Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2017

BREXIT: Η ΒΟΥΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 50

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο, το νομοσχέδιο που δίνει την αρμοδιότητα στην Τερέζα Μέι να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 και έτσι να σημάνει την έναρξη του Brexit. Υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης τάχθηκαν 498 βουλευτές και 114 εναντίον. Από την ψηφοφορία μάλιστα βγαίνει λαβωμένο το κόμμα των Εργατικών, καθώς μια σειρά από βουλευτές ακολούθησαν διαφορετική γραμμή από εκείνη του κόμματος, ενώ υπήρξαν και σειρά παραιτήσεων από μέλη της σκιώδους κυβέρνησής του.
Άλλωστε, 47 από τους Εργατικούς βουλευτές προσπάθησαν να μπλοκάρουν, σε σύνολο 100 εκπροσώπων στην βουλή των Αντιπροσώπων που σε δεύτερη ψηφοφορίες επιχείρησαν να σταματήσουν το άρθρο 50. Παρόλα αυτά και αυτή η δεύτερη ψηφοφορία έλαβε θετική ψήφο 336 ψήφων.
Επιπλέον, ένα τρίτο ψήφισμα έθετε το χρονοδιάγραμμα συζήτησης της διαδικασίας ενεργοποίησης του άρθρου 50, το οποίο οι Συντηρητικοί επιχείρησαν και πέτυχαν να είναι σφιχτό και να επεκταθεί μόλις σε τρεις ημέρες. Σε συνέχεια αυτής της απόφασης, η κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιεύσει αύριο ένα κείμενο με λεπτομέρειες για τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει εν όψει του Brexit.
Άλλωστε, η Τερέζα Μέι, έχει δεσμευθεί πως θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 πριν την 31η Μαρτίου. Λευτέρης Σαββίδης http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: