Σάββατο, Μαρτίου 11, 2017

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Γενικευμένες αντιδράσεις προκαλεί στη Λάρισα, η απόφαση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Hλία Κασιδιάρη να πραγματοποιήσει συγκέντρωση και ομιλία στην πόλη το Σάββατο. Ήδη, ο δήμος Λάρισας χαρακτήρισε το βουλευτή της ΧΑ ανεπιθύμητο στην πόλη.

«Σε μια πόλη που έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα από τη δράση των ναζί και των συνεργατών τους, στη Λάρισα του Μίμη Μπουκουβάλα και του Αντώνη Βρατσάνου, δεν υπάρχει χώρος για τους κήρυκες του φασισμού» τονίζει ο Δήμος Λάρισας.

Επίσης, αναφέρει πως η δημοτική αρχή είναι σταθερά προσηλωμένη «στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και σε ιδεολογίες που κινούνται πέρα και έξω από τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά και δηλώνει πως ο εν λόγω βουλευτής είναι ανεπιθύμητος στη Λάρισα»


Ανακοίνωση εξέδωσε και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καλεί τους πολίτες να απομονώσουν τη ΧΑ. Επίσης, η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν το λαό της Λάρισας να συμμετέχει σε συγκέντρωση για την ακύρωση της ομιλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

Αντιδράσεις και στο Βόλο

Στο μεταξύ, συγκέντρωση έξω από τηλεοπτικό σταθμό στο Βόλο πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές και μέλη ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ζητώντας να σταματήσει η μετάδοση συνέντευξης του Ηλία Κασιδιάρη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού Astra, προκειμένου να μη επιτρέψουν την είσοδο των αντιεξουσιαστών στα στούντιο.

Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης ενημερώθηκε τι συμβαίνει έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό, πέταξε το μικρόφωνο και διέκοψε τη συνέντευξη. 

Σε ανακοίνωσή της η ΧΑ έκανε λόγο για «εγκληματικές συμμορίες του αριστερού παρακράτους» και πρόσθεσε: 

«Η οργανωμένη προσπάθεια φίμωσης του πολιτικού λόγου της Χρυσής Αυγής και η τρομοκρατία κράτους και παρακράτους δεν πέρασαν για μία ακόμα φορά. Λίγα λεπτά αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη και στον τηλεοπτικό σταθμό ΤRΤ». . in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
11-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: