Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2017

ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΛΑΒΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

 Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα ούτως ώστε να μην επαναληφθούν επεισόδια, όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν χθες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

   "Ο υπουργός (Παιδείας), ο κ. Γαβρόγλου συζήτησε με τον (αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη) κ. Τόσκα και ζητήσαμε να παρέμβει απόλυτα η αστυνομία για να διαφυλαχτεί η τάξη στην περιοχή, θέλουμε σε απόσταση εκατό μέτρων από το σχολείο να μην υπάρχει κανένας που δεν έχει σχέση με το σχολείο είτε είναι αυτοί οι επτά δέκα ακραίων φασιστικών αντιλήψεων, είτε είναι κάποιοι άλλοι", ανέφερε χαρακτηριστικά.


   Τα χθεσινά επεισόδια, όπως και τα επεισόδια της προηγούμενης Παρασκευής είναι κάτι "που δεν μπορούμε να δεχθούμε", τόνισε ο κ. Παντής.

   Γι' αυτό - πρόσθεσε ο κ. Παντής, "σήμερα θα βρίσκονται όλοι αυτοί μακριά, τουλάχιστον εκατό - διακόσια μέτρα από το σχολείο, γιατί το σχολείο πρέπει να είναι χωρίς παρεμβάσεις και τα παιδιά να μπαίνουν σ' αυτό με ένα ψυχολογικό κλίμα ελεύθερο και ένα κλίμα αγάπης και σχέσης φιλικής(...) Μιλάμε για ένα χώρο που προσφέρει παιδεία και εκπαίδευση. Νομίζω σήμερα τα πράγματα θα είναι καλά".

   Εξάλλου, το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει ειδική κατάρτιση στους εκπαιδευτικούς ώστε να αντιμετωπίζουν με νηφαλιότητα "αυτά τα πράγματα (τις καταστάσεις)..."

   Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, σημείωσε ότι προχωρά κανονικά και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Συνολικά 120 σχολεία θα "φιλοξενήσουν" τα παιδιά των προσφύγων,σημείωσε. 
https://left.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
21-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: