Σάββατο, Μαρτίου 11, 2017

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΠΑΛΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αντισυνταγματικό κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε το 2015 και όρισε νέο τρόπο επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων και των εργαστηριακών κέντρων.

Το ανώτατο δικαστήριο σε Ολομέλεια Σακελλαρίου, έκρινε ότι ο νόμος 4327/2015, που ψηφίστηκε επί υπουργίας Αριστείδη Μπαλτά, είναι αντίθετος με βασικές συνταγματικές διατάξεις, παραβιάζει συνταγματικές αρχές, όπως η ισότητα και η αξιοκρατική και με αντικειμενικά κριτήρια επιλογή και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εφαρμοστεί.


Κατά του νόμου Μπαλτά είχε προσφύγει η Πανελλήνια Ενωση Διευθυντών Εκπαίδευσης και 57 διευθυντές σχολείων ζητώντας την ακύρωση του νόμου αυτού ως αντισυνταγματικού.

Αλλαγές στο νόμο μετά την απόφαση

Με αφορμή τις πληροφορίες για την απόφαση του ΣτΕ, το Υπουργείο Παιδείας προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία.

«Οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι σεβαστές και άρα δεσμευτικές. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αφού λάβει και μελετήσει την απόφαση, αμέσως μετά θα αναλάβει την αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία ώστε η επιλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων να είναι σύμφωνη με την σημερινή απόφαση του ΣτΕ» αναφέρει σχετική ανακοίνωση. . in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
11-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: