Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Δεκάδες διαδηλώσεις έγιναν χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του δικτύου οικογενειακού προγραμματισμού Planned Parenthood, ενώ αντίθετα έγιναν συγκεντρώσεις υπεράσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση, που θεωρείται ότι απειλείται όλο και πιο σοβαρά μετά την έλευση των Ρεπουμπλικάνων στην εξουσία.

Άλλωστε, το πογκρόμ κατά των αμβλώσεων είναι οι πρώτες κινήσεις της διακυβέρνησής του απτόητου Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο της πολιτικής του κατά των γυναικών.

Από την πλευρά ο Έρικ Σάιντλερ, ο διευθυντής της Pro-Life Action League, ισχυρίστηκε μιλώντας στους New York Times πως «οι εκλογές έδειξαν ότι οι ψηφοφόροι που τάσσονται υπέρ της ζωής είναι μια σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος και η κυβέρνηση Τραμπ το κατάλαβε».


Στις κινητοποιήσεις το κεντρικό αίτημα ήταν να διακοπεί κάθε δημόσια χρηματοδότηση προς το δίκτυο κλινικών. Από τις εικόνες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ πάντως φαίνεται ότι στις περισσότερες κινητοποιήσεις η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη.

Υπενθυμίζεται ότι στις «πορείες των γυναικών», κατά τις οποίες ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, συμμετείχαν πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ την 21η Ιανουαρίου, κυρίως στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες.

Μία εβδομάδα αργότερα, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για μια «πορεία υπέρ της ζωής» στην Ουάσινγκτον, στην οποία συμμετείχε και εκφώνησε ομιλία ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Οι υπερασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση φοβούνται ότι το ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο πλέον κλίνει προς το συντηρητικό στρατόπεδο, θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στην άμβλωση, που κατοχυρώθηκε συνταγματικά με μια απόφαση του την 22η Ιανουαρίου 1973.

Ρέιγκαν και Μπους είχαν απαγορεύσει τη χρηματοδότηση διεθνών οργανώσεων που προσφέρουν στις γυναίκες το δικαίωμα στην επιλογή, αλλά επειδή Κλίντον και Ομπάμα την επανέφεραν ο νέος πρόεδρος την αναστέλλει εκ νέου. http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
12-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: