Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 21 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Οι επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, πολιτικές οργανώσεις αλλά περιβαλλοντικές ομάδες πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης  το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να γίνει η δίκη των 21 κατοίκων της περιοχής για την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.
Οι παραπάνω φορείς αντιτίθενται στην εξόρυξη του χρυσού αλλά και διαδηλώνουν ενάντια στην ποινικοποίηση του φρονήματος μιας ολόκληρης κοινωνίας που οδηγείται στο εδώλιο επειδή αντιστάθηκε στο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές. 


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, η βασική κατηγορία που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη, το βούλευμα τούς καταλογίζει κατά περίπτωση κατηγορίες για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό κ.ά.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, ενώ αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Τέσσερις εξ αυτών είχαν προφυλακιστεί αρχικά, αλλά, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.
left.gr

ΠΡΕΖΑ TV
13-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: