμαρχος Πατρέων όταν βγήκε από τα δικαστήρια, έγινε δεκτός από τους συγκεντρωμένους με χειροκροτήματα και συνθήματα. Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους ο Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι «η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μην περάσει η ιδεολογία και η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και το ρατσιστικό της δηλητήριο».




Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις υπογραμμίζοντας ότι «εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, διότι το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα». Η Πάτρα, συνέχισε ο δήμαρχος, «δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας» και κατέληξε: «Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα, τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία, που έχει αυτό το μόρφωμα».Κατά την διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί, κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Πελετίδης, είναι η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Αναστασία Τογιοπουλου,  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας Νίκος Παπάκος και οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 23 Φεβρουαρίου με την απολογία του δημάρχου Πατρέων και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.Ο Κώστας Πελετίδης δικάζεται  για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.
 LEFT.GR
ΠΡΕΖΑ TV
13-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: