Κυριακή, Μαρτίου 12, 2017

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ Η ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ

Με εντολή του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Παναγιώτη Αθανασίου, η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αρχών που εξετάζουν πως απέκτησε το σπίτι του Βολταίρου και των 470 χιλιάδων ευρώ στο Παρίσι.

Μετά τη μήνυση του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη για τις εταιρείες και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ελεγκτές αυτοτελών τμημάτων της Οικονομικής Εισαγγελίας έχουν αποσπαστεί προκειμένου να προχωρήσουν τον έλεγχο, ενώ από την διεθυνση του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) έχει αποσταλεί και παραγγελία προς τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) για να εντοπίσει το ύψος τυχόν εμβασμάτων που αφορούν τις υπό διερεύνηση συναλλαγές.


Ειδικότερα οι ελεγκτές πρόκειται να ερευνήσουν: Τα 470.000 ευρώ για την αγορά του σπιτιού στο Παρίσι, καθως και τα 80.000 ευρώ για έξοδα μεσιτείας και τα 74.823 ευρώ επιπλέον που κατέβαλε για φόρους και συμβολαιογραφικά έξοδα. Στο μικροσκόπιο θα μπουν επίσης οι εγγυήσεις που κατέθεσε στην τράπεζα GE Money Bank για να πάρει δάνειο ύψους 900 χιλιάδων ευρώ.

Η έρευνα προέκυψε ύστερα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Documento, για τις ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες του Κυριακου Μητσοτάκη λόγω της «διάστασης» του μέχρι σήμερα τη σύζυγο του. LEFT.GR

ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: