Τρίτη, Μαρτίου 07, 2017

Η ΔΕΞΙΑ «ΕΝΩΜΕΝΗ» ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΓΙΟΝ ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Την ομόφωνη στήριξη στην υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές εξέφρασε η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερων στελεχών της συντηρητικής παράταξης μετά την έκτακτη σύγκληση της πολιτικής επιτροπής του κόμματος στο Παρίσι.

«Η πολιτική επιτροπή επαναλαμβάνει ομόφωνα τη στήριξή της στον Φρανσουά Φιγιόν» δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ συμπληρώνοντας ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι» γύρω από τον υποψήφιό τους, ο οποίος βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου αργομισθίας με πρωταγωνιστές τη σύζυγό του και τα παιδιά του.

Ο Λαρσέ υποστήριξε ότι ο Φιγιόν «έβαλε τέλος στους δισταγμούς» που διατυπώθηκαν για την υποψηφιότητά του και «η συζήτηση έληξε».


Ωστόσο, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δεκάδες στελέχη της κεντροδεξιάς (όπως οι Laurent Wauquiez, Eric Woerth, Luc Chatel, Brice Hortefeux, Christian Estrosi, François Baroin, Christian Jacob) έπειτα από συνάντηση που είχαν με τον πρώην Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, εμφανίζονται συσπειρωμένοι γύρω από το πρόσωπό του.

Μπορεί να δήλωναν ότι στηρίζουν τη γραμμή υπεράσπισης του Φιγιόν, αλλά ζητούσαν να οργανώσει ο ίδιος σχέδιο εξόδου από την κρίση, επιλέγοντας τον πιθανό διάδοχο του στην διεκδίκηση της προεδρίας.

«Το ερώτημα είναι εάν ο Φιγιόν είναι ακόμα σε θέση να νικήσει στις προεδρικές εκλογές. Εξαρτάται από αυτόν να δώσει απάντηση στο ερώτημα» είπε ένα από τα στελέχη μετά τη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα Figaro.

«Δεν υπάρχει σχέδιο B»

Ωστόσο, ο ίδιος επανέλαβε σήμερα ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β» στην υποψηφιότητά του, τη «μοναδική νόμιμη» κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής του κόμματος.

«Είναι καιρός τώρα ο καθένας εξ ημών να ανακάμψει και να λογικευτεί» καθώς «οι ψηφοφόροι μας δεν συγχωρούν εκείνους που συνεχίζουν να χύνουν το δηλητήριο του διχασμού» υπογράμμισε ο υποψήφιος σε δελτίο τύπου που διανεμήθηκε στον Τύπο.

Ο υποψήφιος της Δεξιάς τόνισε ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε μια συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, ο οποίος νωρίτερα σήμερα έκανε γνωστό ότι αρνείται να παίζει τον ρόλο του επιλαχόντα για να σωθεί η προεκλογική εκστρατεία, σύμφωνα με έναν συμμετέχοντα.

«Χάσαμε πάρα πολύ χρόνο σε μάταιες συζητήσεις, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην ακροδεξιά και τους υποψηφίους της Αριστεράς που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση μπροστά στο ενδεχόμενο διχασμού μας» σημείωσε ο Φιγιόν στην ανακοίνωση. 

EFSYN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: