Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017

ΤΟ 50% ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

Το μισό παγκάρι από τα ξωκλήσια και παρεκκλήσια θα μπαίνει στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων υπέρ του εφάπαξ που παίρνουν οι κληρικοί, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε (781/2017) συνταγματική και νόμιμη  την σχετική υπουργική απόφαση, του 2009, που προβλέπει ότι το 50% των  ακαθαρίστων εσόδων σε ξωκλήσια και παρεκκλήσια  περιέρχονται στον Τομέα Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος (ΤΠΟΕΚΕ) του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) απορρίπτοντας ως αβάσιμη την αίτηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων Ηλείας, Χαλκίδας και Γλυφάδας που ζητούσαν την ακύρωση της.


Οι σύμβουλοι Επικρατείας στο σκεπτικό της απόφασης τους αναφέρουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν παραβιάζει καμία συνταγματική διάταξη  και δεν προσκρούει  στην Ευρωπαϊκή  Σύμβαση  Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά «…Δεν αποτελεί παρά συνέχιση της μακράς παράδοσης συμβολής των Ιερών παρεκκλησίων και εξωκκλησίων στο σχηματισμό κεφαλαίου για την καταβολή εφάπαξ βοηθήματος στους κληρικούς, ανεξαρτήτως των λοιπών επιβαρύνσεων τόσο των ίδιων όσο και των λοιπών ενοριακών και μη ναών». Επιπλέον, τονίζουν πως η αναγκαιότητα  του μέτρου «αιτιολογείται από το νομοθέτη με βάση τον κίνδυνο διακοπής καταβολής του εφάπαξ λόγω της αδυναμίας στην οποία έχει περιέλθει το   Ταμείο (ΤΠΔΥ)».    newsbeast.gr

ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1.Δεν κατάλαβα γιατί οι αρχιεπισκοπές ζήτησαν την ακύρωση.2.Προτείνω να βάλουν παγκάρι και στην βουλή για τις συντάξεις των βουλευτών. 3. Το ίδιο να γίνει και με τους δημοσιογράφους.4. Παγκάρι επίσης και για τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ οργανώσεις (λέγε με ΜΚΟ).5.Παγκάρι και για τους δικαστικούς. 6. Παγκράτι και για τον μαϊντανό στουρνάρα.7. Όπως έχουν βάλει παγκάρι για όλους τους αναξιοπαθούντες (λέγε με εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης).