Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2017

Ο ΦΙΓΙΟΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ

Ο υποψήφιος της γαλλικής κεντροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές σκοπεύει να μην υποχωρήσει και να προχωρήσει σε «εκστρατεία εξαγνισμού» του ονόματός του, όμως οι φωνές σε βάρος του για το λεγόμενο Penelope Gate καλύπτουν ό,τι ακούγεται στο Παρίσι και το στρατόπεδό του δεν μπορεί παρά -έστω και πίσω από τις κουρτίνες- να σκέφτεται ένα Plan B. Η ίδια η έρευνα σε βάρος του ωστόσο ενδέχεται να κρατήσει περισσότερο από το αναμενόμενο, φθείροντας το (κάποτε) φαβορί.


Το στρατόπεδο του Φιγιόν φαίνεται ότι προετοιμάζει το Παρίσι για αντεπίθεση: Την Κυριακή, διαρροές στα σε γαλλικά ΜΜΕ προανήγγειλαν προσπάθεια του Φιγιόν να βγει στο προσκήνιο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποτινάξει τις υποψίες από πάνω του στα μάτια της κοινής γνώμης. 

Η Journal du Dimanche έγραφε την Κυριακή πως ο Φιγιόν «προετοιμάζεται για απόπειρα "δημόσιων εξηγήσεων" με τον χαρακτήρα πολιτικής αντεπίθεσης». Η εφημερίδα άφηνε ανοικτό το μέσο με το οποίο θα γινόταν αυτή η «αντεπίθεση» (με τηλεοπτική του εμφάνιση ή με κείμενό του παρέμβαση), αλλά εμφανιζόταν πεπεισμένη πως θα «απαντά στο σύνολο των υποψιών σε βάρος του». 

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (afp) από την πλευρά του επικαλείτο πηγές στο επιτελείο του που μιλούσαν για «αλλαγή στρατηγικής» και «πιο επιθετική στάση στην άμυνά του». Οι συνεργάτες του, που μιλούσαν για τηλεοπτική εμφάνιση, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να «αναγνωρίσει λάθη» αλλά απέκλεισαν την αποχώρησή του από τον προεκλογικό αγώνα.

Αυτά δεν έρχονται σε αντίθεση με την στάση που έχει κρατήσει -τουλάχιστον, δημόσια- μέχρι στιγμής ο Φιγιόν. Την Παρασκευή είχε πει πως «δεν κλονίζεται» και πως «θα κρατήσει γερά», με μήνυμά του μέσω Facebook. 

Την ίδια στιγμή πάντως, όπως γράφει η Monde, η έρευνα που έχει ξεκινήσει σε βάρος του για «κατάχρηση δημόσιων κεφαλαίων» με την υπόθεση της φερόμενης απασχόλησης της συζύγου μπορεί να κρατήσει παραπάνω από το δεκαημέρο που υπολογίζουν οι συνεργάτες του. 

Η οικονομική εισαγγελία ζήτησε την Πέμπτη να εξεταστούν και οι δραστηριότητες των παιδιών του Φγιόν, Μαρί και Σαρλ.

Η υπόθεση της Πενελόπ έχει ανατρέψει εντελώς τα (λίγα) δεδομένα για τις εκλογές Απριλίου και Μαΐου: Εκεί που μέχρι πρότινος οι περισσότερες δημοσκοπήσεις θεωρούσαν πως ο Φιγιόν θα αντιμετώπιζε στο δεύτερο γύρο την Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου (και θα την κέρδιζε), πλέον αμφίβολο είναι ακόμη και εάν σε τρεις μήνες ο Φιγιόν θα είναι ακόμη υποψήφιος. 

Το στρατόπεδό του αναγκαστικά πλέον πρέπει τουλάχιστον να διερευνά το σενάριο αλλαγής υποψηφίου, πεδίο ωστόσο που δεν είναι λιγότερο θολό. IN.GR 
ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: