Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017

ΚΚΕ: Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ

Τα πυρά του ΚΚΕ δέχθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό, καθώς και την ένταση που προκλήθηκε το πρωί.
«Για την αθλιότητα στην οποία διαμένουν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στο χώρο του Ελληνικού, που δεν χαρακτηρίζεται καν ως τυπική δομή "φιλοξενίας", η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο η μεταφορά των προσφύγων σε ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας, αλλά σήμερα ο κ. Μουζάλας έκανε ένα βήμα παραπέρα: Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε απ’ τους πρόσφυγες "να κόψουν τον λαιμό τους", αν δεν τους αρέσουν οι συνθήκες διαμονής, ενώ χρησιμοποίησε ακόμη και "επιχειρήματα", που είναι βούτυρο στο ψωμί της ξενοφοβικής και φασιστικής ρητορικής».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα ζητεί να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες του Ελληνικού σε στεγασμένους, αξιοπρεπείς και υγιεινούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, τις εγκύους και τα άτομα με προβλήματα υγείας και να εξασφαλισθεί η πρόσβαση των παιδιών στις δημόσιες δομές Εκπαίδευσης Προσφύγων. http://www.naftemporiki.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: