Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017

ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Για ψευδής είδηση που αναμεταδίδεται μέρες από συγκεκριμένη οργάνωση έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σχετικά με την απεργία πείνας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό.

"Είδατε και εσείς σήμερα ότι τα πράγματα εδώ είναι ήσυχα. Μια ομάδα 30 ατόμων από συγκεκριμένη ελληνική οργάνωση υποκίνησε τη κατάσταση, κάτι το οποίο έχει ξανασυμβεί", τόνισε και επανέλαβε πως "δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό, αν θα ξεσπάσει δε το ξέρω αλλά τώρα αναμεταδίδεται μια ψευδής είδηση".
"Υπήρχαν οι λεγόμενοι αλληλέγγυοι που προσφέρουν κακή υπηρεσία στους πρόσφυγες... δεν υπήρξε απεργία πείνας αλλά πρόθεση να απαγορεύσουν να έρθει το φαγητό στο συσσίτιο και να πάρουν αρρώστους.. Αυτά δε μας βοηθάνε να κάνουμε την κατάσταση καλύτερη. Οι ελλείψεις δεν δικαιολογούν παραβίαση του νόμου", συμπλήρωσε, ενώ παραδέχτηκε και λάθη. "Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει πράγματα".

"Υπάρχει μια παράβαση των νόμων του ελληνικού κράτους και οι λεγόμενοι απεργοί απαγόρευσαν χθες την είσοδο των ανθρώπων που φέρνουν φαγητό στο κέντρο, οι οποίο μπήκαν από τη πίσω πόρτα και άφησαν το φαγητό... Είδατε να φωνάζουν ότι θέλουν γιατρούς και όταν ήρθαν να διακομίσουν ασθενείς τους έδιωξαν", είπε και σημείωσε πως κατανοεί τον πόνο των προσφύγων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
"Προσπαθούμε πάρα πολύ με τις δυνάμεις που έχουμε να απαλύνουμε ό,τι μπορούμε να απαλύνουμε", είπε και προσέθεσε πως "δε θα επιτρέψουμε τη παράβαση των νόμων του κράτους. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με πολλά λάθη, με πολλές αδυναμίες και πολλά καλά πράγματα που δεν είχαν οι πρόσφυγες σε άλλες χώρες, πιθανόν που δεν είχαν ούτε στο σπίτι τους".
" Θα συνεχίσουμε να τιμάμε την έννοια του πρόσφυγα και του μετανάστη εφόσον εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι", είπε και σημείωσε πως πήρε το λουκέτο και συμβολικά το παρέδωσε στον διευθυντή της αστυνομίας.
"Όποιος αισθάνεται καταπεσμένος στη δομή, μπορεί να φύγει", είπε και υπογράμμισε πως οι νόμοι είναι ίδιοι για ους Έλληνες και τους πρόσφυγες. "Θα είμαστε πολύ σοβαροί στο ότι και εκείνοι θα πρέπει να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους...
"Δεν έχουμε πρόσφυγες με τσαντίρια στις πλατείες, δεν έχουμε νηστικούς.. μπορεί να μην τους αρέσει το φαγητό αλλά νηστικοί δεν υπάρχουν... Έχουν, στέγη, θέρμανση, wifi και θα έχουμε και ακόμα καλύτερες δομές", τόνισε.
"Δε θα ασκήσουμε βία και δεν θα δεχτούμε βία", υπογράμμισε.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά για περιστατικό κατά το οποίο αστυνομικός φέρεται να χτύπησε προσφυγόπουλο σήμερα κατά την ένταση της επίσκεψής του, το διέψευσε, λέγοντας παράλληλα πως δεν είδαν πως κάποιοι πήγαν να γρονθοκοπήσουν τον ίδιο. 
http://news247.gr/



ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: