Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017

ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Δραστικές αλλαγές στην Άμεση Δράση φέρνει η εφαρμογή Προεδρικού Διατάγματος, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης-αναδιάταξης αστυνομικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Τρίτης, οι βασικές αλλαγές που φέρνει η αναδιοργάνωση είναι οι εξής: Δημιουργούνται έξι νέα τμήματα αντί για ένα που υπήρχε μέχρι σήμερα. 


Ουσιαστικά δηλαδή δημιουργούνται πέντε τμήματα για την Αθήνα, τον Πειραιά, τη βορειοανατολική Αττική, τη νοτιοανατολική Αττική, τη δυτική Αττική και ένα έκτο τμήμα για γραμματειακή υποστήριξη. Πρόκειται ουσιαστικά για το μοντέλο λειτουργίας με το οποίο επιχειρούν οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι με το μοντέλο αυτό δημιουργούνται πολλές θέσεις «γραφείου» που θα στερήσουν προσωπικό από τα ήδη λίγα περιπολικά που βρίσκονται στο δρόμο, ενώ στελέχη του υπουργείου αντιτείνουν ότι έτσι θα υπάρχει ειδική μέριμνα και σχέδιο για την κάθε περιοχή ξεχωριστά και επιμερισμός ευθυνών για ό,τι συμβαίνει.

Από την πλευρά τους, στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης με προσωπικό της υπηρεσίας, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι η Άμεση Δράση σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης του εγκλήματος. http://news.in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: