Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2017

ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΗ 400 ΥΠΟΠΤΩΝ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ISIS

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε περίπου 400 υπόπτους ως μέλη της τζιχαντιστικής ISIS, εκ των οποίων και ξένοι, σε μια σειρά από εφόδους που πραγματοποίησε σε ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Dogan και Anadolu.

Σχεδόν 150 ύποπτοι συνελήφθησαν στην Σανλιούρφα, στα νοτιοανατολικά της χώρας, 60 στην πρωτεύουσα Άγκυρα και δεκάδες άλλοι σε πολλές επαρχίες, σύμφωνα με τις αναφορές.


Συνελήφθησαν στη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα στις συνοικίες Σιντσάν, Τσουμπούκ, Γενίμαχαλά και Μαμάκ της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Anadolu.

Προηγουμένως, τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν μιλήσει για 60 συλλήψεις στην Άγκυρα. Εκείνες οι αναφορές ήθελαν την πλειονότητα των υπόπτων να είναι ξένοι.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έναν μήνα μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον νυκτερινού κέντρου της Κωνσταντινούπολης την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το Ισλαμικό Κράτος σκόπευε να πραγματοποιήσει τις πρώτες ώρες της Πρωτοχρονιάς, εκτός από την επίθεση στο νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, και μια ταυτόχρονη επίθεση στην Άγκυρα, αλλά τη ματαίωσε εξαιτίας των συλλήψεων που είχαν πραγματοποιηθεί από τις τουρκικές αρχές.  IN.GR 
ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: