Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

UBER GATE: ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Λύνουν την απεργία τους οι οδηγοί ταξί στην Ιταλία έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Συγκοινωνιών Γκρατσιάνο Ντελρίο και δέσμευση της κυβέρνησης να ξεκινήσει άμεσα κοινωνικό διάλογο με στόχο νέα ρύθμιση για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των απεργών αμφισβητεί την εγκυρότητα των συνδικαλιστικών οργάνων. Κύριο αίτημα της συγκεκριμένης τους ήταν να μην παραταθεί για άλλον έναν χρόνο το ασαφές νομικό πλαίσιο το οποίο ευνοεί την Uber.

Όμως,  τα 21 συνδικάτα δέχτηκαν με την πρόταση και σήμερα θα παρουσιάσουν στα εγγεγραμμένα μέλη τους αναλυτικά τη συμφωνία, που προέκυψε μετά τη χθεσινή ημέρα υψηλής έντασης, κατά την οποία έγιναν τέσσερις προσαγωγές διαδηλωτών και τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί. 


Ειδικότερα, για έκτη μέρα διαδήλωσαν χθες οι Ιταλοί ταξιτζήδες διαμαρτυρόμενοι για τη θέση της Ρώμης στο θέμα των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και συγκεκριμένα με την διαδικτυακή εφαρμογή Uber και την οποία οι κατηγορούν για αθέμιτο ανταγωνισμό και φοροδιαφυγή.

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, όταν αυτοί προσπάθησαν να μπουν στην έδρα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, όπου έχει μόλις ξεκινήσει μια κρίσιμη συνεδρίαση της ηγεσίας του.

Στις πορείες των οδηγών ταξί κατάφεραν να παρεισφρύσουν και βίαια στοιχεία της ακροδεξιάς, που ανέβασαν αισθητά την ένταση. Μάλιστα, ένα άτομο φωτογραφήθηκε με σιδηρογροθιά στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης, και η εικόνα έκανε το γύρο του διαδικτύου και των ιταλικών καναλιών.

H δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία εξελέγη με το κίνημα Πέντε Αστέρων, δήλωσε ότι ισχυρίστηκε ανοικτά με τους ταξιτζήδες, διότι «ο όλος τομέας πρέπει να ρυθμιστεί με ξεκάθαρο τρόπο, μπορεί να βελτιωθεί, αλλά χωρίς αποκλειστικά εκ των άνω παρεμβάσεις».

http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: