Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017

FACEBOOK: ΒΡΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ-ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΣΚΑΝΔΑΡΙΣΜΑ ΠΕΦΤΕΙ

Αν κάποτε δεν καταφέρατε να βρείτε μια συγκεκριμένη φωτογραφία στο Facebook επειδή δεν προστεθήκατε σ’ αυτήν με ετικέτα, τότε μάλλον πρόκειται να λατρέψετε το νέο εργαλείο αναζήτησης του Facebook.


Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε την αναβάθμιση σε μια ανάρτηση στο blog του την περασμένη Πέμπτη. Ο Χοακίν Καντέλα, διευθυντής εφαρμοσμένης μηχανικής μάθησης, έγραψε ότι το νέο εργαλείο εικόνων – βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη – θα αναγνωρίζει φωτογραφίες στο «επίπεδο του pixel».
Έτσι, οι χρήστες θα είναι σε θέση να λαμβάνουν αποτελέσματα βάσει του περιεχομένου, ακόμα κι αν δεν έχουν προστεθεί σε ετικέτα.
«Μέχρι πρόσφατα, η διαδικτυακή αναζήτηση ήταν πάντα μια τεχνολογία που βασιζόταν στο κείμενο, ακόμα κι όταν η αναζήτηση αφορούσε εικόνες» έγραψε ο Καντέλα. «Μια εικόνα μπορούσε να ανακαλυφθεί μόνο εάν είχε επαρκή προσθήκη ετικέτας ή τη κατάλληλη λεζάντα – μέχρι σήμερα».
Το νέο εργαλείο αναζήτησης θα βοηθήσει επίσης το δίκτυο να εντοπίζει καλύτερα ακατάλληλο περιεχόμενο και spam, σύμφωνα με τον Καντέλα.
Ο ίδιος λέει ότι θα ήθελε να εφαρμόσει αυτή την «κατανόηση εικόνας» στο αυτόματο εναλλακτικό κείμενο του Facebook – μια λειτουργία που αναπτύχθηκε για την περιγραφή του περιεχομένου των φωτογραφιών σε όσους έχουν προβλήματα όρασης.
«Μέχρι τώρα, αυτές οι λεζάντες περιέγραφαν μόνο τα αντικείμενα στη φωτογραφία» έγραψε. «Σήμερα ανακοινώνουμε ότι προσθέσαμε ένα σύνολο 12 ενεργειών, έτσι ώστε οι περιγραφές εικόνων να περιλαμβάνουν πράγματα όπως «άνθρωποι που περπατάνε», «άνθρωποι που χορεύουν», «άνθρωποι που κάνουν ιππασία», «άνθρωποι που παίζουν όργανα», και πολλά άλλα. http://news247.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: