Κυριακή, Μαρτίου 26, 2017

Η ΛΕΠΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ «ΚΗΔΕΙΑ» ΤΗΣ ΕΕ ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει γιατί οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον» κατά την άποψη της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. 

«Θα αλλάξουμε σε μία άλλη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ιδέα που έχει πληγεί από τους φεντεραλιστές θα προχωρήσει από μόνη της στην επανεκκίνηση, θα ανανεωθεί από μόνη της [και θα εξελιχθεί] στην Ευρώπη των λαών και των [...] εθνών» δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση την Κυριακή.


Παράλληλα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Parisien η Λεπέν έσπευσε να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους ότι «δεν θα προκαλέσει χάος» μία έξοδος της Γαλλίας από την Ευρωζώνη και η ίδια θα επεδίωκε «πολύ καλά προετοιμασμένες» συνομιλίες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, το 72% των Γάλλων ψηφοφόρων εκφράζει την αντίθεσή του στην επιστροφή στο γαλλικό φράγκο, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση του Ifop poll που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην Μαρίν Λεπέν το εισιτήριο για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου, ωστόσο στον επαναληπτικό γύρο της 7ης Μαΐου η ίδια χάνει την προεδρία από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.  in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ "ΚΗΔΕΙΑ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ.
72% ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ?
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΟΧΙ ΜΕ 34% ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΙ ΜΕ 57% (ΟΠΩΣ Η ALCO ΓΙΑ ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ" ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΜΜΙΣΤΗ), ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΣΑΝΕ "ΜΟΝΟ" 28 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΞΩ ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΕΠΙΑΣΕ 62%.